Disk boot failure, insert system disk and press enter
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- warcraftan
- Nováček

-
Disk boot failure, insert system disk and press enter
Zdravím všechny
Mám novou pc sestavu a celou dobu jsem čekal na HDD (protože k sestavě jsem disk nekupoval) rozhodl jsem, že si ho koupím přes aukro, dneska mi ho přivezli, namontoval jsem ho, strčím w7 do mechaniky a píše mi to Disk boot failure, insert system disk and press enter, nevíte co s tím prosím?
//first boot device - CD
//žádný jiný HDD na desce nefunguje, ale na jiném pc fungujou (bios je vidí)
//Clear CMOS zkoušen - nepomohlo
Typuji to na vadnou základní desku nebo nevím (do windowsu se nedostanu!)
přiloženy obrázky - http://screenshot.cz/QQEGT/ a http://screenshot.cz/EO10Q/
Mám novou pc sestavu a celou dobu jsem čekal na HDD (protože k sestavě jsem disk nekupoval) rozhodl jsem, že si ho koupím přes aukro, dneska mi ho přivezli, namontoval jsem ho, strčím w7 do mechaniky a píše mi to Disk boot failure, insert system disk and press enter, nevíte co s tím prosím?
//first boot device - CD
//žádný jiný HDD na desce nefunguje, ale na jiném pc fungujou (bios je vidí)
//Clear CMOS zkoušen - nepomohlo
Typuji to na vadnou základní desku nebo nevím (do windowsu se nedostanu!)
přiloženy obrázky - http://screenshot.cz/QQEGT/ a http://screenshot.cz/EO10Q/
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Disk boot failure, insert system disk and press enter
Zkus přehrát bios. Pokud disk jde na jiné sestavě a zde nikoliv, je to jasné. Deska.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- warcraftan
- Nováček

-
Můžeš mi prosím upřesnit to přehřání biosu? a co teda mám dělat, mám ji reklamovat? a co tam mám pak říct? HDD je http://aukro.cz/show_item.php?item=2071997276
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nikoliv přehřát, ale přehrát. Stáhnout například poslední a nejnovější bios na desku a udělat update. Popřípadě doporučuji, vyndat počítač od zdroje napájení, vyndat baterku na desce a vyndat operační paměti, nechat přes noc ležet a ráno zapojit. Vyresetuje se celá deska mohlo by to pomoci, předevčírem jsem měl stejný problém.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
- warcraftan
- Nováček

-
Zajimavý zkusím to.
PS: Pokud si ovšem ze mě neděláš srandu
PS: Pokud si ovšem ze mě neděláš srandu
- Alfajk
- Začátečník

-
zmen "typ pripojeni" z IDE na AHCI a zkontroluj kabel jestli neni nalomenej,bios by mel disk videt i kdyz by samotnej disk byl rozbitej
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- warcraftan
- Nováček

-
změnil jsem na Ahci i na ostatní 2 volby (celkem 3 tam byly) a nepomohlo, jiný kabel i jiný slot sata na desce jsem zkoušel.
//Jsem zvědavý na to přehrátí biosu, zítra se ozvu jak jsem dopad (ráno), zatím děkuji
//Jsem zvědavý na to přehrátí biosu, zítra se ozvu jak jsem dopad (ráno), zatím děkuji
- Alfajk
- Začátečník

-
sata configuration - enhanced ? vsechny radice v biosu enbaled ? a jeste tam nekde je poradi disku,zkus ho zmenit(jedno je poradi samotnejch disku,druhy bude poradi bootovacich medii a pak je tam jeste jedna polozka co nejak souvisi s poradim disku,ale nevybavuju si co presne to je)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- warcraftan
- Nováček

-
Alfajku vážím si, že mi chceš pomoct, ale komp mám už odpojenej (brácha mi tu spí, naši spí) a nechci k vůli tomu rožínat apd. a rád bych s tím zase šachoval zítra, budeš tady zase zítra? 
- warcraftan
- Nováček

-
Dobré ráno, poskádal jsem to zase zpět, ale jak jsem čekal - bez výsledku, znovu jsem projel celý bios od shora až dolů a nic jsem nenašel všechno co bych mohlo mit společného se satou je enabled!
- Alfajk
- Začátečník

-
mohl umrit radic na desce...pokud disk jinde funguje,netusim cim by to mohlo bejt
zkus jeste ten update biosu
zkus jeste ten update biosu
- warcraftan
- Nováček

-
Problém vyřešen s výměnou kabely. Původně jsem dostal k desce 2x sata 0.5m sata kabely a oba dva se při snažením se to narvat za desku (cable management) se pravděpodobně zlomily, ale až pak jsem si půjčil od bráchy sata kabel a na to hned BIOS ukázal zařízení.
Jinak díky, a pěkný den
//dá se nějak téma označit za vyřešené? nějaká fajfka?
Jinak díky, a pěkný den
//dá se nějak téma označit za vyřešené? nějaká fajfka?
- Alfajk
- Začátečník

-
ja sem rikal,ze to bude bud kabelem,hned v prvnim postu 
- warcraftan
- Nováček

-
jj ale já jsem výměnu kablu zkoušel s těmi dvoumi dodávanými k základní desce (ale oba dva se zlomili při tom managementu) až pak jsem vzal úplně jiný.
- Alfajk
- Začátečník

-
jestli ho potrebujes ohnout tak kup ten se zalomenym konektorem,ten se vejde vsude