Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od Corgan »

Právě dávat ho ven se me zase moc nechce. to je to. kdyz uz tak 2x120 a 1x120 ale aby to zustalo hezky ve skrini. budu nad vsim premyslet
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Corgan píše:prave nechapu proc ta pumpa s expanzkou v 5.256 pozici mela delat binec. jen me to zajima.
Protože vibrace...ta pumpa je sama o sobě tichá a nijak zvlášť nevibruje, ale pokud jí obalíš plexisklem, které všechno akorát zesílí, není to ono...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

Presne to jsem chtel slyset. a taky sem si to myslel. A je lepsi mit tu pumpu s nejakym TOPem a expanzku zvlast nebo treba by tohle bylo lepsi? http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_La ... 1=01060901 samotna pumpa moc ticha neni co jsme cetl.
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to jestli je expa oddelene nebo soucasti topu uz je co se tyce parametru vicemene zanedbatelne. co sem mel DDCcko tak to byla jedna z nejtissich pump co sem mel. vyhodou je vykon techto pump. vubec se nic nestane, kdyz je zregulujes, kort s timto okruhem ktery bude malo restriktivni
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Ten XSPC top a expa v jednom je ok, ale ta expa je malá a tudíž musíš častěji dolívat kapalinu a déle bude trvat, než při prvním napuštění všechny bubliny půjdou pryč. Ta expanzka do dvou 5.25" je dost velká a není drahá...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

a co rikate na tohle? http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_X2 ... rg1=010604 ma nekdo zkusenosti? Ja vim sem dnes otravnej :lol:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Pumpa od XSPC = smrt. Poruchovost 50%. Nebrat.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Tu expu s pumpou od XSPC nebrat.

Podle fotek to vypada ze mezi vrchem skrine a zakladni deskou je max 45-50mm mista to znamena za muzes osadit max 30mm radiator a jednu sadu ventilatoru (kdyby byl vetsi asi by ti uz zavazely pasivy na pametech -> ale radsi si to zmer)
Druhou sadu muzes dat but zvenku skrine nahoru nebo tam muzes osadit jeden 200mm vetrak ktery bys mel mit u skrine -> na ten se ale hur shani mrizka pokud si v baleni takovou nemel -> nejsem si jist jestli ji ma Alphacool v nabidce

http://www.alphacool.cz/Nakupni%20kosik ... ozfA%3d%3d

Expanzka je zvolena mala protoze kdyz to chces mit vse vevnitr -> mas proste malou skrin a bez presneho zmereni nemuzes planovat vetsi ale jestli si vse zmeris a vleze ti tam vetsi tak si tam dej vetsi.
Pumpa je skoro stejne vykona jako 18W laing ale je oneco hlucnejsi (vesti vibrace) muzes ji zregulovat nejakym panelem ale je to investice dalsich cca 650,- nutny panel s min 25W na kanal.
Blok tam mas unviverzal kdyby si do budoucna prechazel na jinou platformu (intel) at nemusis menit neni to zrovna mala investice.
Ventilatory maji sice 1650rpm ale sou vcelku vykone maji slusnou vydrz (sem slysel) a vzdy je muzes zregulovat na nizzsi otacky ale v pripade potreby pomale vetraky na vyssi otacky nenaboostujes :-)
Taky si to promer a podive jestli by nebylo lepsi nekde dat "L"fitinky aby se ti moc nelamaly hadice

Stim co je v kosiku je plan -> radiator nahoru ->pumpa dole v miste 120spodniho vetraku -> epanzka pripevnena ke kosi na disky z boku blizko pumpy -> nebo zevnitr misto zadniho 120mm vetilatoru to uz je na tobe ale tam si nejsem 100% jist ze vleze

Voda dej si tam co chces ... tozhle sem tam dal jen proto ze semi libi barva .

