Zdravim,
pokusim se nejdrive popsat muj problem:
Internet v rodinem dome chytam od souseda, kteremu jsem na okno/parapet umistil stary ADSL modem/router. Soused ma 1Mbit pripojeni (antenou pres nejakeho vesnickeho poskytovatele), wifi u nej samozrejme plny signal. Vzdalenost k memu domu cca 10m, u domu signal 4/5, v dome v krajnich mistnostech 3-4/5, na "vzdalenem konci" v obyvaku 2/5 a internet spis nejede nez jede. Rychlost kolisava, spis tak 30Kbit. Jakmile mam noteboak v dome co nejblize k oknu souseda, kde je router tak cca 0,7-1Mbit.
Vymenil jsem stavajici antenku na routeru za 8dBi, ale zlepseni spis minimalni.
Jak nejlepe vyresit tento slaby signal?
1. jiny silnejsi router treba se 2antenkami, jednu nahradit silnejsi smerovou antenou? ktery?
2. nejaky WDS reapeater? jak je to s rychlosti?
3. neco jineho?
Diky za rady a tipy.
Tomas.
Router, sila signalu
Moderátor: Don
- tvelecky
- Nováček

-
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Router, sila signalu
Nejlevnější řešení - bude nejlepší koupit u sebe něco co bude dělat WDS repeater. Rychlosti bych se nebál, pokud přes něj nehodláte sdílet mezi sebou a nezáleží vám extra na vysoké rychlosti, tak bez problémů.
Dražší řešení - něco, co má 2 nezávislá rádia, jedno bude dělat client, druhé AP.
Dražší řešení - něco, co má 2 nezávislá rádia, jedno bude dělat client, druhé AP.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- KOFis
- Mírně pokročilý

10 metru mezi domy a na vesnici? natahni tam radci kabel, strc ho kousek do zeme, "a je to" 
- Camo
- Žlutá karta Bazar

-
S tím kabelem bych to nedělal, el.potenciál mezi domy by dřív nebo pozděj zabil sítovky.
- tvelecky
- Nováček

-
Diky za odpovedi....
Ono je to sice jen 10m mezi domy, ale kabelem je to tezko proveditelne, takze toto reseni urcite ne.
Zkusim ten reapeater... myslite ze staci neco takovyho? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... SearchType
Jde mi pouze opripojeni na internet, je to zatim prozatimni reseni, do budoucna chci sve pripojeni, ne to tahat od souseda "na pul"...
Ono je to sice jen 10m mezi domy, ale kabelem je to tezko proveditelne, takze toto reseni urcite ne.
Zkusim ten reapeater... myslite ze staci neco takovyho? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... SearchType
Jde mi pouze opripojeni na internet, je to zatim prozatimni reseni, do budoucna chci sve pripojeni, ne to tahat od souseda "na pul"...