AMD phenom ii x4 960t
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- whitered
- Nováček

-
AMD phenom ii x4 960t
Dobrý den,
pořizuji nový procesor AMD phenom ii x4 960t, chtěl bych to využít ke hraní her. Má otázka zni stačí tento procesor? Dále bych se chtěl zeptat jaké RAM pameti se k němu nejlépe hodí?
A jakou z těchto dvou desek mi doporučujete koupit (stačí mi 1x pcie slot a 1x pci slot, proto jsem sáhl po ořezané verzi)
http://www.alza.cz/asus-m5a78l-m-lx-d236796.htm
http://www.alza.cz/msi-760gm-p33-d277291.htm
děkuji moc za rady.
pořizuji nový procesor AMD phenom ii x4 960t, chtěl bych to využít ke hraní her. Má otázka zni stačí tento procesor? Dále bych se chtěl zeptat jaké RAM pameti se k němu nejlépe hodí?
A jakou z těchto dvou desek mi doporučujete koupit (stačí mi 1x pcie slot a 1x pci slot, proto jsem sáhl po ořezané verzi)
http://www.alza.cz/asus-m5a78l-m-lx-d236796.htm
http://www.alza.cz/msi-760gm-p33-d277291.htm
děkuji moc za rady.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: AMD phenom ii x4 960t
Za tu cenu je fajn - ale drazsi grafiky za cca 4k a vys by uz nekde mohl brzdit. Ramka je v podstate jedno...nejakou s dlouho zarucni dobou 
Z desek - s Asusem jsem nikdy nemel problem, kdezto s MSI ano...ale to ti tu muze napsat kdokoliv obracene... U Asus je psane TDP max 95W - ten procesor sam uz ma 95W a kdyz ho budes taktovat, tak to pujde nad - z toho logicky vychazi jako lepsi volba MSI, kde jsem tohle omezeni nenasel...
Z desek - s Asusem jsem nikdy nemel problem, kdezto s MSI ano...ale to ti tu muze napsat kdokoliv obracene... U Asus je psane TDP max 95W - ten procesor sam uz ma 95W a kdyz ho budes taktovat, tak to pujde nad - z toho logicky vychazi jako lepsi volba MSI, kde jsem tohle omezeni nenasel...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- whitered
- Nováček

-
Děkuji a cením si toho, že jsi neměl narážky na ty desky,mlrs píše:Za tu cenu je fajn - ale drazsi grafiky za cca 4k a vys by uz nekde mohl brzdit. Ramka je v podstate jedno...nejakou s dlouho zarucni dobou
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Už od pohledu na ty napájecí kaskády musím konstatovat, že napájecí kaskády jsou naprosto stejně silné na obouch a ani na jedné z nich nepůjde solidně taktovat, protože biosy na těchto low-endech dost často neumožňujou zvedat vcore, takže čekej tak max. 3,6Ghz. Gigabyte umí zvedat vcore i u naprostejch low-endů, ale rozhodně neříkám že to doporučuji. Z těhlech 2 bych bral spíš ten Asus, působí spolehlivějšim dojmem.
- whitered
- Nováček

-
DOC_ZENITH píše:Už od pohledu na ty napájecí kaskády musím konstatovat, že napájecí kaskády jsou naprosto stejně silné na obouch a ani na jedné z nich nepůjde solidně taktovat, protože biosy na těchto low-endech dost často neumožňujou zvedat vcore, takže čekej tak max. 3,6Ghz. Gigabyte umí zvedat vcore i u naprostejch low-endů, ale rozhodně neříkám že to doporučuji. Z těhlech 2 bych bral spíš ten Asus, působí spolehlivějšim dojmem.
a to TDP max 95 je vlastne co ? U toho msi mi ten procesor půjde nataktovat alespon na 3,4ghz? Co se týče ram, půjdou s tím procesorem ddr3 1600mhz?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

DDR3 1600 pravděpodobně ne. Rsp. poběží ale na nízkejch taktech. Phenomy II jsou velice vybíravé na paměti + se tam těžko dosahuje velkejch frekvencí + je k tomu potřeba zvedat napětí řadiče a to opravdu low end levné desky neumí ovládat.
Na té MSI nevim jak by se mělo taktovat, ale vzhledem k tomu že ten CPU má turbo na 3,4Ghz tak na těch 3,4 jít musí... ehm....
TDP95W je maximální spotřeba CPU v plné zátěži jakou deska unese. To znamená že když budeš zvedat napětí u CPU či tam dáš model s většim TDP, může se ti to v zátěži vypínat, dělat problémy nebo může deska i shořet.
Na té MSI nevim jak by se mělo taktovat, ale vzhledem k tomu že ten CPU má turbo na 3,4Ghz tak na těch 3,4 jít musí... ehm....
TDP95W je maximální spotřeba CPU v plné zátěži jakou deska unese. To znamená že když budeš zvedat napětí u CPU či tam dáš model s většim TDP, může se ti to v zátěži vypínat, dělat problémy nebo může deska i shořet.
- whitered
- Nováček

-
Aha, u té MSI to omezení teda určitě není ? :XDOC_ZENITH píše:DDR3 1600 pravděpodobně ne. Rsp. poběží ale na nízkejch taktech. Phenomy II jsou velice vybíravé na paměti + se tam těžko dosahuje velkejch frekvencí + je k tomu potřeba zvedat napětí řadiče a to opravdu low end levné desky neumí ovládat.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Je, neumíš číst? Jen není napsané, ale od pohledu má jak to MSI tak ten Asus naprosto stejně silné napájecí kaskády. Jen Asus varuje žew max TDP95W, MSI neřiká nic, protože koho by napadlo kombinovat nenažrané CPU s total low end deskou za 1200kč. To jsou desky pro provoz Sepronů či Athlonů X2 do kanclu.
- whitered
- Nováček

-
můžete mi tedy velice prosím hodit odkaz na nějakou nejlevnější možnou desku ? Strašně vás prosím. já bych vybral špatněDOC_ZENITH píše:Je, neumíš číst? Jen není napsané, ale od pohledu má jak to MSI tak ten Asus naprosto stejně silné napájecí kaskády. Jen Asus varuje žew max TDP95W, MSI neřiká nic, protože koho by napadlo kombinovat nenažrané CPU s total low end deskou za 1200kč. To jsou desky pro provoz Sepronů či Athlonů X2 do kanclu.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Mezi hodně levnými deskami ( do 2000 ) třeba tuto:
http://www.czc.cz/asus-m5a78l-usb3-amd- ... 93/produkt
- whitered
- Nováček

-
díky mocDOC_ZENITH píše:Mezi hodně levnými deskami ( do 2000 ) třeba tuto:
- 1Pupik1989
- Začátečník

-
Nevím jestli tedy už nejsem za opicemi, ale co si pamatuji, tak TDP je tepelný výkon, v tomto případě maximální teplený výkon 
Zkoumal jsem to kdysi a nakonec mám desku MSI 760GM-E51 a ta má max TDP na 130W
P33 by teoreticky měla být novější a dolů určitě nešli.
Akorát u mé MSI nejde zvednout ani Vcore, ani Multiplier jen FSB, odemykání jader, autooverclock a takové ty blbosti + OC switch na desce, což bude asi stejné i s tou P33.
Zkoumal jsem to kdysi a nakonec mám desku MSI 760GM-E51 a ta má max TDP na 130W
Akorát u mé MSI nejde zvednout ani Vcore, ani Multiplier jen FSB, odemykání jader, autooverclock a takové ty blbosti + OC switch na desce, což bude asi stejné i s tou P33.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Budeš si stále mlít svou nebo ne?
Bylo ti jednoznačně řečeno že ty desky nejsou vhodné. Ta co jsem ti hodil je nejlevnější certifikovaná na 140W CPU. Ano TDP je tepelnejvýdej, ale ten je přímo vázanej na odběr z napájecí kaskády a slabší desky maj menší certifikaci. Když si vezmeš ten Asus co jsme ti linkoval, půjde ti taktovat i odemykat.
Bylo ti jednoznačně řečeno že ty desky nejsou vhodné. Ta co jsem ti hodil je nejlevnější certifikovaná na 140W CPU. Ano TDP je tepelnejvýdej, ale ten je přímo vázanej na odběr z napájecí kaskády a slabší desky maj menší certifikaci. Když si vezmeš ten Asus co jsme ti linkoval, půjde ti taktovat i odemykat.
- whitered
- Nováček

-
Prosím? ten příspěvěk jsem nepsal jáDOC_ZENITH píše:Budeš si stále mlít svou nebo ne?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jo, ok, sorry, tak ho ignoruj prosím.
- whitered
- Nováček

-
DOC_ZENITH píše:Jo, ok, sorry, tak ho ignoruj prosím.
Takže rekapitulace:
http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-960 ... 269457.htm
http://www.alza.cz/asus-m5a78l-m-usb3-d241261.htm
http://www.alza.cz/corsair-twinx-xms3-d ... 147197.htm
http://www.alza.cz/gigabyte-r685oc-1gd-d199931.htm
Vše bude pasovat, ladit a pojede?
Nechci Vás naštvat, jen se ptám jestli tohle všechno sedí
- 1Pupik1989
- Začátečník

-
Ne, AM3+ je zpětně kompatibilní.
ASUS M5A78L-M/USB3
Podporované procesory:
Model: AMD FX/Phenom II X6/X4/X3/X2, Athlon II X4/X3/X2, Sempron (řada 100)
A svůj názor beru zpět, ta 760GM-E51 je horší než 760GM-E51.
Mě tak docvaklo, že ta moje MSI vlastně má jak změnu všemožného napájení, tak změnu násobiče
Už bych do ní ale nešel.
ASUS M5A78L-M/USB3
Podporované procesory:
Model: AMD FX/Phenom II X6/X4/X3/X2, Athlon II X4/X3/X2, Sempron (řada 100)
A svůj názor beru zpět, ta 760GM-E51 je horší než 760GM-E51.
Mě tak docvaklo, že ta moje MSI vlastně má jak změnu všemožného napájení, tak změnu násobiče
Už bych do ní ale nešel.
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
- whitered
- Nováček

-
prosímtě, tak jsem to objednal a borec na czc mi říkal, že je tam možnost že ten procák nepojede, protože ta deska má starší bios nebo co.DOC_ZENITH píše:Mezi hodně levnými deskami ( do 2000 ) třeba tuto:
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano protože jsou všichni zalarmovaný z FX procesorů, ona totiž neni jediná deska co by jej by default podporovala, všechny se musej flashovat, ty ale nemáš FX procesor ale K10, buď si jistej že půjde.
- whitered
- Nováček

-
¨DOC_ZENITH píše:Ano protože jsou všichni zalarmovaný z FX procesorů, ona totiž neni jediná deska co by jej by default podporovala, všechny se musej flashovat, ty ale nemáš FX procesor ale K10, buď si jistej že půjde.
tak objednáno, co bych si bez Vás počal..