Samsung 830
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- mir77
- Začátečník

Re: SSD disk, pomalý boot
To jsem udělal. Zakázal jsem boot všeho, krom disku a tam jsem ještě nastavil, že prio na boot má ten SSD Samsung. Neviděl bych problém v BIOSu, ale přímo v systému nebo mechanice. Když jí odpojím, tak to jede. Otázka z ní, proč 
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
- tielka
- Středně pokročilý

Je možné že se při spouštění mechanika kontoluje,mechanika je prázdná ? blbá otázka.... 
- Kyselinka
- Začátečník

Pekna haluz
Skus tam flashnut FW 1.09, ak ho tam ovsem nemas http://www.driversdown.com/drivers/Pion ... 6917.shtml
Ak nepomoze, kup si novu mechaniku. Mna by ten boot dost sral a koli par eurovej machanike by som to urcite nestrpel.
Skus tam flashnut FW 1.09, ak ho tam ovsem nemas http://www.driversdown.com/drivers/Pion ... 6917.shtml
Ak nepomoze, kup si novu mechaniku. Mna by ten boot dost sral a koli par eurovej machanike by som to urcite nestrpel.
- mir77
- Začátečník

Jasně, no
Taky se mi to nelíbí
Když se koupil drahej SSD, tak ať to lítá
Možná se bude kupovat BR mechanika, tak to nechci zatím hrotit, v nejhorším jí odpojím. Je tam ještě Asus. Jde o to, že PC je tátovo a on je maniak do filmů a furt něco dělá s DVDčkama a už teď je trošku naštvanej, že nová deska nemá IDE řadič a nemůže si zapojit starýho Pioneera DVR-108, kterej jako jedinej přečte DVD, který jsou už na pochodu 
- zombux
- Odborník PCT

pokud jde jen o boot, vůbec bych to neřešil - pokud jsem to dobře pochopil, jinak všechno funguje jak má.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- mir77
- Začátečník

Jo, vše funguje jak má. Ale když člověk vyplázne prachy za SSD, tak to docela nasere
Jinak fimrware jsem nahrál, změna žádná. Musím tu mechaniku zlikvidovat, bude se to blbě umlouvat 
- zombux
- Odborník PCT

jako že se jí chceš zbavit? kdyžtak napiš SZ.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Sharpik
- Začátečník

-
Re: Samsung 830
zdravim uvazuji o novem ssd na hry do 3000 kapacita staci tak 60-90gb jen na instl windousu.hlavne nejaky na hry a jine aplikace. nekdo nejakej typ ?
- Hladis
- Moderátor

- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Updatnul jsem na firmware CXM02B1Q
1.Latest Firmware File Ver. CXM02B1Q (zip file)
2. Applicable Model
- 830 Series: MZ-7PC064* MZ-7PC128* MZ-7PC256* MZ-7PC512*
3. Carrier or Corporate Customer
- Improved stability when waking up from hibernation mode (Blue screen, Hang problem solved)
- Improved compatibility with some external hardisk vedors (partition error problem solved)
- Solved compatibility problem with some laptop vendors (partition error problem solved)
- Improved reliability (Increased SPOR related stability - Power loss management)
4. Description
- Windows XP/Vista/7
http://downloadcenter.samsung.com/conte ... M02B1Q.zip
http://www.samsung.com/us/support/downl ... 7PC128N/AM
Flash jsem provedl ve Windows 7x64 pomocí Samsung SSD Magician 3.1 na Ntb Asus N75SF. Vše bylo bleskové. Doporučují udělat samo sebou zálohu.

1.Latest Firmware File Ver. CXM02B1Q (zip file)
2. Applicable Model
- 830 Series: MZ-7PC064* MZ-7PC128* MZ-7PC256* MZ-7PC512*
3. Carrier or Corporate Customer
- Improved stability when waking up from hibernation mode (Blue screen, Hang problem solved)
- Improved compatibility with some external hardisk vedors (partition error problem solved)
- Solved compatibility problem with some laptop vendors (partition error problem solved)
- Improved reliability (Increased SPOR related stability - Power loss management)
4. Description
- Windows XP/Vista/7
http://downloadcenter.samsung.com/conte ... M02B1Q.zip
http://www.samsung.com/us/support/downl ... 7PC128N/AM
Flash jsem provedl ve Windows 7x64 pomocí Samsung SSD Magician 3.1 na Ntb Asus N75SF. Vše bylo bleskové. Doporučují udělat samo sebou zálohu.

