Trhavý obraz,škubání-560 GTX Ti.

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

karbonilo
Nováček
Nováček

Trhavý obraz,škubání-560 GTX Ti.

Příspěvek od karbonilo »

Zdravim!
Poslední dobou mi dělá problémy GPU.Projevuje se trháním -video z dvd,z disku,stream,spořiče obrazovky,a to jak v HD,tak i ne moc kvalitních "stahováků".Zvlášť patrné je to při pomalým přejíždění kamery nebo zoomu.Heaven DX11 Benchmark 2.5 od NVidie ukazuje hodnoty v rozmezí 30 až 50 fps v plném rozlišení (1920x1080),ale obraz je jako když jezdíš drápem po vylámaném hřebenu.Kartu jsem už reklamoval,dostal novou a problém přetrvává.Vyzkoušel jsem vícero ovladačú,verzí BIOSu základní desky,včetně resetu CMOS.Tak nějak nevím jak dál.Osobně mám podezření na vadnou základní desku,resp.vadný PCI-E 16x2.0 slot.Util GPU-Z totiž po spuštění uvádí obr.1,ale asi tak po 10 ti vteřinách se údaj změní-obr.2 -viz položku Bus Interface.Karta není taktovaná a má aktuální BIOS.Uvedený problém se projevuje v obou OS.
Pokud někoho z ctěných uživatelů tohoto fóra něco napadá,budu rád za každou radu či info.
obr.1.PNG
obr.2.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Trhavý obraz,škubání-560 GTX Ti.

Příspěvek od Jeltík »

Nestěžuj si na špatnou kvalitu stahováků a pusť si normální dobrý DVD...
Zkus VLC media player.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak zkus jinej slot na desce,urcite tam neni jedinej
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
karbonilo
Nováček
Nováček

Příspěvek od karbonilo »

Zkusil jsem i jiné sloty,ale na těch je to ještě horší. Problém je,že nemám k dispozici jiný stroj,na kterým bych to mohl vyzkoušet.
Jeltík píše:Nestěžuj si na špatnou kvalitu stahováků a pusť si normální dobrý DVD...
Zkus VLC media player.
Četl jsi to vůbec,než si sem napsal?Asi ne.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Je tak mimochodem....zmena PCIe z 2.0 na 1.1 je setrici funkce.
karbonilo
Nováček
Nováček

Příspěvek od karbonilo »

Hladis píše:Je tak mimochodem....zmena PCIe z 2.0 na 1.1 je setrici funkce.
A může tato funkce mít vliv na výkon grafiky?Pokud ano,dá se vypnout?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pokud kartu zatizis,zmeni se zpet na 2.0 ?

jestli se nepletu,tak v 2.0 a 1.1 je jen rozdil ohledne nejakyho napajeni,takze nic co by ovlivnilo propustnost
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

karbonilo píše:
Hladis píše:Je tak mimochodem....zmena PCIe z 2.0 na 1.1 je setrici funkce.
A může tato funkce mít vliv na výkon grafiky?Pokud ano,dá se vypnout?
Ne nema. Jediny vliv by to melo ,pokud by ti to z x16 spadlo na nizsi hodnoty.
karbonilo
Nováček
Nováček

Příspěvek od karbonilo »

to Alfajk:ano,při zátěži se změní na 2.0
Naposledy upravil(a) karbonilo dne stř 15. úno 2012, 12:23, celkem upraveno 1 x.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

mas nejak nizkej pixel filrate,ale to na to pravdepodobne vliv nema...z nejakyho duvodu nemas "zaskrtnuty" physx,coz je taky blbost,bud je neco spatne s kartou nebo se systemem,zkusil bych reinstal systemu
karbonilo
Nováček
Nováček

Příspěvek od karbonilo »

Problém s PhysX jsem vyřešil instalací.Co se týče nízkého pixel filtrate,našel jsem tenhle článek : http://www.svethardware.cz/forum/showth ... p?p=488150 .Jak jsem správně pochopil,problém je v jiném způsobu výpočtu v novějších verzích GPU-Z pro jádra Fermi,takže by to mělo být správně.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

instalaci? ...mas vubec nainstalovany ovladace ?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

dělala ti to karta už od začátku co jsi jí měl a nebo ne? Taktoval jsi CPU předtím nebo potom? Dělal jsi update BIOSu? Zkus vypnout PCIe Spreadspectrum a také CPU spreadspectrum....
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
karbonilo
Nováček
Nováček

Příspěvek od karbonilo »

Ze začátku karta běžela v dobře,změna nastala asi 3 měsíce dozadu.Mezitím proběhla reklamace a dodání nové karty,laborování s driverama,BIOSama a různýma nastaveníma,které ale problém nevyřešila.Procesor jsem netaktoval.BIOS pravidelně aktualizuji a mám nejnovější- 11.8.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

zkus kartu jinde,kdyz nepude tak je to jasny :)
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Jen se zeptám, na takovou základní věc, jako je v ovládacím panelu Nvidie nastavit položku Výkon na "maximální výkon" to máš udělaný ??
karbonilo
Nováček
Nováček

Příspěvek od karbonilo »

Nastaveno mám na "střed",protože "výkon" stejně nic neřeší.Co se týče testu na jiném stroji,k dispozici mám jen obstarožní kancl s Pentiem 4 a 300W zdrojem.Obávám se,že by případný test byl jemně řečeno neobjektivní,pokud by vůbec byl možný :)
Spreadspectrum mám vypnuto.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

prepoj zdroj a pripoj kartu k tomu pentiu,film to musi prehrat v pohode
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

karbonilo píše:Nastaveno mám na "střed",protože "výkon" stejně nic neřeší.Co se týče testu na jiném stroji,k dispozici mám jen obstarožní kancl s Pentiem 4 a 300W zdrojem.Obávám se,že by případný test byl jemně řečeno neobjektivní,pokud by vůbec byl možný :)
Ty mi nerozumíš, já myslím ne v nastavení napájení, ale v ovládacím panelu Nvidie jsou jen dvě volby Adaptive a Maximum rerformance (mám anglický drivery, nevim jak je to v českých). Dost se to tu probíralo, že když necháš na adaptivní tak se to pak trhá....
karbonilo
Nováček
Nováček

Příspěvek od karbonilo »

Pepa1 píše:
karbonilo píše:Nastaveno mám na "střed",protože "výkon" stejně nic neřeší.Co se týče testu na jiném stroji,k dispozici mám jen obstarožní kancl s Pentiem 4 a 300W zdrojem.Obávám se,že by případný test byl jemně řečeno neobjektivní,pokud by vůbec byl možný :)
Ty mi nerozumíš, já myslím ne v nastavení napájení, ale v ovládacím panelu Nvidie jsou jen dvě volby Adaptive a Maximum rerformance (mám anglický drivery, nevim jak je to v českých). Dost se to tu probíralo, že když necháš na adaptivní tak se to pak trhá....
Nevim,co za drivery užíváš,ale předpokládám,že mluvíš o položce Adjust Image Settings With Preview-otáčející se 3D logo NVIDIA?Tam jsou standardně 3 polohy nastavení,pokud zaškrtneš položku User Settings.Tu mám nastavenou na"Balanced",teda střed,něco mezi..Ostatní obstarává systém.Co se týče napájení,obstarává to Afterburner,který sice naistalovaný mám,ale nevyužívám ho.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“