Ahoj,
4870 X2, defaultní nastavení taktu, v IDLE 56°C při 30% otáčkách --> mohu to tak nechat ?
Jinak doteď jsem míval v IDLE otáčky na 35%, teplotu jsem měl 48°C ... ale PC už "hučel", večer mě to už otravovalo. Nezvykl jsem si po těch měsících, spíš naopak
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
Radeon HD 5670 : OC na 925/1200mhz(4800)
Ve Furmarku po 4 minutách na 73ti°C ,pak už to roste jen hodně pomalu,ale docela zajímavá bude asi spotřeba na těhle taktech,abych si třeba při dlouhodobějším běhu neodpálil napájecí obvody na PCI-E(nemá přídavné napájeni) nebo na samotné grafice.
Zdravím chtěl jsem se optat,zda li je normální že se my hřeje jen jedno jádro,vlastním Ati Radeon 4870x2 a druhé jádro to dál od větráku dosahuje teploty až 98 stupňů,pc udržuji v čistotě,co tedy dělat? vyměnit pastu nebo větší ventilátor?chtěl jsem nandat ARCTIC Accelero Xtreme 4870X2 jenže co jsem četl tak po montáži tohoto chlazení už to většina karet nerozdýchala,tak nwm????
Děkuji
Ahoj, chtěl bych poprosit případné majitele této konkrétní karty na kolik % a s jakou výslednou teplotou máte nastavený větráček v idle? Četl jsem že s tím byly nějaké problémy. Osobně mám 48% s 40 °C, teplota hezká ale myslím že by se klidně mohl točit pomaleji, už začíná být slyšet, a je to pak nejhlučnější část PC. Moje 8800GT se sice v idle vaří na nějakých 65 °C, ale v idle jí stačí větráček i když jednoslot na 30% a slyšet není.
Děkuji.
Naposledy upravil(a) Krteq dne úte 28. pro 2010, 12:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Přesun z hlavní sekce + sloučení témat
cau heledte mam gigabyte hd 5770 (takovy batman auto) namontoval jsem pasivy na chladice + s2 accelero + 120mm enermax pomalobeznej a nejak se mi nezdaj teploty memio kdyz to zkousim v ati tray tools tak po 3 minutach sem na 90, po dalsi chvily se to ustali na cca 97stupnu coz se mi zda dost.. zkousel sem chladic odmontovat a znova primontovat ale jaksi bez uspechu. Teplota jadra je jeste ok.. jinak jakmile vypnu test tak teplota behem 2s spadne o 25stupnu!! mozna zkusim znova srovnat ten chladic a dat znova pastu pouzival sem tu co i na cpu s pridavkem stribra
o.cabal píše:cau heledte mam gigabyte hd 5770 (takovy batman auto) namontoval jsem pasivy na chladice + s2 accelero + 120mm enermax pomalobeznej a nejak se mi nezdaj teploty memio kdyz to zkousim v ati tray tools tak po 3 minutach sem na 90, po dalsi chvily se to ustali na cca 97stupnu coz se mi zda dost.. zkousel sem chladic odmontovat a znova primontovat ale jaksi bez uspechu. Teplota jadra je jeste ok.. jinak jakmile vypnu test tak teplota behem 2s spadne o 25stupnu!! mozna zkusim znova srovnat ten chladic a dat znova pastu pouzival sem tu co i na cpu s pridavkem stribra
zdravím, tenhle problém jsem měl taky při montáži Accelera S1 na HD 6850. Po první instalaci mělo jádro v zátěži 61 a memio 89. Takže jsem okamžitě vypl PC a chladič znova přimontoval s tím, že jsem na okraje jádra dal více pasty (memio je na okraji jádra a chladič asi špatně doléhal) a utáhl o trochu více než minule (samozřejmě s citem). Výsledkem jsou stejné teploty všech čidel na jádře. Memio se nedostane ani přes 58 stupňů v 3D Marku 2011
Koupil jsem si AMD 6950 2GB RAM . Protoze nesnasim rev vetraku,zredukoval jsem otacky na 35%, od 40% je moc slyset. Pri techto otackach dosahuju teploty v zatezi cca 75-80 stupnu. To je o 10 stupnu vic nez predchozi grafika takze jsem z toho lehce nervozni. Jsou takove teploty dlouhodobe v pohode?
