Star Wars The old Republic

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Star Wars The old Republic

Příspěvek od Butch »

SW TOR vyzkouset zdarma zatim nelze(musis si koupit hru, u te je mesic zdarma ktery se da aktivovat kreditkou ze nemusis kupovat najednou dalsi dva mesice navic). Ve strucnosti, ano je to prakticky dalsi klon wowka akorat s jinou tematikou. Ovladani je stejne, nejake napady navic, neco zase horsi.

Asi lepe ti odpovi nekdo kdo to ten mesic uz drti souvisle a ma nejake postavy s vyssim lvl.
Me jako laikovi to na prvni i druhej pohled prijde wowku hodne podobne s par vychytavkami navic(jako treba ze pomocnik resi prodej sedych itemu, crafting a dalsi nezabavne cinnosti...)
Dalsi veci ohledne talentu jsou zajimavejsi a podobne. Pak se ozve nejaky trotl v guild chatu a zase si reknes, kua sere me ta komunita. Co bylo na wowku va DT se prestehovalo na LOL a je to z blata do louze. Da se samozrejme zvolit jiny server, tim jsem se ale nezdrzoval, jen jsem si to chtel vyzkouset, par dungu, questu v zakladnich oblastech.

Hral jsem to dohromady ale asi jen 6 hodin, takze muj post ber s rezervou :-)

Jinak wowko jsem hral 5 let a jina hra by mi musela nabidnout o dost vice aby me donutila zase zacit od nuly.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
nhkg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nhkg »

Butchi díky moc za info. Stačí mi to co jsi napsal, pokud se začátky podobají WOW tak vím určitě, že by mě to odradilo stejně jako LotRO a nikdy bych se na vyšší levely nedostal => vyhozené peníze. Komunita mi až tak nevadí, byl sem i na DT, ale s lidmi mimo gildu (s vyjímkou známých z RL) jsem se nebavil. A v gildě byli většinou rozumní lidi (i Doompi*a se dal snésnt, když ho člověk poznal :razz: ). Pamatuju i Shadowmoon před invazí Rusů, ale tam se dalo chodit i v random partě.
Nepotkali jsme se v tom WoWku?
Harekrisna - Masurito (Shadowmoon)
Krisna - Dezinfekce (SM)
Krisna - Ira Dei (DT)

(Ono ani STO není moc originální, dost mi to připomíná Mass Effect.)
Naposledy upravil(a) nhkg dne pon 23. led 2012, 14:26, celkem upraveno 1 x.
Ve hrách mám nic Krišna, psáno: Krisna.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Covece asi jsme se nepotkali, ja zacinal za aliky na Frostmane pak jsme rozjeli vse znovu na DT.
V Dezinfekci byl kolega "etris" ale rikal ze tam byla obrovska fluktuace lidi a ze asi ho znat nebudes.
Nemel pry moc rad Mufuse.

Nejdrive jsme byli vsichni v Ceskych Chlevech A Marnicich a posledni roky jsme meli svoji guildu MIAG. Kterou jsme dali dokopy s lidma co jsme se znali osobne.
Jenze se kvuli tomu aby se chodily 25ky nabralo plno lidi a dost lidi co jsem znal to prestalo hrat.
Prisel jsem si tam trosku cizi, nasi vlastni guilde co jsme zakladali - paradox.
Stejne jsme pak hrali s Eroia(kem) jen areny a bg a levelovali alty, pro casual hrace nebylo moc co delat.

Mam nicky main: Shiftbull, pak nejaci altove: Runekeeper, Candyman, Totemkeeper, Butchinka, Likeamilf, Butcherbeef, pak jeste z nouze jsem expil warra co jsem mel jako banku Kytkykuze :-D
Gear i talenty vetsinou pvp, nekde jsem ani nestihl dofarmit veci. Spis Arenky for fun to byly max 2vs2 1580 rating tusim, nejsem zrovna super skilled v pvp. Hlavne jsme davali jen tech par her co bylo potreba na cap. Vyjimecne vice kdyz byl cas.

Kua jsem se zase rozepsal, to nejde takto, nechci taky Otckovat v SW tematu o wowku :-D
Jako na vysvobozeni cekam na GW2, ale to je taky jine tema.

