Nějaké tipy? Při dnešních cenách disků bych ho alespoň zkusil opravit
Vadný motorek, dá se nějak vyměnit?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vadný motorek, dá se nějak vyměnit?
Zdravím, mám tu WD 640GB AAKS u kterého se vždy až tak na 10-tý pokus rozjedou plotny (funguje to tak, že se sice rozjedou, ale vždy tak po 10s ze zase zastaví). Řekl bych, že problém bude v motorku, možná jenom nějaký kontakt, nevím, protože jsem zkoušel vyměnit elektroniku ze stejného HDD, ale nepomohlo to.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- UberDiablo
- Začátečník

-
Re: Vadný motorek, dá se nějak vyměnit?
viděl jsem spíš špatný driver motoru.. ale je klidně možné, že je ko motorek. u elektroniky ale vím, že může být stejný disk, ale nemusí být stejná elektronika - ideální, když je disk vyrobený co nejblíže opravovanému disku a elektronika je visualne stejna.
každopádně tenhle disk tu mám s BB, pokud bys měl zájem na díly
rozjede se vždycky, jen má spoooooustu bb.
každopádně tenhle disk tu mám s BB, pokud bys měl zájem na díly
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vadný motorek, dá se nějak vyměnit?
Je pravda, že 100% stejné ty elektroniky vizuálně nebyly, tak to možná bylo i tím, ale spíš bych to asi viděl na špatný motorek...
No ale myslim si, že motorek je v podstatě v domácích podmínkách nevyměnitelný, takže to asi nemá skoro cenu řešit.
Ale kdyby ses toho disku chtěl zbavit, tak bych asi zkusil, že bys mi poslal jenom tu elektroniku v bublinkovaný obálce s deklikem, celý hdd je moc těžký...
No ale myslim si, že motorek je v podstatě v domácích podmínkách nevyměnitelný, takže to asi nemá skoro cenu řešit.
Ale kdyby ses toho disku chtěl zbavit, tak bych asi zkusil, že bys mi poslal jenom tu elektroniku v bublinkovaný obálce s deklikem, celý hdd je moc těžký...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz