Mafia - problém s grafikou, problikávání textur

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
jackm
Nováček
Nováček

Mafia - problém s grafikou, problikávání textur

Příspěvek od jackm »

Mám problém s hrou Mafia. Nevím proč, mám notebook HP Compaq nc6320 s následovnou hardware konfigurací.
Intel T2300 - 1.66GHz (dvoujádro)
2.5GB RAM DDR2
Intel GMA 950
Western Digital 320GB SATA
Microsoft Windows 7 Professional 32 bit SP 1 - poslední aktualizace

Vím, že ta grafika není na hry, ale přesně na této grafice jsem tuto hru hrál na netbooku a tam to bylo bez problému a to byl ještě dvojnásobně slabší procesorem i paměťmi a ovladače na grafiku jsem měl ty stejné.

Co jsem zkoušel:
  • Aplikovat patch 1.2 na Mafii
  • Odinstalovat grafické ovladače a nainstalovat je znovu (verze je poslední, co byla vydána)
  • Resetovat počítač
  • Přeinstalovat hru
Mám hru z originální? Ano hru mám na DVD z kolekce klasiky.

Problém nebudu popisovat, vše lze vidět na obrázcích.
Obrázky najdete zde.
Prosím poraďte mi, nudím se a chci si zahrát. :D
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Mafia - problém s grafikou, problikávání textur

Příspěvek od Alfajk »

rezim kompatibility zkusils ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Teď jsem ho zkusil, ale pořád stejné. :(
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pravdepodobne problem s intelackou "grafickou kartou",nekompatibilita s hrou
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Já jsem právě přesně tuto měl v netbooku a tam to šlo normálně a co jsem koukal po internetu, lidem to funguje na této grafice také.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a kdyz das vsechny detaily na minimum ?
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Ve hře jsem dal, pořád stejné :sad: ještě, bych mohl zkusit něco tady, kdybyste mi poradili.
Obrázek
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

mně v mafii problíkávaly stíny. Zkoušel jsem všechno možný a nakonec jsem si hru nainstaloval na disk, kde mam win XP a bylo vše v pořádku.
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Předtím jsem to měl na druhém oddílu a to samé. Jiný disk bohužel v notebooku nemám. :( Ale asi jsem ztracen. :sad:
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

hmm zkus snížit rozlišení textur na minimum, todle vypadá buď na přehřívající se grafiku (lol) nebo vadné paměti (GMA má vlastních tak 8 MB??? či nastavit víc sdílené, pokud lze) moc věcí mě nenapadá já to hrál taky myslím na 950 s netbookem, ale spíš asi na GF9300...
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Zkusil jsem, samozřejmě nic. Sdílené mám nastaveno maximum, ale ono si to prý bere samo jak potřebuje. Každopádně už nevím, napsal jsem ještě na anglické fórum, ale spíš už se chystám, že to odinstaluji a zapomenu. :?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tohle bude problem ty intel grafiky,kamosovi na starym notebooku,zhruba jako ten tvuj,nesel spustit ani minecraft z duvodu nepodporovany karty...nekdy v minulosti to na tom notebooku fungovalo ?
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Na tomto notebooku jsem ho ještě nezkoušel, ale např. Minecraft (s OptiFine), GTA San Andreas a jiné více náročné hry mi tu jdou bez problémů. :( Možná by pomohlo přeinstalovat systém, ale mám je aktivovaný a nechci o ně přijít.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Zkus nejaky o hodne starsi ovladace na grafiku, i vic verzi. Kdyz to jelo driv u Intelu neznamena, ze to pojede i ted.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Zkusil jsem 3 verze, ale prostě nejde to. Takže (ne)řešení je smazat hru a dál tím neztrácet čas. Popř. možná nainstalovat znovu operační systém.
Můžete zamknout.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Mám skoro stejnou konfiguraci jak ty, a měl jsem i stejný problémy, pomohlo mi zapnout Tripple buffering, HW transformace a nasvětlování, Zapnout ořezávání. I verzi ovladačů mám stejnou, 8.14.10.1930...
(Kdyby to nepomohlo, radši bych se vrátil k XP než být bez Mafie :-D )
Obrázek
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Zkusil jsem to, ale problém je pořád stejný, posílám screen, jak to mám. Kdyžtak pošli Tvůj, ale obávám se, že to nepůjde. :sad:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Mám to jako přes kopírák, teda ještě Truecolor :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
jackm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackm »

Dík nastavil jsem to tak, ale pořád mi to nejde. :?
Wifinka19
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wifinka19 »

Vím, že tato konverzace je 4 roky stará, ale já mám úplně stejný problém :sad: . Nevím, jak se toho zbavit, ale můžu ti poradit, jak to třeba jen trochu zmírnit. Otevři hru, běž do nastavení grafiky, a kvalitu textur+vykreslovanou vzdálenost+krvavost si dej na nejnižší. Jinak co jsem se díval na netu, tak sem zjistil, že se toho zbavit nedá, ale že to je prý je na většině starších, nebo slabších notebooků. Ale když si tu grafiku dáš na nejnižší, tak to tam stejně budeš mít, ale nebude to tak hrozné :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“