Zdravím všechny,
před pár dny jsem si připojil můj externí disk (WD MyBook Home 1TB) přes eSATA. Nejdřív jsem ho napojil na přídavný řadič JMicron, který má eSATA port vyveden přímo z desky, ale to nějak zlobilo, tak jsem ho zapojil přes extra bracket, co byl dodán s deskou, interně přímo na řadič chipsetu...
Teď je většina věcí OK, ale pár maličkostí mě trápí - když PC probudím ze spánku a otevřu něco na externím hdd, trvá hodně dlouho, než naběhne (třeba okolo 30-40 vteřin - po celou tu dobu je neaktivní - ne že by načítal nebo něco, prostě nic nedělá). Stejně tak po tom, co jsem disk takhle zapojil, se prodloužil start a vypnutí systému, a to dost markantně - takže mám pocit, že to bude tím diskem.
Mohl by někdo nějak poradit? Napadá mě k tomu jedna věc - disk nelze přepnout do režimu rychlého odebrání, takže běží na optimální výkon se zapnutým swap souborem - nemůže to nějak ovlivňovat tahle skutečnost? Je nějaká možnost přepnout ho pro rychlé odebrání? Nějaké ovladače nebo tak...
Díky moc za jakoukoli odpověď/radu!
Ondra
Externí disk přes eSATA
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ozzi_01
- Nováček

-
Externí disk přes eSATA
CPU Intel Core i5 - 760 (CM Hyper 212+), MB Asus SABERTOOTH 55i, RAM OCZ Platinum LW 2x2GB DDR3 1600 CL6, GPU Sapphire HD6870 1GB PCI-E, SSD Samsung 830 series 128GB, HDD Samsung SpinPoint F3 1TB + F4 320GB, Zdroj Seasonic M12II 620W OS MS Windows 7 Ultimate 64bit
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Externí disk přes eSATA
nic moc mě nenapadá, omlouvám se, ale přesto bych zkusil takovou maličkost. Změnit pokročilé možnosti napájení - Pecný disk - režim spánku změnit na NIKDY.
Tím by se disk nemusel v systému vypínat, tak by posléze do něj mohl být rychlejší přístup, i když to bude probuzení celého Pc.
Tím by se disk nemusel v systému vypínat, tak by posléze do něj mohl být rychlejší přístup, i když to bude probuzení celého Pc.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- ozzi_01
- Nováček

-
Re: Externí disk přes eSATA
Vypínání disků mám vypnuté již dlouho...tím to nebude...
Už mě to opravdu štve. Chci využívat eSATA, ale takhle to moc nejde...teď jsem přišel na další věc, co se občas stává. Někdy po probuzení ze spánku, nebo delší nečinnosti, když chci otevřít disk, chvíli se nic neděje a pak disk prostě zmizí (i ze správce zařízení).
Opravdu někdo nemá nějakou pomoc?
Už mě to opravdu štve. Chci využívat eSATA, ale takhle to moc nejde...teď jsem přišel na další věc, co se občas stává. Někdy po probuzení ze spánku, nebo delší nečinnosti, když chci otevřít disk, chvíli se nic neděje a pak disk prostě zmizí (i ze správce zařízení).
Opravdu někdo nemá nějakou pomoc?
CPU Intel Core i5 - 760 (CM Hyper 212+), MB Asus SABERTOOTH 55i, RAM OCZ Platinum LW 2x2GB DDR3 1600 CL6, GPU Sapphire HD6870 1GB PCI-E, SSD Samsung 830 series 128GB, HDD Samsung SpinPoint F3 1TB + F4 320GB, Zdroj Seasonic M12II 620W OS MS Windows 7 Ultimate 64bit