NERO - chyba při vypalování

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
hajcus
Nováček
Nováček

NERO - chyba při vypalování

Příspěvek od hajcus »

Zacal jsem mit docela problem s vypalovanim.

Vyloucil jsem ale problem s vypalovackou, jelikoz jsem ji vymenil za jinou, ktera jinde funguje.
Nero vyhodi na konci vypalovani tuto hlasku - OVSEM NENI TO PRAVIDLEM. Nektera media se vypali v poradku. Media ktera se vypali s touto chybou, VSAK FUNGUJI na sto procent a jina mechanika takove DVD uspesne zkopiruje rychlosti 19MB/s coz je myslim vyborne.

Obrázek

Netusite cim by to mohlo byt? Vypaluji stale na Verbatim DVD+R ... vadna varka medii??

Dalsi vec ... odesla mi baterie v zaloznim zdroji a PC je ted pripojene primo do elektricke zasuvky. Zvlastni nahoda ze to blbne od teto doby ...

Jeste bych dodal ... vypalovani se obcas zabrzdi ... proste se 8x vypalovani protahne treba na 13 minut. I v tomto pripade je vypalene DVD v poradku.

Obrázek

Rychlost cteni media vypaleneho s chybou i se spozdenym vypalovanim je na jeho konci az 20MB/s

Obrázek

Takto vypada test DVD - ovsem co na tom co znamena ... to nevim. Zaver zda je DVD v poradku si udelat neumim

Obrázek
Naposledy upravil(a) hajcus dne stř 4. led 2012, 21:14, celkem upraveno 1 x.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: NERO - chyba při vypalování

Příspěvek od Alfajk »

me to delalo taky,zkus priste spustit nero jako spravce a pohrabat se v nastaveni (disk-at-once)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

Ze by byl problem v NERU??

Takto vypada test DVD vypaleneho v Neru. Rychlost cteni 16x. Pri cteni 2x (min mi nastavit nejde) jsou hodnoty taky "tragicke"

Obrázek

Takto vypada test DVD zapsaneho v programu OPTI DRIVE CONTROL

Obrázek

Takto vypada zapis v OPTI DRIVE CONTROL na druhem PC kde je vypalovcka co byla v prvnim PC a kvuli ktere jsem mechaniky prohodil (predpokladal jsem vadu mechaniky)

Obrázek

A takto vypada jeji cteni DVD vypaleneho v OPTI DRIVE CONTROL

Obrázek

Co si z toho domyslet? Ze by nero? Prosim kdyztak o nazor. Jdu hledat nejaky jiny vypalovaci program a dalsi test nahodim.

Jaktoze u vypaleni v NERU je v Opti Drive Control u polozky MID (nalevo nahore) je 2<*(05B) a u DVD vypaleneho v Opti Drive Control je MID MCC 004 (000) ?? Predpokladam ze to MCC je Mitsibishi Chemical Corporation. Media jsou ze stejneho kominu
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

zkus free program a vypalovani ImgBurn,videl bych to na problem s nerem...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

Mno ... tak neni to nerem a nejspis ani pocitacem ... problem zpusobuji totiz obe mechaniky. A to na obou PC na ruznych systemech. Obe vypalovacky jsou nejspis v haji ... Jsou hodne pouzivany a dost presluhujou. Koupim novy mechaniky - doufam teda ze to je mechanikama. Proc by se z niceho nic porouchaly ope PC najednou ... :sad:
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

Tak zase jeste uplne jinak ... silne podezreni mam na VADNA MEDIA. I poruchu vypalovacky bych mozna vypustil, jelikoz se nektera media ze stejne varky vypali v poradku a jina skonci s chybou a necitelnosti. V kominu je 100 VERBATIM DVD+R 4,7GB a 20 jich je uz v kosi. Dokonce jsem ted narazil na takovouhle placku z teto varky. Co to **rva je???????

Takto vypada DVD po zapisu na nej

Obrázek
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

takovyhle dvd jsem uz mel,ale jen od znacky gigamaster,verbatim me zatim jeste nezklamal (nikdy nekupuju 100ks,ale pro jistotu jen 25)
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

To me prave taky docela zarazi ze zrovna Verbatim. Je tu ale takove "ALE". Na obalu kominu je napsane MADE IN CHINA. Coz je dost zvlastni protoze doted jsem mel na Verbatimkach napsane MADE IN THE EU, MADE IN TAIWAN a MADE IN MALAYSIA.

Proc sakra najednou CHINA???????????
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Verbatim se vyrábí na mnoha místech, i v číně a to už dost dlouho. Pokud si na ně do teď nenarazil, tak si měl štěstí :) (ty, nebo spíš tvůj dodavatel) S těmito čínskými šmejdy mám taky špatnou zkušenost.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

Ja na tyhle cinsky prave uz narazil ale to je uz docela mraky let a v ty dobe nebyl mezi vypalovackama takovej vyber jako dnes. V "dnesnich" dobach jsem s takovym problemem ani nepocital.

Zase je ale zvlastni ze vypalovacka znacky(?) Slimtype-DVD-A-DS8A4S v notebooku na ta media vypaluje ... teda alespon zatim. Uz jsem vypalil 3 a testy jsou OK. Samsung SH-S223F, Samsung SH-S203P a LG GH22LS30 na tato media proste nevypalujou. Ja uz tomu nerozumim
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

Mno ... zpet k tematu :) Takze mam nove vypalovacky. 2x Samsung 222AB.

Vymena vypalovacek problem NEVYRESILA. Koupil jsem ale jina media. VERBATIM DVD+R ... ALE made in INDIA. Zatim jsem vypalil tri DVD a vsechny jsou v poradku. Jak pri testu kvality zapisu, tak treba i doba vypalovani pri 8x je 8 minut. Media VERBATIM DVD+R made in CHINA ktere jsem pouzival doposud trvalo vypalit pri 8x 15 minut a vypalovani koncilo casto chybovou hlaskou.

Jdu jeste vypalovat aby byla stoprocentni jistota.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

v jakém neru to palís ? verze
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

Zkousel jsem vsechny mozny verze Nera vcetne jinych vypalovacich programu. Softwarem to neni.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

ja bych rek za na 90 procent to je softem mel jsem stejne problemy a jen verze Nero-7.10.1.0 byla stabilni s ostatnima verzeme byl jen problem . jeste bych skusil vymenit sata kabel
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

Jak jsem jiz psal. Softwarem to neni a kabely jsem vymenil jako prvni - ovsem proc by se kabel sam od sebe poskodil ...
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“