Zamrznuti PC
Moderátor: Baneshee
- Scirius
- Nováček

-
Zamrznuti PC
Zdravim, nedavno jsem si poridil Battlefield 3 a Star Trek Online. U obouch techto her mam problem, ze se v jakemkoliv casovem intervalu (5min, 1hod a pod.) z niceho nic PC zamrzne. Hru nemuzu shodit do win, musim PC resetnout nebo vypnout. Tento problem se vsak vyskytuje jen u techto online her. U jinych online her napriklad StarCraft 2 nebo COD 4 sem se s timto nesetkal a ani u zadnych singleplayerovych her (Fallout New Vegas, Skyrim, Metro 2033, Portal 2 atd.). V prehrivani PC by byt problem nemel. Zdroj mam rok starej a dost vykonej. Ovladace snad ke vsemu HW nejnovejsi. Vsechny hry mam originalni. Jinak B3 hraju na minimalni detaily kvuli FPS, takze PC by nemel byt prilis vytizeny.
PC: MB Gigabyte P35-S3L - P35; CPU Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz; VGA Sapphire HD 4870 TOXIC, 3xRAM Kingmax 1GB DDR2 1066 MHz; Creative Labs X-Fi Xtreme Music; Zdroj CORSAIR TX650, 650W; HDD 250GB WD; DVD a BR mechanika; + Logitech Z-5500 Digital THX + Windows 7 64-bit
PC: MB Gigabyte P35-S3L - P35; CPU Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz; VGA Sapphire HD 4870 TOXIC, 3xRAM Kingmax 1GB DDR2 1066 MHz; Creative Labs X-Fi Xtreme Music; Zdroj CORSAIR TX650, 650W; HDD 250GB WD; DVD a BR mechanika; + Logitech Z-5500 Digital THX + Windows 7 64-bit
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zamrznuti PC
3xRAM Kingmax 1GB DDR2 1066 MHz - doufám, že jsou v BIOSU přesně nastaveny. Časování, napětí a frekvence. 1066MHz je nadstandartní frekvence pro tvůj procesor a tak se musí manuálně nastavit, popřípadě bych se koukl jestli je nový BIOS na desku. Jinak teploty určitě zkontroluj, zatížit PC OCCT, zkusit memtest pomocí boot disku, tím se nic nezkazí. Ovladače nainstalovat nejnovější.Scirius píše:Zdravim, nedavno jsem si poridil Battlefield 3 a Star Trek Online. U obouch techto her mam problem, ze se v jakemkoliv casovem intervalu (5min, 1hod a pod.) z niceho nic PC zamrzne. Hru nemuzu shodit do win, musim PC resetnout nebo vypnout. Tento problem se vsak vyskytuje jen u techto online her. U jinych online her napriklad StarCraft 2 nebo COD 4 sem se s timto nesetkal a ani u zadnych singleplayerovych her (Fallout New Vegas, Skyrim, Metro 2033, Portal 2 atd.). V prehrivani PC by byt problem nemel. Zdroj mam rok starej a dost vykonej. Ovladace snad ke vsemu HW nejnovejsi. Vsechny hry mam originalni. Jinak B3 hraju na minimalni detaily kvuli FPS, takze PC by nemel byt prilis vytizeny.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- Kohyx
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o to, jestli je to online hra, či off. Jde o celkovou náročnost hry. Zaměř se na nastavení BIOSu a zkontroluj verze ovladačů. To, co popisuješ může být zaviněno i nedostačujícím zdrojem. Dále zkontroluj správné zasazení GK.
- huhla
- Začátečník

-
neco podobneho se mi stavalo kdyz se mi prehrivala napetova kaskada na grafice a taky to delalo jen u nekterych her
zkontroluj jestli nemas prachem zaneseny chladic na grafice pripadne nejake dulezite pruduchy, vzduch pak neproudi tama kudy ma a nechladi to co chladit ma
zkontroluj jestli nemas prachem zaneseny chladic na grafice pripadne nejake dulezite pruduchy, vzduch pak neproudi tama kudy ma a nechladi to co chladit ma
- Scirius
- Nováček

-
Zkusil jsem tedy flash biosu na nejnovejsi verzi, a nainstaloval nejnovejsi drivery, ktere mi chybely. Nicmene nevim co mam "spatneho" hledat v biosu, nebo kde by tam presne mohl byt problem.
huhla:
Skutecne byl usazeny prach uvnitr chladice na graficke karte. Pri cisteni PC, me nikdy nenapadlo se tam podivat. Zkontroloval jsem a pripadne ocistil i ostatni HW.
Zatim sem nemel cas vyzkouset, zda-li PC porad jeste zamrza. Dnes na vecer vyzkousim a napisu jak to vypada.
Jinak diky vsem za odpovedi...
huhla:
Skutecne byl usazeny prach uvnitr chladice na graficke karte. Pri cisteni PC, me nikdy nenapadlo se tam podivat. Zkontroloval jsem a pripadne ocistil i ostatni HW.
Zatim sem nemel cas vyzkouset, zda-li PC porad jeste zamrza. Dnes na vecer vyzkousim a napisu jak to vypada.
Jinak diky vsem za odpovedi...
- Scirius
- Nováček