Lenikever píše:Zdravím chtěl jsem se optat,zda li je normální že se my hřeje jen jedno jádro,vlastním Ati Radeon 4870x2 a druhé jádro to dál od větráku dosahuje teploty až 98 stupňů,pc udržuji v čistotě,co tedy dělat? vyměnit pastu nebo větší ventilátor?chtěl jsem nandat ARCTIC Accelero Xtreme 4870X2 jenže co jsem četl tak po montáži tohoto chlazení už to většina karet nerozdýchala,tak nwm????
Děkuji
Tak je jasné, že se ti bude hřát jedno jádro víc při tomhle stylu chlazení, kdy ho "chladí" už ohřáty vzduch z prvního jádra. Když jsem kdysi měl HD 4870x2 tak jsem to řešil právě Accelerem Xtreme. namontoval jsem ho v pohodě a vydržela karta hodně a to jsem zapoměl zapojit prodlužovačky na přídavné napájení a když jsem je tam dodatečně dával, tak jsem PCB celkem dost ohýbal abych je tam narval a karta běží doteď, i když né v mém PC. každopádně když tam Accelero budeš dávat opatrně, všechny šroubky budeš dotahovat rovnoměrně a nebudeš je nějak dorvávat na krev, tak by to karta měla přežít v pohodě. Poté už o kartě nebudeš vědět, ale připrav se na velký nárůst teploty ve skříni, kdy 90% odpodního tepla tam zůstane.
Dobrý den,
mám GK MSI R5770 Hawk OC na 955/1225 při 35% vetraku 1500rpm , o víkendu sem čistil počítač od prachu zdurazňují že opravdu opatrně nic jsem nezničil. Vyndal jsem si grafickou kartu položil na penovou podložu a opatrně štětečkem jak (debil) jsem očistil žebra, vetraky a vše co bylo od prachu. Štětečkem prave proto abych vysavačem nic nevysal neutrh nebo tak. Po zapojení se mi vyšplahly teploty o cca 7-8 stupnu jak v IDLE(40-41) tak ve FULL(70) zateži, dříve sem mel v IDLE 33 stupnu. Nenapada nekho neco?
Ak jed si to robil opatrne, mohlo sa stat, ze sa ti pohol chladic.
Vymena pasty nieje zlozita vec: opatrne odmontuj chladic, ocisti zbytky pasty na chladici a gpu, odmastni obdva povrchy, nanes na gpu co najtensiu vrstvu teplovodivej pasty a zloz kartu spet dokopy.
Ak mas na pametiach teplovodive vankusiky, tak s tyma nerob nic.
Tak jsem GK přepastoval a pořád stejný. Zeptam se vadej tyhle teploty ty karte? Jestli ne tak to uz nebudu resit stejne sem chtel behem par mesicu novou.
Mam sapphire hd7950 boost ,nataktovanou na 1050,6300 , v biosu sem zvedl power limit na50% , drive mi to ve furmarku a occt neudrzelo takty ,tech 20% bylo malo ,ale ted mam na jadre 82 a vrm1,2 95 podle gpuz ,ve hrach a normalnich grafickych testech to ma asi jadro 74 a vrm 76 ,ale jde mi o to jestli i ty vysoke teploty v burnu jsou ok pro dlouhodoby provoz
nikdo ? jde mi o to ze kdyz nekdy budu potrebovat zatizit kartu naplno ( ne jen hrou ) ,max teplota vrm je 120C ,ale kolik je bezpecne na dlouhodoby provoz ? trochu sem nasimuloval leto a teplota vrm1,2 by se pohybovala az ke 105C
Zdravím, může mi někdo poradit jestli je v pořádku když na R7-260X mám při zátěži přes 80°C ale otáčky ventilátoru pouze na 50% (1500rpm)? V Idle je standartních 35°C, 20%.
Ahojte,
chtěl jsem se zeptat, mám HD 6970 a teplota v klidu se pohybuje od 64-70°C a při hraní jde na 90+°C (někdy i 100°C) ...
Mám Catalyst 14.2 Beta, jsou tyto teploty v normě, nebo je třeba věnovat tomu pozornost, zkusit nějak GPU vyčistit, či co jávím
Děkuji
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4