Zahada prehazovani volneho mista mezi oddilem C a D?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Zahada prehazovani volneho mista mezi oddilem C a D?

Příspěvek od Ripper6 »

Mam HDD 1 TB kde 65 GB je pro windows tedy C a D zbytek (rozdeleny disk). Po instalaci a pouzivani asi rok jsem mel nejdrive jeste volne misto u C asi 20 GB, ted mam klidne treba 6 GB a najednou pomalu mizi az je tam 0. Udelate restart po tydnu treba nekdy a zas misto 6 GB je zpet. Nic moc dalsiho jsem tam neinstaloval a delal jsem i disk cleanup.
To reknete jsou tam treba zas nejake dalsi temp soubory, ok. Jenze zahadou je to ze treba po case restartu jsem najednou mel na disku C zpet 20 GB! ktery ovsem zmizely najednou z D.
Potom postupne zas je neco sezralo na 0, udelal jsem restart a ejhle uz jen C melo zas 6 GB.
Cim to je? Ze si to takhle rozhodi jak chce. Chtel bych klidne z D neco sebrat a mit na C treba 20 GB trvale, zas smazat historii, temp a mit to tam.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
pepeko
Nováček
Nováček

Re: Zahada prehazovani volneho mista mezi oddilem C a D?

Příspěvek od pepeko »

který Windowsy?
2500K, Asus P8Z68, Kingstom 2x4GB, Gelid tranquillo, MSI GTX 560 Ti, Samsung Spinpoint F3 1TB, Seasonic M620W, Lancool K62, Sharkoon katody 2x blue & 2x red
danek.s
Nováček
Nováček

Příspěvek od danek.s »

Určo Win7 to co má v popisu ne? checht :)
typek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od typek »

udelej to ručne zobraz si skryte a systemove soubory a vymaž tempy
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Tam nemam skoro nic
C: \ Users \ [uživatelské_jméno] \ AppData \ Local \ Temp
Kde totiz o to ze nevim co muzu kloudne vymazat, mam tady treba veci jako:

AppData \
Local
LocalLow
Roaming

Problem je ze netusim na co ktera presne je pac prvni Local treba bere skoro 2 Gb a Roaming 1 GB. Ta mezi ma jen asi 80 mb. Pak mam slozku treba C: \ Users \ [uživatelské_jméno] \ My Documents
Zas to vypada skoro to stejne ale ejhle je tam hra kterou uz v PC treba nemam... tady ta slozka My Documents je hodne dulezita v C? Co kdyz tam ty veci smazu? Ma pres 1 GB.
Treba hra kterou mam soucasne intalovanou v D GTA IV tady ve slozce bere skoro 500 mb jenze nevim kdyz treba to smazu jestli me pak hra pude. Jenze ted koukam dalsi tam ma treba 81 mb rozehrana hra a to vypada ze to jsou savy, takze bych to skazil.

Nejvic me zabira slozka C: \ Users \ [uživatelské_jméno] \ a to 4 GB.
Administrator skoro nic a stejne tak dalsi.
Jeste najednou tady mam slozku C: \ ProgramData jak zas ta je dulezita? Najednou je skryta a ma pres 1 GB.
Zas je tam skoro i podobna sestava programu.
Ted koukam jako jo dalo by to neco 4 GB plus dalsi nekde pres 1 GB tak uz ma clovek nejakych 11 GB free a ten zbytek to bude hasi nekde ve windows rozhazeny a neco Program Files.

ano popis plati :)
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

takže máš PC spuštěné, postupně něco žere volné místo, a po restartu se to zase uvolní?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

zombux: ano je pusteny a postupne treba behem tejdne to misto zmizlo na 0 coz napise C jako ze tam je low disk space a proste udelas restar a najednou zpet je treba 7 GB. Nekdy me jen prislo ze zmizlo rychlejc a jindy zas vydrzelo dyl ale to muze bejt asi podle toho co natom kdo dela.
danek.s
Nováček
Nováček

Příspěvek od danek.s »

Negělá to náhodou pagefile.sys?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ne, pagefile má pevně danou velikost a za běhu systému se nemění. tady bude asi jediná cesta nechat to sežrat co nejvíc a pak prozkoumat co vlastně tolik místa zabralo (tj. zobrazit skryté soubory, atd.)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Vcera mi volal kolega ze mu mizi misto na nb kde ma 80GB ssd + 500GB sata disk.
Tak jsem tam prisel a dohledal jsem v profilu zalohu z iphone 23GB.

Neni si vedom ze full backup delal, tak jsme to vymazli a bylo to. Jeste jsem mu zrusil hyberfile a hodil swap na ten druhy disk a bylo to :-) Pri 4GB ramky a tom co na nb dela stejne swap moc casto system pouzivat nebude.

Tak jestli neco podobneho neni tvuj pripad. Nejaky synchronizacni sw, nebo zalohovaci sw.
Pripadne updaty antiviru, win, ale to by byly stovky MB a ne nekolik GB.

Jinak davat jen 65GB na system u 1TB disku mi prijde dost malo.
Dal bych tak 100GB alespon. Kor jestli jsou to 64 bit W7.
Prerozdelit misto umi rada software na spravu partition. Acronis, Easeus...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“