Herní grafiky v režimu PCI-E 1x

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
Zwick
Nováček
Nováček

Herní grafiky v režimu PCI-E 1x

Příspěvek od Zwick »

Ahoj,

mám takovou prosbu po všech majitelích grafických karet, zda by mi nezměřili pokles výkonu (třeba v 3Dmarku) jejich grafických karet, když je vynutí běžet na PCI-E 2.x 1x (500MB/s)

Zajímá mě to, protože bych si rád pořídil externí grafiku k notebooku, a chtěl bych vidět, jestli to má vůbec smysl.

Díky moc! :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Herní grafiky v režimu PCI-E 1x

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne nemá to smysl a ani to nemusíš testovat. Ano bude to lepší jak třeba Integrovanej Intel, ale moderní hry na tom hrát moc nepůjdou. Navíc jediná externí grafika do express cardu, tu myslim dělal Asus a vevnitř byla hrozná GF8600, která měla ještě jen 256MB paměti která jí neustále docházela.
Zwick
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zwick »

Našel jsem výbornej benchmark:

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/ ... s_Scaling/

Třeba to někoho taky zajímá... :-)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ještě je třeba dodat, že rychlost sběrnice začne kartu bottleneckovat nejvíce v geometricky náročnejch scénách, když se lije geometrie do GPU, stává se PEG 1x největší brzdou, a proto je většina her nehratelnejch, ačkoliv u mnohých je "average" framerate hratelnej. Je to opravdu k ničemu.
Zwick
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zwick »

Nemyslím si, že by zrovna to zrovna bottleneckovalo kvůli geometrii. Uvážím li, že tam rveš celý většinou trojuhelníky (12B) namísto různých technik (vějíř, pás). Tak jsi schopný rvát cca 50 milionů trojuhelníků za vteřinu.

Myslíš že to je málo?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano to je pro dnešní hry málo málo. Voodoo3 dokázala zpracovat 10milionů trojúhleníků za sekundu a to přestávalo stačit tak v roce 2002. 50 měla GF4TI. To prostě zdaleka nestačí, minimální použitelnej je ten PCI-E 4x.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“