Složky v Users - totální zmatek

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Složky v Users - totální zmatek

Příspěvek od cabman »

Mám dotázek, jestli někdo ví, jak je to se složkama v users. Když kouknu do mojí složky v total comanderu a nebo přez průzkumníka tak tam jsou jiné složky. V totalu je zatrženo zobrazovat skryté a systémové soubory, v průzkumníku je zatrženo, zobrazovaz skryté soubory a složky i zobrazovat systémené sloubory a složky.

Co nechápu je, že v průzkumníku třeba dvakrát vidím "dokumenty", nevidím "pictures" ... prostě to vypadá jinak než total.

Dokže někdo vysvětli proč to tak je? nechápu že prostě nevidim co v té složce opravdu je?

Obrázek
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Složky v Users - totální zmatek

Příspěvek od zombux »

je to kvůli kompatibilitě se staršími verzemi Windows respektive programy které počítají se starší organizační strukturou složky, cca 50% ze složek jsou jen symbolické odkazy na jiné (např. Dokumenty a Documents, Obrázky a Pictures, atd.). všimni si že i přímo na C: najdeš Documents and Settings, což je zase jen odkaz na Users.
ignorelist: kremrole a dezoláti
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

To chápu, ale co nechápu je, že v jednom náhledu vidím "dokumenty, dokumenty" a v druhém náhlůedu vidím "dokumenty a documents". A třeba v jednom z náhledů je "downloads" a v total commanderu tento zástupce vůbec neni.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

protože v TC jsou "Downloads" a v Průzkumníku "Stažené soubory", souvisí to s počeštěním systému. fyzicky se ty složky jmenujou pořád "Downloads" atd. tohle chování se dá vypnout na úrovni systému, ale proč to dělat, že.
edit: více informací třeba tady http://msmvps.com/blogs/carlosq/archive ... names.aspx když už si to uživatel se 3 větráčky nedovede vygooglovat sám
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Za "odpověď" díky a možná nejlepší by bylo celé fórum zrušit. Stejně všichni se můžou naučit anglicky a pravděpodobně tu neni ani jedno téma které by se nedalao vygooglovat.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

že jsem vůbec něco psal :| ale pořád lepší než nejmenovaný user, který s železnou pravidelností zakládá thready ala "poraďte mi kde je tlačítko start"
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

zombux píše:.......dá vypnout na úrovni systému, ........
To byl jeden z důvodů proč jsem přešel na anglický win7.... jen by mě zajímalo, jak se to v těch českých win dá vypnout ??
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

cabman píše:Za "odpověď" díky a možná nejlepší by bylo celé fórum zrušit. Stejně všichni se můžou naučit anglicky a pravděpodobně tu neni ani jedno téma které by se nedalao vygooglovat.
Musis se v kazdem tematu chovat jak hulvat? Celkem si toho v posledni dobe vsimam. Nekdo ti chce poradit a ty takhle... Chapu ze se chces zrejme ztotoznit s avatarem, na to bude ale lepsi si najit opravdu jine forum.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“