Bohužel to tak nefunguje vždy a HT v hrách opravdu spíš škodí než přidává. Většinou neudělá nic, ale pokud se použijou v systému více jak 4 thready, či něco jede na pozadí, tak škodí protože klesá výkon na thread, je zbržděn tan mains thread pro počítání geometrie a klesá výkon. Tečka, to je prostě fakt.Tomco píše:Hm HT dela paseku ? Niak tomu nerozumiem kedze permanentne su vytazovane neparne jadra a tie parne len v urcitych pripadoch no zvacsa idu vsetky na 0% vykonu.
A rad mam na 3 x 120cm vetraky.... momentalne maju 1200rpm a cakam 2000rpm.
Dále pak HT obchází task manager a priority procesů, takže když dam například aplikaci 1 high prioritu a 2 low a mam HT off, aplikace 1 jede furt stejně rychle. S HT mi ale výkon na aplikaci 1 klesá protože OS si myslí že má 8 CPU, tak vyloaduje apliakcí 2 ty zbylé, ale už netuší že je to jen HT a že aplikaci 1 klesne výkon ačkoliv má vysokou prioritu. Dále pak fully loaded OS s HT je děsně línej, kdežto bez HT je furt svižně použitelnej, protože celé HT dělá to, že pomocí narvání 2 threadů na jedno jádro vytíží jeho nevyužitá IPC, ale ta nevyužitá IPC zas jinak může použít OS či jiné aplikace a systém je zas svižnější. V tomto ohledu jsem čekal především od BD že při full loadu si systém zachová svižnost, bohužel opak je pravdou a jeho IPC je bohužel tak slabé že vyloadovanj modul je ještě více zahlcenej než jádro Nehalemu s aktivním HT....
O tom co HT dává a bere tu v minulosti bylo napsáno mnohé. Já jsem tvrdej zastánce toho, že pokud na PC netrávíte tunu času věcmi které z HT benefitujou, ala renderuju/enkoduju a nic nedělám během toho, atd. Tak se vyplácí HT vypnout protože jeho dopad na systém je negativní, vypnout určitě pokud jdete po maximálním herním výkonu.