HP Pavillon G6-1050st problem

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Abelin
Nováček
Nováček

Re: HP Pavillon G6-1050st problem

Příspěvek od Abelin »

orgasmic píše:Afelay: Nezlob se na mě, ale tu debilitu doufám jen předstíráš.
To je snad jedno. To značí pouze lokalizaci notebooku, pro jaký trh je určený,ale drivery jsou stejné.
Jak si někdo takový může koupit noťas :o :-D
Predstav si clovece, ze by jsi si potreboval nutne najit neco z oboru controlingu a financi a tak by sis nasel forum co se tim zabyva. polozil bys dotaz a vsichni by se ti vysmali. Jaky by si z toho mel pocit? Vsem tam prijde tvuj dotaz samozrejmy, ale ty opravdu nevis, jinak by ses neptal. A ted si to obrat na nas OK.

Clovek co ma problem proste prijde na forum s tim, ze potrebuje odpovedet na otazku a opravdu nikdy predtim nevedel a nezajimalo ho co je to za pismenka za oznacenim notebooku, asi tak nejak k tve "nadrazenosti".

Mimochodem Afelay jak si dopadl s tim CD od HP? Prislo ti nejake potvrzeni ze ti to CD poslou? Nebo nejaka komunikace ze strany gigacomputeru? Dik
afelay
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od afelay »

Hele dneska me bylo oznameno ze to je cd ktere obsahuje Francouzskou verzi ovladacu ale ze by melo prijit mezi 10 az 30 unorem.Ale take me technik napsal ze nezarucuji 100% funkcnost.Takze tu vidim asi jedine reseni vratit tenhle jejich slavnej produkt..
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Jenze ja mu v klidu poradil uz na prvni strane, ale on si proste nenecha poradit...to je pak tezke :D
Postnul jsem mu tady primo odkaz na jeho ovladac, ktery potrebuje a ani ho nenainstaluje.
Komu neni rady.... :roll:
Asus Rog Strix G18
afelay
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od afelay »

Aha kluku jeden ušatá už radši nepřispívej tvoje rady viz. že jsem hlupák protože jsem si koupil notebook atd jsou fakt nápomocné a trochu střílíš vedle. Ovladače které si mě posílal jsem instaloval snad 100x ;).
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Jestli mas aktualizovany BIOS a driver na chipset, v tom pripade nejde o SW, ale HW chybu 8)
Asus Rog Strix G18
afelay
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od afelay »

Nejde o HW chybu byl jsem s tim u technika v GigaComputers.. a docel jsem se na Anglickych forech ze vic lidi s tim ma problem ale nejakou konkretni utilitu nebo ovladac jsem na to nenasel.. prej by mel pomoct nejakej nejmenovanej software od HP
Abelin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Abelin »

orgasmic píše:Jestli mas aktualizovany BIOS a driver na chipset, v tom pripade nejde o SW, ale HW chybu 8)
Vidíš todle je rada :) Hned to zkusím, každopádně jinak už mám připravené na odeslání odstoupení od kupní smlouvy, takže doufám, že to bude fungovat.

Mimochodem abych ti popsal jak to probíhalo:
Drivery jsem stáhnul ze stranky HP(Wifi,bluetooth,touchpad,grafarnu,audio,webcam).
Nainstaloval jsem všechno úplně v pohodě. Následně jsem spustil Catalyst(nebo tak nějak). Napsalo to, že nema co instalovat, protože hardware není s catalyst kompatibilní.
Následně jsem v BIOSu zkouknul jakou grafárnu to tam napíše. Neukazoval nic. To samé přes Zobrazení-> Upřesnění -> Adaptér. Taky píše že nic. To samé když si vyjedu ten výpis nainstalovaných driverů(Tam to píše Klasické rozhraní VGA nebo tak nějak, teď to nemám před sebou a do večera se k tomu nedostanu). Takže tak. Zkusim nainstalovat ten chipset a BIOS, kdyby to nepomohlo, tak vracím. Teda pokud tě zas nenapadne nějaká věc co by s tím mohlo být.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Opravdu tam nejdou tyhle ovladace: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=4063
Podle vseho jsou urceny pro celou radu G6-1000. Pokud je grafika opradu prepinatelna, tak byva u nekterych ntb pri instalaci potreba v BIOSu prepnout napevno na dedikovanou kartu a na prepinani to prehodit az kdyz nainstaljes ovladace. Nevim jestli je to u tohoto HP stejny ale zkus to.
Jinak taky moc nechapu, proc si kupujes ntb bez systemu, pokud nezvladas takovy celkem zakladni veci :)
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Baneshee píše:Jinak taky moc nechapu, proc si kupujes ntb bez systemu, pokud nezvladas takovy celkem zakladni veci :)
mozna predpokladal, ze u takovy znacky jako je HP (byť rada Pavilion dela HP-cku jen ostudu) nebude mit se ziskanim respektive instalaci ovladacu problem :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Abelin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Abelin »

