obarvení vodní kapaliny

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Benny1181
Nováček
Nováček

obarvení vodní kapaliny

Příspěvek od Benny1181 »

Ahoj,
mám v plánu vyzkoušet nějaké pokusy s barvičkami do vodního chlazení. Hodně mě zaujala tato stránka která nabízí neprůhlednou bílou kapalinu, strašně se mi líbí. Nevíte čím by se dalo k tomuto docílit? Hledal jsem po internetu, ale nic jsem zatím nenašel. (spíše pro destilovanou vodu) Předem dík za odpovědi :)

http://www.facebook.com/pages/Ice-Drago ... 6759426738

foto, kapalina v akci:
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6502_n.jpg

porovnání s mlékem:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7992_n.jpg
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: obarvení vodní kapaliny

Příspěvek od Flegy »

Benny1181
Nováček
Nováček

Příspěvek od Benny1181 »

děkuji za link, ale bohužel to není právě to co jsem chtěl, bílá barva tam není. (spíš by mě zajímalo, jestli by někdo neměl nějaký domácí návod nebo jestli ho neviděl někde na internetu).
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jasny, neni lepsi koupit proste bile hadice? :roll:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Nj tak bílá hadice nevyřeší problém v expanzce nebo v průhledných blocích.

Každopádně samo domo bych se do tohodle rozhodně nepouštěl...riskovat zanešení všech komponent bordelem...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1Pupik1989 »

http://icedragon.mybigcommerce.com/prod ... oz%29.html

To je originál, ale v ČR jsem jí nenašel.

//edit: Co tohle? http://www.patro.cz/objects/1075446468.html
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Ta Fluid XP není tak bílá "mlíkoidní" ale nic lepšího mlíkoidnějšího asi v Evropě neseženeš... :)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Benny1181
Nováček
Nováček

Příspěvek od Benny1181 »

Vídím to asi na ty bílé hadice s červenou kapalinou něco jako tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=IXC0ZgotIPk

Ale :DD už se tomu směju, já jsem nenašel ani ty bílé hadice :D na alphacool, alze, atd.. nejsou, nebo víte kde se dají sehnat kromě zahraničí? :lol: Je to škoda, páč s bílou expanzkou to vypadá hodně pěkně :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

http://www.alphacool.cz/produkt/The_Fes ... _2-5m.html nebo potřebuješ jiný rozměr ?

Jinak na Ice Dye bomb zapomeň. Budeš to mít obarvený pár měsíců a pak ta barva zmizí. Pokud chceš červenou vodu tak musíš červenou kapalinu už namixovanou koupit, pak to vydrží.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

A co zkusit emulzi na vrtání/soustružení? Po namíchání s vodou je to bílý a navíc ti to hezky promaže pumpu...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pumpa se mazat nemusi, rotor je drzen magnetickym polem. jinak to by bylo hnusny, navic to taky az tak bile nebude
Benny1181
Nováček
Nováček

Příspěvek od Benny1181 »

Ježiž já jsem pako :D jsem to přehlídl díky. A ta emulze možná taky nebude vypadat špatně, mají je v ruzných barvách, tak mléčná zelená bude fakt hnusná, ale skusím pohledat nějakou nejvíc čistou bílou, uvidíme. Díky za rady. :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

na tu emulzi ani nemysli... je to sr*cka prvni kategorie a do okruhu by si to dal jen blazen
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Flegy píše:na tu emulzi ani nemysli... je to sr*cka prvni kategorie a do okruhu by si to dal jen blazen
asi tak no...
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

taky mam dojem ze hadicim by se to uplne nelibilo
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jj, není to dobrý nápad.
Já tyhle hadice mám (příští víkend budu přestavovat okruh, tak to tam šoupnu) a je to normální PVC.
Bílá vypadá úžasně a jelikož mám expu bíle podsvícenou, tak mi to nějak extra nevadí, alespoň se nepřipravím o nádherné odlesky, co mi to hází na stěnu (expa Cyklon 1 od Cawedoga), u bloku mi to je celkem jedno a u pumpu to samé.
Kup si ty hadice, do okruhu dej normální destilku a zbytek si bíle podsviť. :)
Ale musíš mít skříň s oknem, jinak ti tohle všechno bude v zásadě k hovnu. :D
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

k destilce ovsem pridej minimalne protect ip od innovateku, jinak se ti zacne po par tydnech provozu usazovat slem na hadicich a stenach bloku/pumpy/radiatoru :) . tech par desitek korun se opravdu vyplati
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Domacimu reseni se radeji vyhnout. Jeste ted po letech se mi voda mirne zbarvuje od radiatoru do modra (jedina vec ze starsih okruhu).
A to jsem i kyselinou proplachoval.

Barva byla z vylouhovanych krepových papiru. Barva byla ve vode stala ale dost se usazovalana stenach.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Charlie88
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie88 »

ASUS Maximus VI Formula, i7 4770K Haswell, Corsair H80i, Corsair Dominator 8GB 2133MHz, WD Caviar Green 500GB, WD Caviar Red 2TB, Corsair 650W, GTX 760 OC II
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ekwb ekoolant a aqua computer double protect jsou ok. primochill vydrží tak půl roku až rok.
Odpovědět

Zpět na „Voda“