GTA 4 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
facepalm
Nováček
Nováček

Re: GTA 4 - technická stránka hry

Příspěvek od facepalm »

Ahoj.
Mám menší problém, o kterém jsem psal už v sekci NVidia GK, ovšem nezdálo se mi to jako vhodná sekce.
Píšu to proto sem. (Pokud to je špatně, omlouvám se)

Nainstaloval jsem GTA IV. Hra se ovšem neuvěřitelně seká (ostatní hry na max plynule).
Stahnul jsem proto nejnovější patch 1.0.7, s tím, že mi to vyřeší.

Problém je v tom, že se mi hra teď ani nespusti. (Vyjede příkazovej řádek, ale pak nic).
Zkoušel jsem hru odinstalovat a znovu nainstalovat, ovšem to samé.

Nemůžete mi s tím někdo pomoct.

Sestava:
i5-2500K
GTX560
P8P67-M PRO
Win7 Ultimate x64

Díky :)
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Tož otázka: hra je originálna ?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

mne ta hra sekala ked som nastavil pagefile 100mb (myslel som si ze ked mam ram 8gb,ze urobim dobre).potom som nastavil viac a uz to islo dobre.
facepalm
Nováček
Nováček

Příspěvek od facepalm »

Ano originální

/EDIT: Nikdo nic? :/
Tombasss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tombasss »

Zdravím,taky mám jeden problém.... hra jede plynule na high detaily,ale nějak se mi nevykreslují textury,neví někdo,co s tím?Například 100 m před sebou vidím jakoby prázdno,až když se chvilku pohybuju,tak se trochu zlepší.Patch tam mám ten poslední verze 1.0.7.0 .Kdyby jste chtěli,mohl bych sem hodit obrázek,jak to vypadá ve hře.
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

Face palm stáhni si pokud máš originalní hru a nainstalovany novy patch ,tak si stahni tohle : http://www.rockstargames.com/support/IV/PC/GFWLupdate/ a nainstaluj pak napiš jestli to pomohlo .
Tombasss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tombasss »

Tady je kdyžtak ten obrázek: http://imageshack.us/photo/my-images/849/beznzvu2x.png/

EDIT:Když nevíte,tak aspoň napište,protože takhle to vypadá,jakoby se o můj problém nikdo nezajímal.Díky.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak napiš, co máš za sestavu. Máš poslední ovladače k veškerýmu hardwaru atd.? Takhle se to uhádnout nedá...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Tombasss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tombasss »

Právě proto jsem po vás chtěl,ať mi řeknete,co po mě chcete.Nakonec jsem to nějak vyřešil sám..... bylo to tím,že jsem tam měl daný jeden mod na zlepšení grafiky(iCEnhancer nebo nějak tak) a teď když jsem nainstaloval jen samotnou hru znova,tak už to bylo v pohodě,každopádně bych byl rád,kdyby to šlo v pohodě i s tím modem.

Sestava:
MB:ASUS Crosshair Formula II
GK:MSI GTS 250 512 MB
RAM:Kingston 4GB
CPU:AMD Phenom II X4 960T(3,9 GHz)
Zdroj:700W

EDIT:Poslední dva ovladače od NVIDIe jsou sice Beta verze,ale ta Beta verze,co mám teď já(předposlední-290.53) mi celkem zvýšila výkon ve hrách.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

icenhancer je narocnej, na nej s touhle grafikou zapomen
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Tombasss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tombasss »

Zajímavé,že se starým procesorem(AMD Athlon X2 5600+) se to sice trochu sekalo,ale textury byly v pohodě.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No zkrátka GTA 4 je jedna velká alchymie, dodnes jsem se například nezbavil občasnýho problikávaní textur. Můžu dát jakýkoliv nastavení, můžu do commandline napsat cokoliv, cpu můžu přetáčet jakkoliv, latence pamětí jsem zkoušel různý a stejně to dělá. GTA 4 je po optimalizační stránce naprostěj shit, stejně jako všechny hry od Rockstaru. Už jsem to tu psal - Rockstar má skvělý nápady, ale optimalizace jejich her je totální hnůj. Ani na těch konzolích to nejsou schopný odladit na podělanejch 30 fps konstantně.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
facepalm
Nováček
Nováček

Příspěvek od facepalm »

maxcz: Díky, jdu to zkusit!
facepalm
Nováček
Nováček

Příspěvek od facepalm »

maxcz: DÍKY!!! Už to jede parádně :)

PS: Nevíš v čem byl problém?
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

I takto může vypadat GTA IV:

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Klikni na náhled pro větší obrázek. Ovšem na jakém hw to v podobné kvalitě pojede plynule toť otázka. Více informací u autora.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Mno jen ten šestej screen neni z GTA, ale jinak dobrý :) Ale grafika by mi to neutáhla :D
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Vlastík80: Dle
http://www.youtube.com/watch?v=ntUul4Jhark

HD5850 Crossfire + Phenom II X4 955 @ 3.6 GHz
25-30FPS
Takže budeš potřebovat počítač z NASA pro plynulé hraní :lol:
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Tyto další obrázky by měly být už GTA IV:

Obrázek Obrázek Obrázek

Vypadá to celkem dobře. Ale jak již bylo napsáno- většina lidí si to nezahraje v této kvalitě. Ačkoli za pár let se tomu můžeme smát a říkat že to zvládne i kalkulačka, nebo low-end grafiky za 1000 kč :roll:

EDIT: Tak ještě dodám zbytek zajímavých screenů z GTA IV:

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Pokud jste to někdo zkusil, dejte kdyžtak vědět jak vám to na vašem hw (uveďte) jede. :)
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

GTA IV v1.0.7.0 + Mild ENB + importovaná auta

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Ta auta si tam dával všechna ručně, nebo to máš nějaký pack? Docela bych to uvítal, já když tam posledně zkoušel dát pár aut, tak jich fungovalo asi 5 z 30ti, takže jsem se na to vykašlal.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“