notebook s 2760QM

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

urban.novak
Začátečník
Začátečník

notebook s 2760QM

Příspěvek od urban.novak »

Poohližím se po novém notebooku a rád bych v něm měl procesor 2760QM. V českých eshopech ale skoro žádné takové notebooky nenacházím. Špatně hledám nebo fakt nejsou?

Docela by se mi líbil např. Dell XPS L502x s rozlišením displeje 1366x768 a grafikou GT 525M, notebook mám většinou připojený k ext. monitoru, takže mi malé rozlišení nevadí. Je možné někde u nás tuto konfiguraci objednat?

Případně víte o nějakém lepším notebooku (15"-16", váha do 3 kg, CPU rychlé čtyřjádro od Intelu) ?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: notebook s 2760QM

Příspěvek od Lokomotiva »

A k čemu ho chceš používat?
Zatažená ruční brzda každého noťasu je přece pevný disk a ne procesor.
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Notebook mi bude sloužit v podstatě jako DTR. SSD do něj samozřejmě taky dám - optickou mechaniku vyndám a místo ní přijde původní harddisk. Teď mám v notebooku i7 620M (2.66GHz, max turbo 3.3GHz), v novém notebooku bych chtěl mít něco rychlejšího.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Minulý měsíc jsem do tohoto noťasu:
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv7-6110 ... 292549.htm
přidávala tenhle SSD:
http://www.alza.cz/kingston-hyperx-seri ... 250117.htm

Ujišťuji tě, že s tím 5400-otáčkovým diskem, který tam dávají, je v noťasu 4-jádro s Hyperthreadingem naprosto k ničemu.

Zkusíš jednoduché věci - otevřít Word, Adobe Reader, přepnout webovou stránku - a je ti do smíchu.
Takhkle to funguje u noťasu za polovic s dvoujádrem taky.

Nic proti uvedenému noťasu - naopak.
Myslím že je velmi dobrý a když ho má někdo jako náhradu PC doma, je jeho 17" display výhoda.
Taky má rovnou 2 pozice pro pevné disky - i když pro druhý disk chybí kablík s konektorem.

Jo, když pak přišel OS na SSD a filmy a ne moc často používaná data na ten původní disk, začlo to konečně fungovat jak si asi člověk představuje, že by mělo.

Takže znovu opakuji - zapomeň na procesor a zajímej se o disk - disky.
Tam najdeš rychlost.
urban.novak
Začátečník
Začátečník

No víte, já už mám doma několik SSD disků. :D Starší 40 GB SSD mám v NAS boxu a v notebooku mám teď 80 GB X25-M G2. Do nového notebooku samozřejmě taky dám SSD, buď použiju ten 80 GB X25-M, nebo si koupím Samsunga 830 128GB, protože mi těch 80GB občas nestačí.

Bohužel výrobci notebooků zatím vůbec (ani v zahraničí?) nenabízí konfigurace s SSD na systém a harddiskem na data misto optické mechaniky, takže si budu muset nový notebook dokonfigurovat sám.

Procesor 2760QM chci proto, že má optimální poměr cena/výkon a hlavně v jednovláknových aplikacích je prakticky stejně rychlý jako desktop. procesory se stejnou max. turbo frekvencí - 3,5 GHz.

Distributoři notebooků zřejmě na český trh zvysoka kašlou a žádné notebooky s 2760QM zatím k nám nedodali. Na heureka.cz jsem sice nějaké našel, ale zřejmě to jsou všechno chyby v popisu - někdo si spletl 2670QM s 2760QM. např. http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/ ... 92759.html
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Porad jsi nenapsal, proc chces drazsi i7 :roll:
Na co ho vyuzijes. Zbytecne budes za nej priplacet.
Ja mam i7 2630QM a je uplne v pohode na nejnarocnejsi 3D hry i na prevod FullHD 3D videa ;)
Asus Rog Strix G18
urban.novak
Začátečník
Začátečník

i7 26xxQM nepodporují VT-d, takže na nich běží pomalejí virtualizace. Rozdíl v ceně např. mezi 2670QM a 2760QM není nijak velký - cca 1500 Kč - trochu vyšší cena mi nevadí.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Ale ma VT-x...to je takovy rozdil?
Mas dve moznosti...koupit nejakou skladacku typu Goldmax, ale nevim jak jsi na tom s rozpoctem nebo koupit nejakou jebku s Core i3 a dokoupit Core i7 2760QM a technikem vymenit.
http://www.axacomp.cz/p/core-i7-2760qm- ... ay-2288316

Dalsi moznosti jsou drahe notebooky typu http://www.comfor.cz/fs-celsius-h710-i7 ... nvbtw7-pro

Jeste jsem nasel kolem 30tis tohle Vaio http://www.halshop.cz/87101-Sony-VAIO-F ... 4bit-.html
Asus Rog Strix G18
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Vaio má zjevně chybu v titulku, v popisu už správně píšou i7-2670QM 2,20 s technologií Turbo Boost až do 3,10.

Goldmax je na můj vkus trochu moc předraženej, sice bych na to peníze měl, ale sponzorovat nenažrané obchodníky taky nemusím.

