Bios nenalezne disk
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- jaku7
- Začátečník

Bios nenalezne disk
Zdravím všechny, řeším celkem zapeklitou věc, asi v srpnu jsem si kupoval Seagate momentus 2,5", měl jít původně do netbooku ale šel nakonec do PC, kde sloužil jako primární disk. Používal jsem ho asi tak do začátku prosince. Poté disk jen ležel na skříni. Dnes jsem chtěl disk zapojit do systému, abych zálohoval na něj některé data. Ale problém hned nastal, když jsem disk zapojil, zapl počítač a bios disk nenalezl. Zkusil jsem i můj další disk WD Scorpio Blue, u kterého jsem věděl, že má vadné sektory, ale naposled kdy jsem ho zkoušel tak mi z něj nabootoval win, Bios ho také nenašel. Disky v pohodě jedou, když je podržím v ruce, tak cítím, že "hrabou", ale pc je prostě nenajde. Zkusil jsem i jiné kabely, sata porty ale nic, zkusil jsem je i v jiném pc ale neúspěšně. Moje otázka zní: Je možné, že by byly disky nefunkční, když asi tak 3 měsíce se s nimi nic nedělo?
Předem děkuji za odpověď.
Předem děkuji za odpověď.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Bios nenalezne disk
Možné to je. Obzvlášť, když ti je nenajdou dva počítače. Jen si zkontroluj, že konektory desky, na které disky připojuješ, fungují (třeba tam píchni mechaniku)
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- jaku7
- Začátečník

Konektory fungovaly na 100%, oba disky jsou ještě v záruce v Alfě. Jakou mám šanci, že bych je mohl vyreklamovat?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušej to ještě v nějakém dalším počítači. Pokud to ani tam nebude nalezeno, řekl bych, že pravděpodobnost uznané reklamace bude velmi blízká 100%.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- jaku7
- Začátečník

Až v pondělí budu mít tu možnost oba disky vyzkoušet na jiném PC, jestli je ani ten neuvidí, ihned posílám do alfy
- jaku7
- Začátečník

Takže dnes jsem měl tu možnost oba disky zkusit na dalším PC a o5 oba disky bios nenašel
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak reklamovat.
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hlavne jestli to mas v 6 mesicich od koupe tak si napis, ze chces OPRAVU nebo Vymenu.. jinak ti alfa posle dobropis na tvoji nakupku (ktera je asi mensi nez dnesni..)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!