Do 6tisic si nic moc extra nenavymyslis :-)

A do budoucna ti pumpa utahne i blok na GK a dalsi radiator zvenku.
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Building - 7945hx+48gb RAM+7800XT , ITX all on Air
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

no jeste je moznost dat radiator nahoru zvenku a vetraky dovnitr. akorat uz by to bylo s hadicema trosku na nic. nebo taky vzit vrtacku a udelat pod radiator dva otvory. jinak je tam 5cm mista od stropu do desky. a dalsi vec mam 5x5.25 volnych pozic. takze mista dost na expanzku. no nejaky zaklad se da vymyslet. a casem vzdy neco koupit. a mam tu nejaky oldschool radiator :D 150x150x300 cca :D mozna i vetsi.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

http://www.alphacool.cz/Nakupni%20kosik ... NDI6MXw%3d
Takhle bych to udělal já, s tím, že bys použil ventilátory, co už máš. :)

PS: Dal jsem tam dvě fitinky navíc, kdybys to chtěl rozšířit, třeba blok na GK nebo další radiátor...
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja bych jeste zmenil ty hadice. je fakt, ze tygonky jsou sice drazsi, ale je to kvalita, navic jsou stalejsi. ostatni hadice mi vzdycky po case ztvrdly nebo se v ohybech prohly do U
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

http://www.alphacool.cz/Nakupni kosik?arg1=MjEzNToxfDY0MjI6MXw0MTI6MXw0OTgwOjh8MjA3NzoyfDQwNDI6MXw%3d takze jsem rozhodnutej. tohle si na 98% zitra objednam.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Tak snad budeš spokojený.
Já se těším, až mě dojdou nové rady (už je mám v podpise), protože s jednou 360kou je moje sestava absolutně neuchladitelná, dvě GTX480ky tomu dávají fakt pořádnej záhul.
Takže na tvém místě bych volil větší radiátor + externí stojan a pokud bys měl nějak rozumně topící GPU (HD7950 třeba), tak bys pak uchladil i to. :)
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
BabySport
Začátečník
Začátečník

D:první vodní chlazení,žádost o pomoc k sestavení

Příspěvek od BabySport »

ahoj;mám 6000kč
skříň cm storm enchancer
cpu i5
gpu msi hd 7950 oc,rad bych chladil celou než jenom procesor gpu.
rad bych chladil obojí,takže nějaký komplet,nebo poskládat komplet z českých obchodu.teď mám na vzduchu a hluk docela je.
Mělo by to nějaké vypadat mám rad vnitřek svého case,používám uv.
Takže bych rad ztisil i když oboje mám oc takže musí být i účinné.rad bych se vešel do skříně,max radiator zezadu ven může;)dekuji
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

napis to znovu a cesky.tahle arabstina se neda cist
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Za 6k "aby to nějak vypadalo" a s full cover blokem ani omylem. Minimálně 7, spíš 8 tisíc. A CM Storm Enchancer jsem teda nikdy neviděl, co je to za case ? :)
BabySport
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BabySport »

www.alza.cz/cm-storm-enforcer-edition-d237130.htm
pardon píšu z mobilu mám noční;)
ok když poskladam 7-8tis?
Nechám si určitě poradit,toto je pro me cizina,jak říkám mělo by to být první vodník:(
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Ta case je na vodníka úplně na nic. Radiátor bude muset ven.
Jestli FC blok na grafiku nevím.
Strčil bych tam Lainga DDC s XSPC TOPem, na CPU EK Supreme HF nebo XSPC Rainstorm, na GK buď FC od EK nebo nějaký UNI blok (Aquacool Stixion G-32 by byla dobrá volba), co se týče expanzky, tak nevím, hadice nějaké 16/11 (Tygon nejlépe) a odpovídající fitinky.
Do těch 8mi k by ses měl vejít. :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

BabySport píše:http://www.alza.cz/cm-storm-enforcer-ed ... 237130.htm
pardon píšu z mobilu mám noční;)
ok když poskladam 7-8tis?
Nechám si určitě poradit,toto je pro me cizina,jak říkám mělo by to být první vodník:(
Když dáš nahoru dva 120mm ventilátory, jsou těsně u sebe, nebo je mezi nima mezera ? Pokud jsou těsně u sebe tak yb se tam dal dát 240mm radiátor. Společně se zadním 120mm radiátorem by to na grafiku i CPU stačilo.

To nejlevnější ale stále ještě hodně kvalitní vypadá +- takto http://www.alphacool.cz/Nakupni%20kosik ... w0MzQ2OjN8 za cca 9.5k

Pokud to musí být ještě levnější tak jedině takhle ale je to logicky horší... http://www.alphacool.cz/Nakupni%20kosik ... w3MzM6MTB8 za cca 7.4k

Nebo nějaká kombinace obojího, třeba http://www.alphacool.cz/Nakupni%20kosik ... MDoxMHw%3d za 8k
BabySport
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BabySport »

Jsou u sebe
Odpovědět

Zpět na „Voda“