Naposledy upravil(a) Zamek dne čtv 12. led 2012, 16:33, celkem upraveno 2 x.
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
- tielka
- Středně pokročilý

Mě UP nejde napíše to failed 
- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, no já spustil Samsung SSD Magician 3.1 a vyskočilo na mě že je nový firmware, sosl, rozbalil. V Magicianu vybral v sekci F/W Update položku Browse a navedl k rozbalené složce FW_CXM02B1Q. Potvrdil flash, potvrdil vypnutí a finish.tielka píše:Mě UP nejde napíše to failed
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
- Deegr
- Začátečník

-
Mě to udělalo to samé. Musel jsem si stáhnout novou verzi Samsung SSD Magician v3.1 a pak to šlo. S verzí 3.0 mi to napsalo také chybu.tielka píše:Mě UP nejde napíše to failed
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
- mi_ho
- Nováček

-
Ahoj, tak sem disk poridil a vse fungovalo k plne spokojenosti. Az do vcerejska. Zkusil jsem aktualizovat FW a nepovedlo se. Bohuzel az pri samotnem flashovani. Takze disk je uplne mrtvej, neni ani v BIOSu (UEFI), proste mrtvej. Nedoslo k zadnemu vypadku site a vse jsem udelal podle navodu k SSD Magician v3.1.1 cerstve stahnuteho od Samsungu. Jen pro informaci mam W7 64b. Nevite jestli a pripadne kde je nejaky servis. Ale mozna ze se s tim uz nelze udelat nic ani tam.
- felipe25
- Nováček

-
SSD disk-ako sa spravat pri prvotnej instalacie? Samsung 830
Zdravim.
Objednal som si SSD disk Samsung 830 64GB.
Viem ze je tu tema presne ohladom tohto disku, ale chcem sa opytat skor vseobecne. Vcera som trosku cital toto forum, a precital som tu dost info, a prakticky som nejak neporozumel, co je pre mna nutne ako uzivatela urobit pri instalacii na SSD disk.
OS bude uricte instalovat nanovo, niesom zastanca klonovania polroka nainstalovaneho OS a kopu programami, radsej odznovu, hlavne kvoli rychlosti SSD...
Chcem sa ale opytat, lebo som pochopil, ze musim vyrovnat par krokov pred instalaciou?
1. Budem instalovat Windows 7 64bit z DVD media. Musim pred instalaciu vykonat zarovnanie disku? Cital som ze kto to neurobil mal problem, alebo to je len pri Windows XP?
2. Potom som cital nieco v zmysle, ze SSD disk nesmiem nikdy uplne formatovat - skracuje sa tym zivotnost. Pred samotnou instalaciou teda potom staci format ktory urobi instalacia Windows 7?
Totiz v minulosti som nove disky pred instalaciou vzdy cez Windows XP uplne formatol, a odhalil som jeden uplne novy disk ktory mal pooskodene sektory, alebo naopak pouzivany disk po uplnom formate na ktorom mi zmizli problemove sektory, a dokonca neboli ani Realokovane. Cize uplne format podla mna disku pomohol bud odhalit chyby, alebo ich napravit.
Pri SSD disku to ale netreba robit? Treba vobec SSD formatovat pred instalaciou? A ked ho budem chciet "formatovat" neskor, tak len cez Fresh clean? Co sa da cez utilitu dodanu k disku?
3. Ake kroky mam urobit po nainstalovani OS? Nastavit temp na druhy sekundarny disk na data? Takisto aj Internet Temporary Files, + pagefile? Este nieco co by som mal urobit aby som co najviac obmedzil nie nutny zapis na SSD Windowsom? Dakujem za rady
Objednal som si SSD disk Samsung 830 64GB.
Viem ze je tu tema presne ohladom tohto disku, ale chcem sa opytat skor vseobecne. Vcera som trosku cital toto forum, a precital som tu dost info, a prakticky som nejak neporozumel, co je pre mna nutne ako uzivatela urobit pri instalacii na SSD disk.
OS bude uricte instalovat nanovo, niesom zastanca klonovania polroka nainstalovaneho OS a kopu programami, radsej odznovu, hlavne kvoli rychlosti SSD...
Chcem sa ale opytat, lebo som pochopil, ze musim vyrovnat par krokov pred instalaciou?
1. Budem instalovat Windows 7 64bit z DVD media. Musim pred instalaciu vykonat zarovnanie disku? Cital som ze kto to neurobil mal problem, alebo to je len pri Windows XP?
2. Potom som cital nieco v zmysle, ze SSD disk nesmiem nikdy uplne formatovat - skracuje sa tym zivotnost. Pred samotnou instalaciou teda potom staci format ktory urobi instalacia Windows 7?
Totiz v minulosti som nove disky pred instalaciou vzdy cez Windows XP uplne formatol, a odhalil som jeden uplne novy disk ktory mal pooskodene sektory, alebo naopak pouzivany disk po uplnom formate na ktorom mi zmizli problemove sektory, a dokonca neboli ani Realokovane. Cize uplne format podla mna disku pomohol bud odhalit chyby, alebo ich napravit.
Pri SSD disku to ale netreba robit? Treba vobec SSD formatovat pred instalaciou? A ked ho budem chciet "formatovat" neskor, tak len cez Fresh clean? Co sa da cez utilitu dodanu k disku?
3. Ake kroky mam urobit po nainstalovani OS? Nastavit temp na druhy sekundarny disk na data? Takisto aj Internet Temporary Files, + pagefile? Este nieco co by som mal urobit aby som co najviac obmedzil nie nutny zapis na SSD Windowsom? Dakujem za rady
- godlike
- Středně pokročilý

