WiFi bridge - auto připojení k silnějšímu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Hlavson
Začátečník
Začátečník

WiFi bridge - auto připojení k silnějšímu

Příspěvek od Hlavson »

Zdravím všechny,
mám doma 2 routery, Asus RT-N12 a Asus Wl520gc. Jako primární používám RT-N12, na něj jsem napojený přes Wl520gc (DD-WRT fw.) v režimu Repeater Bridge. Vše funguje jak má, jen mám pár technických dotazů. Měl by být bridge na stejném kanálu, protože opakuje, nebo na jiném, aby nerušil původní a ten zas jeho. Je nějaký způsob, jak všem zařízením říct, aby se připojovaly na Wi-Fi se silnějším signálem? Tzn. přijdu do oblasti, kde je silnější signál z RT-N12, klient se připojí na něj, jdu 20m dál, klient se sám připojí na Wl520gc.
PS: Když nastavím kanál v DD-WRT a použiju nastavení, nastavení kanálu zmizí? Takže to musím zase zdlouhavě přepínat, když to chci přehodit. Je to normální ?
Díky za rady :)
ttx
Začátečník
Začátečník

Re: WiFi bridge - auto připojení k silnějšímu

Příspěvek od ttx »

Na to sluzi funkcia "roaming".
Moze byt automaticka nadefinovana natvrdo v ovladaci na pokles kvality signalu, alebo automaticka reagujuca na pokes "sily" signalu. Druha moznost sa zvycajne oznacuje ako "Fast roaming" a uroven signalu sa da uzivatelom nastavit ako hodnota Rssi, alebo priamo v dBm.
Zavisi ovsem od ovladaca/firmware. Nie vsetky ovladace maju moznost nastavovat roaming.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“