Praskání ve zvuku po nainstalování windows 7

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Pernicek
Nováček
Nováček

Praskání ve zvuku po nainstalování windows 7

Příspěvek od Pernicek »

Ahoj,

dřív než jsem založil novej topic, tak jsem si přečetl staré ohledně práskání ve zvuku, ale nenašel jsem jednoznačnou odpověď a navíc mám tak trochu specifický problém.

Používám notebook Asus a při jakémkoliv zvuku (systémový, audio, video, internet, hry) mi praská v repráčcích. Stalo se to ovšem, až jsem přeinstaloval systém z Vist na 7. Na Vistách chodilo vše v pořádku, jen s tím detailem, že se mi podařilo jednou vytrhnout kabel od sluchátek ze zdířky, tak bylo potřeba takovej fígl, na jack od sluchátek trochu přitlačit, dát mute a až pak se zvuk přenesl do periférie. Takto jsem si tedy spokojeně žil až do zmíněné přeinstalace a od té doby můj život stojí za prd. Myslel jsem si, že stejnou fintu s přitlačením, mute a následným přenosem využiji i u nových systémů, ale zde to nefunguje, jelikož po přitlačení se to prostě nechce přenést a zvuk zpátky skáče z periferie do bedniček noťasu. Budiž, řekl jsem si, že jsem odrovnal zdířku...když jsem pak ale spustil Driver Geniuse a nechal ho vyhledat chybějící ovladače, stáhnul mi i nějaký na integrovanou zvukovku. Zkusil jsem to. A jaké bylo mé nadšení, když hned po zapojení sluchátek a pak i bedniček se zvuk přenesl a nebylo třeba na nic tlačit a dělat jiný fintičky, heuréka. Ovšem s tím novým ovladačem a "zpravením" zdířky přišlo i otřesné praskání v reprácích noťase, sluchátkách i bedničkách, který jsem si připojil. Tak jsem ovladač odinstaloval, windows našel nějaký sám a poté zas nefungovala zdířka a praskání ustoupilo.....tak jsem chvíli instaloval a odinstalovával kodeky, s tím, že buď fungovala zdířka a šíeleně to praskalo a nebo nefungovala a nepraskalo, až jsem se dostal do situace, kdy zdířka nefunguje a praská to trochu.

Napadlo mě, že to bude asi ovladačema, ale jelikož je noťas z éry Vist a teď jsou tam 7, nemůžu se s žádným domluvit a funguje mi vlastně jen ten, co najdou sami Sedmičky a nebo ten, co najde Driver Genius....

Neví někdo, co s tím? Jsem z toho lehce nešťastný, jelikož mi noťas hardwarově stačí, ale nemožnost poslouchat přes sluchátka či bedničky ho úplně degraduje.

Díky
Pernicek
Nováček
Nováček

Re: Praskání ve zvuku po nainstalování windows 7

Příspěvek od Pernicek »

Jedno řešení mě napadá, že si zpátky přeinstaluju Visty, ale Visty jsou zlo, takže to beru až úúúúúúúúúplně poslední možnost :angry2:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“