//edit
uz si piseme po sz takze nebojte, nebudeme vice zanaset toto tema wowko zkusenostma. Omlouvam se, vzdycky se rozjedu a nevim kdy skoncit. Zmensil jsem pismo aby to neprudilo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

nhkg: Vse je kopie neceho ktera se porad vyvyji uz sem to tu psal raz.k SWTOR i kdyz podle hracu WoW stale chybi spousta veci (nemuzu rict presne nikdy me WoW nebavilo). Tak je SWTOR zatim zabavny ... ma skutecny pribeh pro kazdy typ postavy -> ocemz sis ve WoW mohl tak nechat zdat.
A dalsi a dalsi veci o kterych se doctes jak zde v topicu tak na ceskych fan strankach tak dokonce i z recenzi . Nebo clanku co postupne vychazeji na games.tiscali.cz
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tahle hra mi pripomina mass efect(aby taky ne ze... je to od stejny firmy).Myslim tim dialogy ve hre.
Kazdej rozhovor ma filmovou kameru a je to proste stejny jak v mass efectu.
kdyz to srovnam s WOW kde je v ramecku nakej text...
Asi o tisic trid lepsi ve star wars... :roll:
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

A jedna z veci co me u te hry drzi (rozhovory) ikdyz vcera v noci me chytl i hutball :-D
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Teh Goat
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teh Goat »

Někdo se tu rozčiloval nad nepoužitelností Jedi Sentinela...

Problém Sentinelů/Marauderů je, že jsou oproti ostatním herně dost intenzivní a zatímco nagearovanej Mercenary může celou dobu spamovat Tracer Missile, Mara/Sent musí sledovat xy abilit a musí vědět, kdy kterou použít, musí mít natrénovaný rotace a hlavně si musí umět vybírat boje. Tuhle adv. class se člověk prostě musí naučit. Nevidim to jako nějakou velkou nevybalancovanost, prostě se u toho člověk nenudí :-D V betě jsme měli heavy armor, což by teď asi trochu pomohlo, ale když člověk ví, co dělá, tak moc nechcípá.

Osobně hraju Sith Maraudera (na serveru Niman), nemůžu si tuhle adv. class v PvP vynachválit. Hodně často končim v Top3 damage, průměr mám cca. 250k - 300k, s pocket healerem, kterej mě udržuje naživu, jsem zlomil i 400k. Všechno po patchi v lvl50 only warzonách. Momentálně jsem valor 30 s pár champion věcma (oba meče, chestpiece a earpiece) a nepoužívám Rage spec., takže moje AoE je prakticky neexistující. Používám Carnage, což je víceméně single-target DPS s pár hodně užitečnejma lockama, takže 1v1 bo 2v1 vítězim prakticky vždycky. Jedinej, kdo mě dokáže spolehlivě oddělat je Operative/Scoundrel v případě, že nemám k dispozici Unleash (stun-break). Ostatní povolání, s výjimkou Guardian/Juggernaught, jsou pro mě potrava.

Jediná věc, která nás fakt zabíjí jsou bugy. Ability delay, Ravage/Force choke bug atd.
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

A od patche 1.1 me nehorezne serou graficke a zvukove bugy :-( ... Ve Fury semi vzdy rozbije zvuk (chrasti a preskaujou kanaly jak se jim zachce sem tam hraje vse z leveho repraku pak to samo preskoci jinam a nektere kanaly ->5+1 se ztrati uplne) pomuze jen vypnou a zapnout hru.
Taky mi od te doby objevili i nehorazne graficke bugy.Load obrazovky rozbite -> nekdy pri loadu do Hutballu rozbity obraz -> a nejvic me sere ze ukonceni hry mi nekdy vytuhne uplne cele PC :-( a ne problem neni v PC to je plne stabilni a OK.
Rozbili co se dalo -> do patche 1.1 sem nemel jediny vetsi bug ktery by me deonutil hru vypnout a zapnout a klidne sem hral i nekolik hodin v kuse.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja pvp nehraju psal sem o sentinelovi v PVE kde stoji za hovno.
Naprosto sileny rotace abych udelal na konci mensi dmg jak commando co muze spamovat 3-4 cudli a ja musim mackat aspon 6-7 cudlu.
K tomu je to melee takze dalsi obrovsky minus.
Nema to armor.
Nema heal.
Spatny AOE dmg.Na 37 lvl mam 2 aoe ability a za commando jich mam 5 a vsechny davaj vetsi dmg.
Nedava zadnej debuff.Commando dava -20% armor.
Peti nahovno-zatim zadnej healer jako elara dorne u commanda.
Proste delat se sentinelem questy je nocni mura.

