Ext. box - disk je neplatný
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- 723530
- Začátečník

-
Ext. box - disk je neplatný
Mám problém s extrerním diskem. Mám externí box a v něm uložen 3,5" disk o kapacitě 1,5 TB. Až dodnes jsem ho připojoval k notebooku přes konektor eSata, ale dnes po připojení se disk nenačetl, ikdyž se točí. První mě napadlo, že bude vadný kabel, tak jsem zkusil připojení přes USB. Disk se ve správě disků zobrazuje, ale je neplatný, po stisknutí "Aktivovat disk" vyskočí hláška "Tato operace není povolená u neplatného balíku disku". Jde jen "Převést na běžný disk", ale tím bych ztratil všechny data, které tam mám.
Poradí mě někdo nějaký fígl, jak docílit, aby se disk zobrazil v systému?
Poradí mě někdo nějaký fígl, jak docílit, aby se disk zobrazil v systému?
- zombux
- Odborník PCT

Re: Ext. box - disk je neplatný
jako úplně první věc bych vyhodil externí box a připojil disk přímo SATA kabelem - pak uvidíš jestli je v háji disk nebo jen zlobí box.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- 723530
- Začátečník

-
Stáhl jsem si program na testování disků přímo od samsungu (teď už hitachi), program disk vidí, může ho otestovat a test SMART proběhl bez chyb.
- zombux
- Odborník PCT

zombux píše:jako úplně první věc bych vyhodil externí box a připojil disk přímo SATA kabelem - pak uvidíš jestli je v háji disk nebo jen zlobí box.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- 723530
- Začátečník

-
Vyzkoušeno na druhém počítači, box připojen přes eSatu a disk se v pořádku načetl. Když ho připojím k notebooku přes eSatu, tak se nic neděje, ani správce disků ho nevidí.
Napadá mě řešení, že bych odinstaloval ovladač, který se sám po prvním připojení boxu nainstaloval a poté znovu připojil box, aby se ovladače znovu nainstalovaly.
Napadá mě řešení, že bych odinstaloval ovladač, který se sám po prvním připojení boxu nainstaloval a poté znovu připojil box, aby se ovladače znovu nainstalovaly.
- Butch
- Středně pokročilý

Urcite si data zazalohuj pokud na nem tedy neco duleziteho je, to ze ti disk najel taky muze byt zazrak. Klidne to muze byt jak pises, ale pro sychr.
Pamatuji si ze jsem nekomu zachranoval data a disk se podarilo asi na 50tej pokus najet.
Pak uz nikdy nenajel.
Pamatuji si ze jsem nekomu zachranoval data a disk se podarilo asi na 50tej pokus najet.
Pak uz nikdy nenajel.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- 723530
- Začátečník

-
Disk vyzkoušn v počítači připojen přímo na základní desku a funguje na 100%, testy nevykazují žádnou chybu. Po vrácení do boxu a připojení přes eSata se zase nic neděje. Chtěl jsem odinstalovat ovladač, ale nevím, který z nich to je...