c# aktuální informace

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
lelekdk
Začátečník
Začátečník

c# aktuální informace

Příspěvek od lelekdk »

dělám si jednoduchou aplikaci v c#, která by měla mít za úkol zjistit zda na dané webové stránce proběhla nějaká změna a pokud ano, tak změnu nahlásit (třeba messagebox, zvuk...)

už jsem přišel na to jak v aplikaci nastavit libovolnou stránku, kterou chci v určtých intervalech kontrolovat.
problem 1: když proběhne daný interval (kdy má proběhnout refresh), tak pokaždé se mi otevře v prohlížeči nové okno. chtěl bych refresh stránky, tak aby bylo aktivní pouze jedno okno a neotevírala se další.
bude to tím, že jsem vygooglil zatím jen tohle: linkLabel1_LinkClicked(null, null);

problem 2: nevím jak získat informace ze stránky a kontrolovat zda neproběhla nějaká změna.

vím, že je asi tuna programů, která konstroluje aktuální obsah stránky, ale já si chci udělat svůj program.

aplikace má v podstatě zabránit odhlášení z účtu a podat informaci o proběhlé změně. na stránce, kterou chci kontrolovat je tabulka, které mizí řádky.

zatím mám tohle: (první odkaz je tam nastaven defaultně v txtboxu, ten jde pochopitelně měnit)

Kód: Vybrat vše

namespace refresh
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            timer1.Tick += new EventHandler(TimerOnTick);
        }

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            button2.Enabled = false;
        }

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            button2.Enabled = true;
            timer1.Start();
        }

private void linkLabel1_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            string odkaz = textBox1.Text;
            LinkLabel dynamicLinkLabel = new LinkLabel();
            dynamicLinkLabel.LinkVisited = true;
            System.Diagnostics.Process.Start(odkaz);
        }

private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
        {
            timer1.Interval = 5000;
        }

protected void TimerOnTick(object sender, EventArgs e)
        {
            linkLabel1.Refresh();
            string odkaz = textBox1.Text;
            linkLabel1.Text = odkaz;
            linkLabel1_LinkClicked(null, null);
        }

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            timer1.Stop();
            button2.Enabled = false;
        }
    }
}
děkuji za jakékoliv rady, ne za poznámky o tom, proč se v tom hrabu když tomu moc nerozumím :P...
c# Kozel zahradníkem
lelekdk
Začátečník
Začátečník

Re: c# aktuální informace

Příspěvek od lelekdk »

teď mě tak napadá, jestli za to nemůže prohlížeč, že se pořád otevírají nové záložky... mám maxthon
c# Kozel zahradníkem
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

takze vlastne delas takovou tvoji rss ctecku? Tak zkusit kdyz tak si pogooglit neco k tomu
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
lelekdk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lelekdk »

myslím, že RSS čtečku použít nemůžu. je to poměrně zabezpečená stránka má to přístup přes https protokol, pokud účet není chvíli aktivní, tak automaticky odhlašuje uživatele (myslím, že tam je nastaveno po 5 minutách nebo méně) a v neposlední řadě tam není rss kanál. jsou i jakési RSS čtečky, které umí sledovat web i bez rss kanálu, ale prý je tam celkem dlouhá odezva a pak jsem neviděl snad žádnou z těchto čteček s podporou https.

já potřebuji sledovat aktivní účet, z toho účtu se nesmí jít odhlásit a ještě bych rád aktuální informace.
c# Kozel zahradníkem
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“