PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
vincik
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od vincik »

prosím o radu. Mám projektor Epson ehtw 3200 a dosud sem promítal na sádrokartonovou desku ve formátu 16:9, kterou sem si natřel obyčejnou světle šedou barvou. Čím dál víc mi ale vadilo, že filmy které jsou v tom širokoúhlejším formátu mají černé pruhy tudíž obraz je moc malý. Zkusil sem tedy porovnat obraz z sadrokartonu s tím co svítilo na obyčejnou bílou zeď a moje oči až na drobný šum způsobený hrubou omítkou žádný rozdíl nepoznali. Potřeboval bych teď poradit jak maximalizovat své šance na dobrý kontrast při promítání na zeď. Je něco víc co můžu udělat než natřít to primalexem polar?
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Ahojky.

Mozete mi potvrdit,kvalitu toho HDMI kabla ?,potrebujem kvalitne prepojenie medzi Projektorem 3D a Bluray 3D playerem.Vím,ze sa tu bavite o kvalite HDMI,ale chcem neco kvalitnejsihoi,uz jen kvoli tej dlzke -15.m,tam uz by podle mne mal byt vazne znackovej kabel.Vybral sem si toto: http://www.solight.cz/profigold/sk/inde ... i-konektor , co vy na to ?

Dík.

P.S: Mimochodom,verzia kablu musí byt 1.4.-.HighSpeed,kvoli 3D,mam totiz 3D projektor,ale to som tu uz pisal.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vincik píše:prosím o radu. Mám projektor Epson ehtw 3200 a dosud sem promítal na sádrokartonovou desku ve formátu 16:9, kterou sem si natřel obyčejnou světle šedou barvou. Čím dál víc mi ale vadilo, že filmy které jsou v tom širokoúhlejším formátu mají černé pruhy tudíž obraz je moc malý. Zkusil sem tedy porovnat obraz z sadrokartonu s tím co svítilo na obyčejnou bílou zeď a moje oči až na drobný šum způsobený hrubou omítkou žádný rozdíl nepoznali. Potřeboval bych teď poradit jak maximalizovat své šance na dobrý kontrast při promítání na zeď. Je něco víc co můžu udělat než natřít to primalexem polar?
kontrast rapidne zvysis tim ze okraje obrazu zaramujes necim cernym. Taky je dobre mit okolni steny uplne cerne aby se ti v nim neodrazelo svetlo, ja tedka budu delat kolem platna a na okolni zdi cerne zavesy od stropu a z dolu, proste jako mas v kine, tim se kontrastni pomer zvedne treba 3x protoze nejses pri projekci nicim rusen. (dobre je taky takto udelat strop nad promitaci plochou, ci platnem)..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

veducki píše:Ahojky.

Mozete mi potvrdit,kvalitu toho HDMI kabla ?,potrebujem kvalitne prepojenie medzi Projektorem 3D a Bluray 3D playerem.Vím,ze sa tu bavite o kvalite HDMI,ale chcem neco kvalitnejsihoi,uz jen kvoli tej dlzke -15.m,tam uz by podle mne mal byt vazne znackovej kabel.Vybral sem si toto: http://www.solight.cz/profigold/sk/inde ... i-konektor , co vy na to ?

Dík.

P.S: Mimochodom,verzia kablu musí byt 1.4.-.HighSpeed,kvoli 3D,mam totiz 3D projektor,ale to som tu uz pisal.
mam ten samej akorat 10metr a pohoda, muzu doporucit.
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Díki stratos, to sem chtel potvrdit, ze ten kabel je v pohode, myslim, ze ty mas asi toto ? : http://www.solight.cz/profigold/sk/inde ... i-konektor .

Díki.
Adraj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Adraj »

Kup si 2x7m HDMI, k tomu HDMI repeater a ušetři si zbytečně vyhozené 4k :wink:

15m kabel, ať už je jakékoliv značky a stojí kolik chce tisíc je na hranici únosnosti.

Nebo se podívej, jestli nenajdeš obchod s něčím podobným - http://www.grandbeing.biz/product/EX0101U5253.htm

Spolehlivost do 30m a dokáže to přenášet i IR signál z ovladače.
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Adraj píše:Kup si 2x7m HDMI, k tomu HDMI repeater a ušetři si zbytečně vyhozené 4k :wink:

15m kabel, ať už je jakékoliv značky a stojí kolik chce tisíc je na hranici únosnosti.