-
Tak zatim beze zmeny. Po hodine hrani opet PC kompletne zamrzl....
- Demonoid126
- Začátečník

Teplota CPU při plném vytížení?
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Plná RAM a asi starý OS?
- Scirius
- Nováček

-
Maximalni teploty: CPU necelych 60°C a grafika 73°C
OS je tak pul roku stary a pamet pri hre je vyuzita kolem 1,5GB.
OS je tak pul roku stary a pamet pri hre je vyuzita kolem 1,5GB.
- Alfajk
- Začátečník

-
zdroj ? znacka? wataz ? 73 na gpu je relativne malo,cim meris ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Scirius
- Nováček

-
PC sestavu mam vypsanou v prvnim prispevku.... zdroj je teda = CORSAIR TX650 - 650W
a program na mereni HW pouzivam CPUID Hardware Monitor.
Muze byt problem i nekde v SW? Pripadne vyresila by to preinstalace systemu? Tento PC pouzivam jen na hry a sledovani filmu, tudiz o zalohu dat se starat nemusim, ale preci jen to zabere dost casu a nechci to delat zbytecne, pokud se tim problem nevyresi...
a program na mereni HW pouzivam CPUID Hardware Monitor.
Muze byt problem i nekde v SW? Pripadne vyresila by to preinstalace systemu? Tento PC pouzivam jen na hry a sledovani filmu, tudiz o zalohu dat se starat nemusim, ale preci jen to zabere dost casu a nechci to delat zbytecne, pokud se tim problem nevyresi...
- Demonoid126
- Začátečník

Ve zdroji bych problém neviděl,BF3 je dost specifická hra na celkovej Hardware.Dá se říct ze fakt všechno jede naplno.Osobně bych si stáhl LinX pustil ho na 20 až 25 min co to udělá, on ti zatíží CPU na 100% a když to padne (zatuhne)tak výš kde je problém zkus to.Když to proběhne bez chyb tak pak přeinstaluj OS.
- Scirius
- Nováček

-
Zkousel jsem tedy ten linx na zatizeni cpu. Bezel neco pres 25min, zadne chyby nenasel a k zamrznuti nebo padu PC take nedoslo.
Zkousel jsem zatizit PC i pomoci 3D mark vantage. Test probehl bez problemu a teploty PC byly v normalu.
Pokud tedy nikoho uz nic nenapada, tak se asi zitra pustim do preinstalace systemu. Diky moc vsem za rady a navrhy. Po preinstalaci a testu her dam vedet jak to vypada.
Zkousel jsem zatizit PC i pomoci 3D mark vantage. Test probehl bez problemu a teploty PC byly v normalu.
Pokud tedy nikoho uz nic nenapada, tak se asi zitra pustim do preinstalace systemu. Diky moc vsem za rady a navrhy. Po preinstalaci a testu her dam vedet jak to vypada.
- Scirius
- Nováček

-
Tak po kompletni preinstalaci systemu, mi opet PC zamrzl, po cca 30min hrani B3. STO jsem zatim nemel cas poradne vyzkouset, ale predpokladam, ze i tam se bude opet problem vyskytovat. Jine hry jsem zatim nezkousel...
- lazan
- Začátečník

-
Zkus ještě memtest, mě PC zamrzal kvůli vadným ram modulům.
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkus to projet FurMarkem (FurMark) ten totiž na plno zatíží grafickou kartu. Nech to běžet aspoň hodinu pokut to vše projede stabilně nic nezmrzne tak je problém jinde ,ale pokut se začnou vyskytovat problémy tak je vadná grafika.
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Nech tam 2 RAM a vypni DualCHannel, to vytížení GK a zdroje zkus přes OCCT
- Scirius
- Nováček

-
Nechal jsem tedy projet 3krat pameti memtestem86+ a vse probehlo bez chyb.
Zkousel jsem i furmark. Bezelo to neco pres hodinu, ale k zadnemu padu nebo zamrznuti PC nedoslo. Maximalni teplota GPU byla 76°C.
Nakonec jsem pustil i OCCT.. A opet k zadnemu padu nebo zamrznuti PC nedoslo. Maximalni teplota CPU byla 71°C a GPU 76°C.
Nekde jsem cetl, ze by to v B3 mohly delat zvukove karty. Tu moji mam uz docela, tak bych se tomu ani nedivil. Zkusim ji odpojit a zapojit repraky do integrovane zvukovky.
Zkousel jsem i furmark. Bezelo to neco pres hodinu, ale k zadnemu padu nebo zamrznuti PC nedoslo. Maximalni teplota GPU byla 76°C.
Nakonec jsem pustil i OCCT.. A opet k zadnemu padu nebo zamrznuti PC nedoslo. Maximalni teplota CPU byla 71°C a GPU 76°C.
Nekde jsem cetl, ze by to v B3 mohly delat zvukove karty. Tu moji mam uz docela, tak bych se tomu ani nedivil. Zkusim ji odpojit a zapojit repraky do integrovane zvukovky.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem zvědavý 
- Alfajk
- Začátečník

-
u ty zvukovky...zkus jeste prehodit zvuk na 44,1k misto 48
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A