-
Nekdy si rikam, ze takovy veci se radeji maji delat z dosu
Ja to taky smahnul z win a jedu no problem.Akorat jsem si predtim udelal Acronisem zalohu.
Jeste mam takovej zajimavej jev.Kdyz nainstaluju ten Samsung soft, prestane me fungovat uspora S3 ,kterou dost pouzivam.Po uspani se za min. pc probudi.Aniz jsem teda delal nakej tuning systemu dle navodu toho softu.Divny.Tak ho dam pryc a udelam recover systemu a bude klid..
Jeste mam takovej zajimavej jev.Kdyz nainstaluju ten Samsung soft, prestane me fungovat uspora S3 ,kterou dost pouzivam.Po uspani se za min. pc probudi.Aniz jsem teda delal nakej tuning systemu dle navodu toho softu.Divny.Tak ho dam pryc a udelam recover systemu a bude klid..
Mac...
- Vesel
- Začátečník

-
Re: SSD disk-ako sa spravat pri prvotnej instalacie? Samsung 830
Nez nainstalujes OS tak si v BOISu nastav z IDE na AHCI to je prvnotni podminka pouzivani SSD. Pokad to udelas az po instalaci budes muset instaloavt znova. A nejak extra upravy OS to nepotrebuje. Jasnze ze tu je mnoho informaci co muzes udelat a nemusis. Porad se hovori o zivotnosti ale neboj se ssd umre pri 400 GB zapisu denne tak za 9 let takze to uz to SSD nebudes mit. Akorat nejsem si jist jestli tech 64GB staci ale jestli mas jeste nakej disk tak by to snad melo stacit
- Kyselinka
- Začátečník

Ako sa pise vyssie. Formatovat mozes normalne cez instalacku pred instalaciou.
Po instalacii si nastav par veci, na to odporucam precitat toto: http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... je-a-co-ne a pouzit SSD Tweaker.
BTW AHCI sa da zapnut aj po nainstalovani OS
Po instalacii si nastav par veci, na to odporucam precitat toto: http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... je-a-co-ne a pouzit SSD Tweaker.
BTW AHCI sa da zapnut aj po nainstalovani OS
- felipe25
- Nováček

-
Dik za odpoved.
Jj, mam 1,5TB disk + 2TB disk na data, + externy 640GB
Doteraz som mal na system 1TB a 100GB particiu na system a stacilo, tak bude stacit aj 64GB. Na SSD chcem nainstaloval len OS, Office a maximalne 1-2hry, aby som nenaplnil viac ako 40-45GB... Radsej menej.
Jj, mam 1,5TB disk + 2TB disk na data, + externy 640GB
Doteraz som mal na system 1TB a 100GB particiu na system a stacilo, tak bude stacit aj 64GB. Na SSD chcem nainstaloval len OS, Office a maximalne 1-2hry, aby som nenaplnil viac ako 40-45GB... Radsej menej.
- van Bellen
- Začátečník

ja mam dotaz ohladom pagefile, ten by nemal byt situovany na ss disku. bude to nejako spomalovat system ak bude na datovom disku s 5400ot, alebo by mal byt radsej na 7200ot disku? este by som sa chcel opytat na jednu vec. kedze mensie disky su pomalsie ako vacsie, ci nebude problem ak sa rozdeli 128gb disk (50gb system a zbytok na hry +datovy disk 5400ot) na dva oddiely.alebo nechat len jeden 128gb oddiel a tam instalovat hry?