Protože už jedno HPčko mám a všechno jsem si tam nainstaloval(ještě XP) a šlape mi v pohodě už pár let. Takže jsem neviděl problém nainstalovat windows znovu. O nějaký přepínatelný grafický kartě jsem opravdu neslyšel. Mám sotva čas sledovat trendy ve vlastním oboru, natož sledovat PC trh. K tomu systému: Na gigacomputeru ho k tomu prostě nenabízeli a ja si říkal proč platit o 3k víc na czc když tady to múže být za takhle levno.
Baneshee píše:Opravdu tam nejdou tyhle ovladace: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=4063
Podle vseho jsou urceny pro celou radu G6-1000.
Ne opravdu to nejde. Respektive nainstaluju je v pohodě, ale jak říkám, catalyst se pak tváří, že tam grafárna není.

Mimochodem teď do toho BIOSu zírám a o grafický kartě tam není ani zmínka. Zkusil jsem ten chipset a BIOS update a stejně to furt nemůže nic najít. Super by bylo projít to s někym po skypu protože takhle je tam zbytečně velká prodleva a navíc nejde sdělit bez sáhodlouhých slohů co přesně se kde píše.
Frenklin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frenklin »

Mno chlapce ty mas spise jiny problem, mam to same tez od gigacomputeru a jede vyborne procak si hodis do turba z 2,6 na nejakych 2,9 to ti jde ne ?:)jestli ne zase je problem mezi notasem a zidli, pritlacis tomu ramky za petistovku z czc trebas 4gigovku kingstone s frekvenci 1600,a mas super zihadlo, jinak k tomu co tu pisete, pisete blbosti od prvniho postu, HP Pavilion G6-1050st ma procesor i grafiku v turbo boostech, dokud nevyvynes zatez tak se ti radeon nezapne, nicmene pokud kliknes s aktualnim ovladacem pravym na plochu tak si je muzes kdykoliv prepnout pred zapnutim aplikace:) ale me vyhovuje pokud to ovlada automaticky,tudis jakmile zapnes nejakou gamesu narocnejsi problika ti pri startu hry obrazovka to je znameni ze se ti preply grafarny a kde ze podelalou fifu, zvlada to suprove vice pecek v turbo modu na klid treba max payna 3, a kdyz vyzenes takty tak si zahrajes i needy the run :) jediny co me depta je nejaka zpomalena wifi ktera si ocividne neumi poradit s vyssi rychlosti internetu ale co uz :) coz kdyby nekdo vedel to bych byl rad zase ja pac mam 1giga linku a stahuju max 500kb coz i minibook zmakne 10mb pres torenty :) ale tak kdyby si me nejak dal vedet trebas ten skype "darkfrenklin" tak ti ty ovladace klidne poslu buh vi co tam cpes
taky je otazka co si tam nacpal za system a jestli sis treba misto 64bit systemu nedal 32 to ti pak asi nepujde nic :)a ty ovladace mas teze pro 64 bit verzi systemu? ono je tez mozne ze ses do toho ze zoufalstvi zamotal, ono kdyz nevis co hledat tak je to spise skodici nezli prospesne, dej vedet :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“