systém win xp lze nastartovat jen v nouzovém režimu.

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

systém win xp lze nastartovat jen v nouzovém režimu.

Příspěvek od jarda.otta »

Dobrý den.Mám dva Počítače.Jeden sew systémem win xp a druhý vista.Použil jsem hd z prvního pc se systémem win xp a zapojil ho jako extérní druhy slave disk v pc s vistama pro přenesení většího objemu dat z jednoho disku na druhý.Tuto operaci jsem dělal již vícetkrát.Po vrácení hd zpět do prvního pc se mě dostane do fáze startu a nabíhání loga win xp, ale vzápětí se objeví, spíš problikne tzv modrá obrazovka kde mě to hlásí že z důvodů poškození pc atd bude systém vypnut atd. a pc se restartuje. A to se opakuje stále dokola.V nouzovém režimu nastartuje normálně.V nouzáku nelze vrátit obnovu systému.Nevím co udělat pro normální nastartování.Zkoušel jsem proházet kabely k disku a nic.Děkuji za jakoukoliv pomoc.Formát disku je to poslední co bych chtěl udělat. Mám zde nainstalováno desítky pracovního software, některé instaláky už nemám a hlavně v něm mám 300 gb obsazeného místa.
jaris
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: systém win xp lze nastartovat jen v nouzovém režimu.

Příspěvek od Alfajk »

pokud ten s XP zapojils do instalace s vistama,tak to zcela jiste pokopalo boot.ini,bude stacit provist opravnou instalaci tech XP
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jarda.otta »

Jen pro upřesnění.Stále tam startovali visty.Ten druhý disk byl viděn jen jako extérní.Myslíte že i tak to nakoplo jeho boot?
jaris
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Alfajk píše:pokud ten s XP zapojils do instalace s vistama,tak to zcela jiste pokopalo boot.ini,bude stacit provist opravnou instalaci tech XP
kdyby se kopal boot.ini, ta to nenabootuje vůbec.

Ad modrá smrt: každý BSOD udělá full nebo mini dump. Tam bude odpověď proč to spadne. Imho nějakej ovladač.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“