Ve vsem daleko horsi jak commando.
Teh Goat
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teh Goat »

No vidíš, já mám jako Mara jen jednu AoE dmg :D ale naprosto božský debuffy (100% armor penetration na 6 sekund, snížení přesnosti o 90% na 6 sekund...). Větší AoE bych od tohohle povolání nečekal.

Pokud je Sentinel fakt podobnej Marauderovi, tak to nejlepší přichází až na konec. Navíc, pokud lezeš v jednom stromě, tak na jeho vrcholovej skill se dostaneš až na lvl41, což může udělat dost. Já hodně užitečnejch skillů dostal před padesátkou.

Rozdíl taky asi bude level, na kterým Senti dostanou healer companiona oproti Marauderům, který ho dostanou někdy kolem lvl25. Já ho ale nepoužíval a jo, souboje jsem končil někde kolem 20% života, ale taky jsem většinu času nepoužíval žádny defenzivní buffy, takže se to dalo očekávat. Annihilation tree u Marauderů má i postupnej self heal, Senti by měli mít něco podobnýho.

Nevim, až tě přestane bavit Commando, tak bych se k tomu Sentinelovi vrátil. Dobrej Sentinel/Mara veškerý Troopery naprosto posvačí a osobně se na ně zaměřuju. Neutečou mi, armor jim je k ničemu, knockback jim je k ničemu... a ještě se můžu na 4s zneviditelnit :twisted:
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi
Teh Goat
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teh Goat »

Jinak k samotnej hře...

Mě to fakt baví, momentálně mám podle xfire najetejch asi 250 hodin a zatim jsem se vůbec nenudil. Co fakt mrzí jsou bugy, kterejch je fakt dost a zdá se, že každej patch jich víc nadělá, než opraví. Optimalizace je taky nic moc, když se člověk kouká na čísla (FPS), ale obecně mi FPS lítaj cirka mezi stovkou a třiceti, což je v pohodě.

Flashpointy a operace jsou super. Hlavně příběhový flashpointy jako Black Talon za Impérium mě fakt baví. Operace jako Eternity Vault jsou pak dost epický.

Jeden "starší" screenshot z prvního EV, který jsme dělali...
http://img11.imageshack.us/img11/7347/3 ... 941532.jpg

2,5kk HP hned u prvního bosse :lol:
Jako čerstvá padesátka jsem tehdy nebyl moc platnej.

Co se mi taky líbí, i když to platí jen pro dark side, je změna vzhledu postavy podle dark pointů. Třeba muj Sith Pureblood měl červenou kůži a žlutý oči... moc dark bodů a nějak mi zblednul a zčervenaly mi oči :) (dá se to vypnout)
http://img31.imageshack.us/img31/5148/s ... 822320.jpg
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Sentinel je uplne useless na vsechno. :)
Nema nic co by nemel commando 3x lepsi.
Uz chapu proc pul milionu lidi breci na foru jak je nahovno.
Btw ten debuff na 100% ignore armoru na 6s mas jen ty dalsi useless skill.
Commando ma debuff co dava cely parte na target na kterej strili 20% ignore armor po celou dobu a jeste k tomu ta abilita dava krit za 2100 na 41lvl a nema to CD :roll:
Naposledy upravil(a) HEAD dne stř 25. led 2012, 17:35, celkem upraveno 1 x.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Ono taky zalezi na lvlu. Sent/Mara jsem videl delat uplne nulovy dps a byli to lowlevely, a videl jsem je delat 300-400k a to byly 50tky takze takovej war z wowka. Dalsi finta je ve slozeni tymu. Tym 6/8 Sentinel proti 6/8 Sorcerer je docela fail, Sorc je rozstrili driv nez k nim dobehnou. A potkavat takovy tymy bylo na LoL bezny.
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Teh Goat píše: Co se mi taky líbí, i když to platí jen pro dark side, je změna vzhledu postavy podle dark pointů. Třeba muj Sith Pureblood měl červenou kůži a žlutý oči... moc dark bodů a nějak mi zblednul a zčervenaly mi oči :) (dá se to vypnout)
http://img31.imageshack.us/img31/5148/s ... 822320.jpg
Ale no tak, takovej spoileroidní obrázek :nervous:

