Kde je chyba?
Moderátor: Baneshee
- pinqinho
- Nováček

-
Kde je chyba?
Mám docela problém s Battlefieldem 3. Docela často se mi uplně sekne a s ním celý počítač a pak dokonce chvíli počítač ani nelze nastartovat. Docela by mě zajímalo čím to může být. Může to být nedostatečným chlazením? Když hraju Battlefield 3, tak mam cpu a gpu průměrně o teplotě 70 celsia. Počítač jsem zevnitř čistil. Prosím raďte mi čím vším by to mohlo být a ještě jak tomuto problému vzdorovat. Počítač mám tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... +HPE-500cs
Je asi rok starý a ovladače mám nejspíše ty nejnovější...
Je asi rok starý a ovladače mám nejspíše ty nejnovější...
- Meridius
- Středně pokročilý

-
Re: Kde je chyba?
Máš originálku? 
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- pinqinho
- Nováček

-
jj mám právě vůbec nwm, kde je chyba a nejhorší je, že to shodí celej počítač, který jde potom zapnout až tak po půl hodině
- keistown
- Žlutá karta

-
Jestli v tom je nejaky shitovy zdroj tak to proste neutahne.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ze by nadprouda ci teplotni ochrana zdroje ? zkus pustit prime95 ci linx s avx spolecne s napr. furmarkem ci podobne
- pinqinho
- Nováček

-
Nikdy jsem podobné programy nezkoušel...
Nebude se tímto testováním počítač ničit?
Nebude se tímto testováním počítač ničit?
- r1pper
- Začátečník

-
- pinqinho
- Nováček

-
Kopat do něj nebudu. Doufám, že ani nebudu muset. 
- pinqinho
- Nováček

-
Tak jsem to lehce vyzkoušel a šlo všechno v pohodě, tak fakt nevim.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Stáhni si OCCT a dej "power supply test"
Podle mě je na vině zdroj, jestli můžeš, tak se mrkni na značku a proud na 12V větvi.
Podle mě je na vině zdroj, jestli můžeš, tak se mrkni na značku a proud na 12V větvi.
- pinqinho
- Nováček

-
OK Zkusim to. Myslíš, že by zdroj byl špatný tak brzo?
- keistown
- Žlutá karta

-
Pokud je noname, tak ten je spatny uz z vyroby. Viz EC atd.
Nebo konkretneji, on neni spatny dokud ho nezatizis tak ze to nevydrzi. Proud na 12V vetvi se pak muze vlnit a grafika proste spadne.
Nebo konkretneji, on neni spatny dokud ho nezatizis tak ze to nevydrzi. Proud na 12V vetvi se pak muze vlnit a grafika proste spadne.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně je podle mě ten zdroj prostě slabej.
I se Seasonicem 500W F3 jsem sahal na hranice jeho schopností, při sebemenším náznaku vytížení grafiky - mám taky GTX460 - se bezmocně roztočil ventilátor na plný točky a zároven zdroj začal fungovat jako kvalitní topidlo.
Přetaktování skoro nepřipadalo v úvahu, prostě zoufalství.
No a pak jsem se na*ral a pořídil si to hovado, co mám teďka v podpisu a klídeček, tichoučko, parádní OC...
I se Seasonicem 500W F3 jsem sahal na hranice jeho schopností, při sebemenším náznaku vytížení grafiky - mám taky GTX460 - se bezmocně roztočil ventilátor na plný točky a zároven zdroj začal fungovat jako kvalitní topidlo.
Přetaktování skoro nepřipadalo v úvahu, prostě zoufalství.
No a pak jsem se na*ral a pořídil si to hovado, co mám teďka v podpisu a klídeček, tichoučko, parádní OC...
- pinqinho
- Nováček

-
Tak kdyby to bylo zdrojem, což teprve zjistím, tak jaký zdroj byste mi do tohoto počítače doporučili? Chtěl bych co nejvýkonnější a samozřejmě za co nejnižší cenu. Hlavně teda ať utáhne ten Battlefield 3 a také ať něco vydrží a je dosti kompatibilní s mým současným počítačem.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
To je prostě nevýhoda prefabrikovaných shitů, kterým se říká "sestava pro hráče".
Minimum je 500W zdroj, ale pro dlouhodobější provoz se nevyhneš investici kolem 2000Kč do kvalitního 6xx W zdroje.
Seasonic S-12 II 620W, Corsair TX650 v2 jsou asi nejlepší volba i pro výkonnější grafiku, kdybys chtěl.
BTW to, že má zdroj fakt dost, poznáš jednoduše: když si pustíš hru, větrák začne hučet jak vysavač a jde z něj horkej vzduch, něco není OK.
Minimum je 500W zdroj, ale pro dlouhodobější provoz se nevyhneš investici kolem 2000Kč do kvalitního 6xx W zdroje.
Seasonic S-12 II 620W, Corsair TX650 v2 jsou asi nejlepší volba i pro výkonnější grafiku, kdybys chtěl.
BTW to, že má zdroj fakt dost, poznáš jednoduše: když si pustíš hru, větrák začne hučet jak vysavač a jde z něj horkej vzduch, něco není OK.
- pinqinho
- Nováček

-
No mě je právě divný, že počítač je i při spuštění battlefieldů pořád docela tichý ( je hlasitější jen o docela málo než normálně) a počítač se zdá být celkem chladný a to je mi právě divný. A další divná věc je, že někdy hraju celej den Battllefield 3 a nic vše v pohodě a další den to zas tak po půlhodině se sekne a počítač jde zapnout, aby správně fungoval asi tak až po půl hodině. Také divné je, že před tím jsem na tomto počítači hrál například Skyrim 5 a Assassin's Creed Relevations a hrálo se naprosto v pohodě, bez žádných problémů úplně na nejvyšší detaily, co se tam dali dát.
- lazan
- Začátečník

-
Tak rozmontuj tu case a koukni se co je tam za zdroj, ať víme na čem jsme... 
- pinqinho
- Nováček

-
jj už se na to chystám, ale je to těžký, jsem línej 
- pinqinho
- Nováček

-
zdroj je značky hp. Skoro vůbec se ve zdrojích nevyznám takže nwm, co je důležitý mimo výkonu...
max.výkon: 460W
100-240V
47-63Hz
Equal to 431,24W
max.výkon: 460W
100-240V
47-63Hz
Equal to 431,24W
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na výkon s*r napiš kolik dává ampér na větvích 3V, 5V , 12 V
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s