Nebo se podívej, jestli nenajdeš obchod s něčím podobným - http://www.grandbeing.biz/product/EX0101U5253.htm

Spolehlivost do 30m a dokáže to přenášet i IR signál z ovladače.
Zeby, mohl byt problem pri dlzke tych 15.m ?aj pri kvalitnejsim kabelu,jako je profigold ? to si ma teraz zaskocil,uz sem ho objednal,ale jeste to jde zrusit,myslím.
ja myslel ze kabel by mal byt v pohode,kvuli cemu by vyrabeli Hdmi dlzky 15.m,nebo delsi,kdyz je to na hranici unosnosti?
co ty na to stratos ?ja vím,ze ty mas jenom 10.m,ale muze byt problem pri prenose 15.m HDMI profigold ?

dík.
Adraj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Adraj »

Tady o tom byla diskuze a většina se přiklání k použití repeateru - http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=17733

Asi nejdůležitější post:
Ivo Mašek píše:Jako maximum pro HDMI rozhraní se všeobecně pokládá 10m. Vyskytují se i drahé 15m kabely, ale výrobci zde balancují již za hranou standardu a nelze garantovat stoprocentní funkčnost takového spoje. Jediná možnost, jak udělat přes toto rozhraní spoj delší, je použít HDMI HUB nebo opakovač.
Použitý HDMI kabel je vcelku zásadní záležitostí. Ani ne tak z pohledu kvality obrazu, ale vůbec funkčnosti takového propojení. Často jsou problémy zvláště u rozlišní 1080p, kterému ledaskterý kabel nestačí.
Delší kabel může způsobit nestabilitu a blikání na obrazovce. Může také docházet k chybám v obraze v podobě barevných teček nebo větších ploch.
Pokud to někomu skutečně šlape bez nijakého rušení (ztráta dat), má svým způsobem štěstí. Respektivě nemá v bližším okolí rušivý faktor.
http://www.tvfreak.cz/forum/showpost.ph ... stcount=38
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Tak teraz si ma dostal.Skusim to jeste zrusit,kdyz to pujde.Ale to mne nastvalo,ze kabel HDMI 15.m,kde je napsane primo na krabicke 3D Ready a takisto Full HD 1080p ,ze to zvlada,tak su to potom zavadzejíci udaje.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja bych se toho 15m nebal, profigold je opravdu kvalitni znacka a urcite by neprodavali neco co pak lidem nebude fungovat to by si takova firma nikdy nedovolila si takto pokazit svoji povest..
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Stratos píše:ja bych se toho 15m nebal, profigold je opravdu kvalitni znacka a urcite by neprodavali neco co pak lidem nebude fungovat to by si takova firma nikdy nedovolila si takto pokazit svoji povest..
No to si myslím aj ja,predsa len je to popredny výrobca značkovych kabelov.Tak ja to teda risknu, a necham to tak,kdyz mi dojde,tak dam vedet,jak je to s tím kabelem.

P.S : co by se malo objevovat,ake konkretne chyby v obraze ,ak by to ten kabel nezvaldal na takou vzdalenost 15.m ?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

chveni pixelů napriklad, nebo spatna korekce barev tj treba bude naka barva ulitavat nebo delat stiny apod. Ale jak rikam S profigoldem jsem nikdy problem nemel a ani nevim o nikom kdo ano. Treba tedka pouzivam 3 metrovy USB kabel k disku a bez problemu, s nakym noname kabelem sem si ani neskrtl (mineno k 2.5" disku bez externiho napajeni)... Jeste bych se nebal Bandridge sou o neco levnejsi... Belkin bych bral jako naproste minimum...
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

trosku vam to zamotam mam 20m nijak extra znackovej(za cca 300kc) hdmi kabel a vsechno funguje jak ma. V ramci testu sem zkousel i lepsi 1metrovej kabel a rozdil NULA. takze ono to s nima neni tak horky.(samozrejme nemuzu tvrdit ze sem nemel jen stesti na kus)
R.I.P. Rest In Pain
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

No nic,kabel uz objednanej,otestuji kdyz pride,a dam vedet.Dufam,ze nebudem sklamany se znacky ProfiGold.