Jinak dotaz, v poslední době vidim všude hrozně negativní reakce na support Bioware. Máte nějakou zkušenost? Přemýšlím, že hru vyzkouším, ale to, co jsem četl, mě dost odrazuje...
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Vylozene negativni asi jenom to, ze kdyz ti patcher udela chybu (a muze se to stat u kazdyho patche) tak budes stahovat kus hry znova a treba u toho posledniho mi to zabralo 6 hodin. Support krom obvyklyho postni error log nic neresi.
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

No já jsem četl něco v tom smyslu, že aktuálně je nějaký problém s předplacením kreditkou a support hraje mrtvého brouka, před vypršením hlavní vlny 30 dní hraní zadarmo záhadně zmizelo tlačítko unsubscribe, případně, že na tickety odpovídá automat a když něco urgentně řešíš, tak jedině telefon, kde se draze volá do zahraničí a stejně se moc nevyřeší apod. I kdyby to byla z poloviny pravda, je to u hry s měsíčním předplatným fail.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Mno nedivil bych se kdyby to byla uplne pravda. EA jsou v tomhle docela mistri a failu je tam z jejich strany trochu vic.
Teh Goat
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teh Goat »

HEAD píše:Uz chapu proc pul milionu lidi breci na foru jak je nahovno.
Mrkni na fora Mara, tam se brečí úplně stejně. Většina lidí si to beztak vybrala, páč si řekli, že dva světelný meče jsou hrozně cool a ejhle, ona je to jedna z nejtěžších advanced class :lol: Já si nestěžuju, ale těšim se, až jednou třeba dostaneme buff... pak totálně rozsekám už úplně všechno. Ono stačí, že dostávám z PvP gearu expertise (4,7% momentálně) a rozhodně mám ve statech ještě velký rezervy. Dost se těšim, jakej budu třeba za měsíc :roll:
Obrázek
HEAD píše:Btw ten debuff na 100% ignore armoru na 6s mas jen ty dalsi useless skill.
6 sekund 100% armor pen každejch 15 sekund je masakr!

Massacre (instant, 100% crit chance pro Force Scream na pár sekund) -> Gore (100% arm pen) -> Force Scream -> Ravage to je minimálně 7k HP dolu, pokud si nahodim adrenal a relic (220 do surge/crit na 20 sekund), tak klidně 9k+ a heavy armor je tam k ničemu. Když nahodim bloodthirst (+15% dmg pro celou partu na asi 15 sekund) a zakončim to třeba Smashem kterej critne, tak za těhle necelejch 10 sekund je nenagearovanej charakter prakticky mrtvej a pokud ne, tak je pod 20% života a dodělám ho prakticky čím chci. Accuracy mám navíc přes 100%, u speciálních útoků asi 112%, takže to redukuje defense.

Samozřejmě to nevyjde vždycky, ale říct, že Gore je useless je blbost. Stojí na tom celej princip Carnage Maraudera.
HEAD píše:Commando ma debuff co dava cely parte na target na kterej strili 20% ignore armor po celou dobu a jeste k tomu ta abilita dava krit za 2100 na 41lvl a nema to CD :roll:
Jo, to je to samý jako Tracer Missile u Mercenary, celkem výmluvný je tohle video http://www.youtube.com/watch?v=SUUWIgm5ssE (sice je to ještě před patchem, ale i tak). Osobně bych si to užíval, dokud to jde (čekal bych, že to tak nenechaj). I když v lvl50 bracketu se tohle fakt neděje, tam maj i nagearovaný Mercové (mirror Commando) dost co dělat.
Kedlub64 píše:Ale no tak, takovej spoileroidní obrázek :nervous:
Ježiš, toho jsem si nevšiml :mrgreen:
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

co se tyce toho maraudera tak musim potvrdit to, co tady pise Teh Goat, aspon co se tyce pve (pvp nehraju, tak tam nevim)
cele je to jen o tom pouzivat tech +-10 skillu, pak je to v pohode, takze nezapominat na maly/velky stit, na interupty, davat gore, nejsilnejsi specky jet na cd, pravidelne palit fury a pouzivat reliky atd, pak ses nezastavitelny
a samozrejme pouzivat dps companiona :-)
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Tak jsem nalomený, že hru pořídím, alespoň na zkoušku. Loni jsem hrál betu a bavilo mě to, ale nevím, jak dlouho u toho kvůli poplatkům a času vydržím.

Dotaz k volbě classy - ve WoW mě nejvíc bavil Warlock, co mám zvolit? Zaujal mě Bounty Hunter a Sith Inquisitor. Jak dobrý je příběh u těchto class? Žádné spoilery, příběh si chci vychutnat :P
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“