Chlazeni AGP mustku
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- carl
- Začátečník

-
Chlazeni AGP mustku
Dobry den, mam Radeon HD3650 a je znacne nestabilni. Dosel jsem k tomu, ze se prehriva agp mustek.Vypada takto: http://img.tootoo.com/mytootoo/upload/4 ... 3cabb2.jpg
Nevite prosim nekdo jak to chladit?
Nestabilita se projevuje tak, ze obcas pc nejde zapnout na prvni pokus a tak...
Nevite prosim nekdo jak to chladit?
Nestabilita se projevuje tak, ze obcas pc nejde zapnout na prvni pokus a tak...
- 723530
- Začátečník

-
Re: Chlazeni AGP mustku
Takto přesně to mám na své x1950Pro do slotu AGP a taky se strašně moc zahřívá. Co mě pomohlo, tak udělat větší průvan ve skříni. Koupil jsem nové výkonější ventilátory a odstranil jim překážky v cestě. Teď už mi karta v žádném případě nepadá a dokonce se ztišila.
Když tak napiš, co máš za skříň a jak máš vyřešené chlazení.
Když tak napiš, co máš za skříň a jak máš vyřešené chlazení.
- carl
- Začátečník

-
Ono ta grafika je ve vrchnim slotu, takze tam asi pruvan ze spodniho ventilatoru moc nebude...
Zkusim koupit jeden a nejak to tam k tomu namontovat...
Nejlepsi by bylo tam soupnout pasiv, ale to jde celkem tezko....
Zkusim koupit jeden a nejak to tam k tomu namontovat...
Nejlepsi by bylo tam soupnout pasiv, ale to jde celkem tezko....
- 723530
- Začátečník

-
Možné řešení by bylo toto http://www.alphacool.cz/produkt/Enzotec ... ?arg1=0125
- carl
- Začátečník

-
Mozna... jen... nevis, co je ten samotny cip , ktery se zahriva? TO je jen ten obdelnicek co neni zakryty tou paskou?
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Ak sa PC nezapne na 1x krát to asi nebude prehrievaním vga. Normálne popíš "nestabilitu" (a nie "...a tak"). Chyba môže byť inde...carl píše:Nestabilita se projevuje tak, ze obcas pc nejde zapnout na prvni pokus a tak...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- carl
- Začátečník

-
Normalne, deska asus a7v880 athlon xp3000+
a tato grafika... na stare 9200 mi to jelo... tak nevim cim jinym by to mohlo byt...
A ten agp mustek je fakt prehraty , tak mi to vyslo jako pricina...
a tato grafika... na stare 9200 mi to jelo... tak nevim cim jinym by to mohlo byt...
A ten agp mustek je fakt prehraty , tak mi to vyslo jako pricina...
- Riku
- Začátečník

- Jája
- Středně pokročilý

Ten AGP můstek se zahříval vždy a všude byl bez pasivu a problémy to nedělalo.
Napiš jakej tam máš zdroj -přesný typ, ona totiž ta 3650 žere odost víc než 9200
Co přesně to dělá krom toho že občas nejde zapnout?
Jinak ještě občas byly problémy s kompatibilitou, takže bych zkusil natvrdo v biosu nastavit AGP 4x, fastwrites off, případně zvednout o krapet napětí na AGP.
Napiš jakej tam máš zdroj -přesný typ, ona totiž ta 3650 žere odost víc než 9200
Co přesně to dělá krom toho že občas nejde zapnout?
Jinak ještě občas byly problémy s kompatibilitou, takže bych zkusil natvrdo v biosu nastavit AGP 4x, fastwrites off, případně zvednout o krapet napětí na AGP.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- carl
- Začátečník

-
Zdroj neni problem...delalo to jak na 250 w fortonu, tak na 500w silverstone... No...obcas nejde zapnout . Jinak vlastne nic...
- 723530
- Začátečník

-
Flashni BIOS desky na nejnovější, přeinstaluj operační systém, nainstaluj nejnovější ovladače. Tohle mi vždy pomohlo 
- carl
- Začátečník

-
To urcite neni tim os ani ovladacema... to je jeste pred nabootovanim... Bios jsem updatoval...
- Alfajk
- Začátečník

-
kdyz na nej sahnes prstem,spalis se ?
me se taky u staryho pc zacal z niceho nic prehrivat north bridge po upgrade na ati hd3650(pci-e) i kdyz ma na sobe dost velkej medenej pasiv a nikdy na nem vetrak nebyl...tak jsem tam proste pridelal dratkem 60x60 vetracek a je to v pohode
me se taky u staryho pc zacal z niceho nic prehrivat north bridge po upgrade na ati hd3650(pci-e) i kdyz ma na sobe dost velkej medenej pasiv a nikdy na nem vetrak nebyl...tak jsem tam proste pridelal dratkem 60x60 vetracek a je to v pohode
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A