Díki .
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pak napis jak si dopadl :)
Unleashed83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Unleashed83 »

Zdravím,teď tady čtu celkem větší diskuzi o hdmi a stejná diskuze a postřehy by se tady mohly rozvinout o plátnech,o kterých se moc člověk na netu nedoví,nenašel jsem žádné recenze či porovnání a tak je to snad tězší volba jak samotny pojektor o kterem clovek na netu najde vetšinou spoustu materialu,ja osobne jsem se už dvakrat spalil a tak jsem znova na zacatku a vybiram nové platno,hledam neco v cenove relaci 5 az 7 tisic a nechci zas aby mi doma skoncil nejaky zvlneny shit nebo zmetek od vyroby v nekvalitnim provedeni a tak bych rad slysel nejake rady od Vas,co mate doma a jak jste spokojeni atd,myslim ze by to nepomohlo jenom me ,ale i spoute dalsim ,kteri o tom nemaji vubec páru :-) ja osobne mel Ellite screen a byla to tragedie,mel jsem sice ty levnejsi modely,eletricke a rucne stahovaci,mozna ty drazsi budou mit kvalitnejsi provedeni ,ale osobne bych tuto znacku nedoporucoval
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

uz tu nekdo psal ze motoricke platna od DA_LITE se nevlni tj bych skusil to. Sice sou drassi tj kolem 15tis s DPH ale zas pokud to delaj poradne proc ne.. Ja osobne tedka planuju vetsi platno 16:9 neco kolem 292 x 164 cm v elektrice..

Jinak pokud chces poradit tak napis d o fimy Complex.cz asi nejlepsi firma v CR co se tyce prodeje a zkusenosti s platny.
Unleashed83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Unleashed83 »

Stratos píše:uz tu nekdo psal ze motoricke platna od DA_LITE se nevlni tj bych skusil to. Sice sou drassi tj kolem 15tis s DPH ale zas pokud to delaj poradne proc ne.. Ja osobne tedka planuju vetsi platno 16:9 neco kolem 292 x 164 cm v elektrice..

Jinak pokud chces poradit tak napis d o fimy Complex.cz asi nejlepsi firma v CR co se tyce prodeje a zkusenosti s platny.
NO JA ZKUSIM ASI DALITE ,ALE NE ELEKTRICKY,NA TO NEMAM :-)
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

Stratos píše:uz tu nekdo psal ze motoricke platna od DA_LITE se nevlni tj bych skusil to. Sice sou drassi tj kolem 15tis s DPH ale zas pokud to delaj poradne proc ne.. Ja osobne tedka planuju vetsi platno 16:9 neco kolem 292 x 164 cm v elektrice..

To vypadá že děláš v té firmě COMPLEX co? Docela často jí tu děláš reklamu.
A ještě něco. Není to tak dlouho co jsi tu psal že elektrické plátno je zbytečné a že sám bys do něj nešel. A ejhle najednou plánuješ elektrické. Proč? Co se stalo že tak rychle měníš své názory?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

za 1.
v dobe co jsem cca 2 mesice resil problem s MOARE na platne Da-Lite High COntrast Mathe White s projektorem TW3500 pote s TW5000 jsem obvolaval asi 10 firem u nas. Vsude mi rekli ze to musi byt projektorem ze o tomhle nikdo neslysel. Az v Complex mi technik hned rekl ze je to nekompatibilitou platna/projektoru at skusim koupit klasicky Mathe White (ze ty high contrast slouzili spise pro vylepseni obrazu u starsi generace projekorů). Takze proto je vsude doporucuju jako jedini mi byli schopni poradit s timto zapeklitym problemem.

za 2.
Momentalne si delam luxusni projekcni mistnost protoze jsem v novych prostorach rodineho domu a konecne tu na to mam prostory. Tj zvuk uz jsem si vyresil a momentalne delam na kine, tj lepsi profi platno na motor + kompletni zatemneni cernymi zavesy aby se mi od platna neodrazelo svetlo na zdi a strop + nejake to odhlucneni. Ve starych prostorach nemelo elektricke platno smysl a v te dobe to byl jeste dost drahej spas, dneska to stoji 1/2. A ono stejne potrebuju novy platno, hlavne vetsi a sirokouhly abych mel ten cernej pruh ze shora k dosazeni co nejlepsiho kontrastu zvlas kdyz budu mit vsude na stenach i strope cerny zavesy tj jako v kine...

vice mene zacinam i pokukovat po novem projektoru zatim mam favorita v podobe
Epson EH-R4000
Obrázek
ale to az vyresim mistnost a platno
Odpovědět

Zpět na „Projektory“