Máte nějaké zkušenosti s koupí nových notebooků na eBayi? Např. tato nabídka nevypadá špatně - je to i se zárukou od Dellu 1 rok NBD - http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-XPS-15-L ... 2a169cd17f
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Kdyz ma obchodnik dobre hodnoceni, tak neni problem.
Zaruku si muzes diky service tag a fakture prevezt do CR a kdykoliv dokoupit prodlouzeni.
A proc to hrotit a nekoupit s tim slabym a dokoupenim samotneho procesoru?
Asus Rog Strix G18
Jenda.K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jenda.K »

Ja asi spatne pocitam, ale GoldMax fox s 2760kou stoji nejmene ze vsech notasu co tady zminils, zakladni konfigurace Full HD, 6GB RAM, 2760QM a 540M 26.990 bez dane. To je okolo tisice eur plus minus... ten dell mi nefunguje odkaz :-( samotnej procak stoji v eshopech devitku, takze nic za dvacet nesezenes s tim nepocitej :-)

Deviltech ma za tisic eur tento http://www.deviltech.de/deviltech.php/s ... /Fire-DTX/
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Inzerát na eBayi (Dell-XPS-15-L502x-i7-2760QM-6GB-RAM-500GB) byl stažen, ale já už jsem ho objednal a zaplatil - 825Eček + 39Eček za dopravu. Zhruba za 2 týdny by měl dorazit.

GoldMax fox má lepší grafiku(540M vs 525M) a displej (FullHD vs WXGA) než můj objednaný Dell XPS. A když ještě odečtete ~30% zmrdího sádla, dostanete stejnou cenu u objednaného Dellu XPS.

Každopádně cena pro mne není až tak moc důležitá, spíš mi vadí, že si ho musím objednávat ze zahraničí, protože kromě Goldmaxu nikdo jiný notebooky s tímto procesorem u nás nenabízí.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Ale nabizi...muzes si nakonfigurovat nektere notebooky Dell.
Nebo sis mohl nakonfigurovat nebo koupit nejaky Asus ci Toshibu v zahranici. Maji mezinarodni zaruku.
Pak jeste Apple prodava booky s lepsim i7 8)
Asus Rog Strix G18
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Kde si můžu nakonfigurovat notebook od Dellu? Na českých stránkách Dellu jsem neobjevil možnost konfigurování a objednávání notebooků. Na http://www.dell.co.uk/ je možné XPS 15 konfigurovat, ale konfigurátor nabízí pouze i7-2670QM a i7-2860QM. V konfigurátoru pro USA http://www.dell.com/us/p/xps-l502x/pd.aspx?~ck=mn už je možné si vybrat i i7-2760QM, ale zase bych pak musel dát ~$500 za poštovné a clo.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Zavolej na Dell a uvidis ;)
Asus Rog Strix G18
PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeITeeR »

Na nemeckym dellu to nahodu nejde ? Nedavno jsem resil podobnou vec a kdyz jsem napsal do ceskyho dellu tak jejich odpoved radeji ani nebudu komentovat :evil:
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Na nemeckem Dellu si muzes nakonfigurovat i Alienware :wink:
Asus Rog Strix G18
morgweil
Nováček
Nováček

Příspěvek od morgweil »

ahoj, koukam ze uz je to asi mrtve tema,

ale chtel jsem se pozeptat jestli ti na tom stroji (pokud jiz prisel) vsechno funguje v poradku?

sam mam xps17-L702x i7-2720qm, 8gbram, nvidia gt555 3gb, 2x500gb hdd

a resim docela neprijemne problemy s zasekavani pri prakticky jakekoli cinosti krom psani ve wordu ...
uz jsem tam hardwarove i softwarove vsechno vymenil a stejne pretrvava.
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Notebook už dorazil, cca 2,5 týdne po objednávce. Vše mi funguje bez problémů, jen jsem přehodil SSD ze starého notebooku (Acer 5740G) a doinstaloval pár ovladačů. A dokonce jsem ho měl o 75 Éček levněji, protože jsem si ho objednal bez harddisku, který nepotřebuji. Takže nakonec mi notebook stál 750E + 39E doprava = 789E celkem.

Notebook ale mám i s OEM Windows, které nepotřebuji, ale bez nich to prý nelze. V dodávce bylo i DVD médium, ze kterého budu moct před prodejem notebooku nahrát na něj zakoupený OS Windows.

Vyzkoušel jsem i servis Dellu, který dle očekávání funguje výborně. Napájecí adaptér byl trochu poškozený, kousek plastu, který zajišťuje gumu kolem adaptéru, se při přepravě ulomil. Do druhého dne jsem dostal nový nepoškozený adaptér.

Také musím pochválit Dell za to, že má servisní manuály k notebookům zveřejněné na svých stránkách, takže z nich můžete snadno zjistit jak vyměnit harddisk, mechaniku atd.
morgweil
Nováček
Nováček

Příspěvek od morgweil »

samozřejmě po téhlé stránce jsem taky spokojený ale bohužel ani kompletní postupná výměna a reinstalace nepomohla, proto jsem se ptal. zřejmě půjde jen o tento model. Nyní již čekám na swap celého notebooku přímo od Dellu tak doufám že se problém již neobjeví.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“