Zamrzávání po vyluxování zdroje a desky

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

rihadavid
Nováček
Nováček

Zamrzávání po vyluxování zdroje a desky

Příspěvek od rihadavid »

Zdravím, prosím pomoc, ikdyž je to dlouhé:

dneska jsem to nevydržel a rozhodl jsem se kvůli hlasitému drnčení větráčků vyluxovat PC, konkrétně větráky, trochu na desce kde byly chomáče prachu a pak jsem taky odšrouboval větrák na zdroji, abych ho mohl opravit (byl ulomený) a vyčistit. Taky jsem zajel tím luxem do toho zdroje, když už jsem to měl odkryté a bylo tam tolik prachu. :oops:

Potom jsem to všechno zavřel, spustil, všechno běželo jak má, jenže za pár minut lepidlo nevydrželo a opravený ulomený větráček se opět ulomil, takže jsem PC odpojil, zdroj znova vyndal, plastové křídlo opravil pájkou (to se netýká zdroje, jen na větráku) a spustil jsem znovu. Jenže najednou se to spustilo v malém rozlišení, bylo to hrozně pomalé a ve správci zařízení to hlásilo asi 15 neznámých zařízení. Tak jsem to spustil v nouzovém režimu, neznámá zařízení se "nainstalovala" až na tři zbylé. :?

Pak při normálním spuštění mi to hlásilo, že bylo nalezeno neznámé zařízení a je potřeba vyhledat software, ale hlavně nefungovalo připojení k internetu a počítač tak po 1-3 minutách vždycky zmrzne, můžu hýbat myší, ale jinak vůbec nic nereaguje. :shock:

Nevíte, čím byto mohlo být? Je možné, že bych si vyluxoval někde nějakou součástku nebo o něco špatně zavadil ve zdroji? Zkoušel jsem třeba vyměnit grafickou kartu, odpojit CD mechaniku a síťovou kartu, po částech ramku, zatlačit správně všechny konektory.. Nic mi nepomáhá, hrabu se v tom celý den :sad:

/edit: teď jsem počkal déle co se bude dít po tom zamrznutí a asi po 5 minutách mi to napíše takovouhle modrou smrt: http://imageshack.us/photo/my-images/269/p1020146u.jpg
opilejpes
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Zamrzávání po vyluxování zdroje a desky

Příspěvek od opilejpes »

Myslim si ze si skrtnul kovovou hadici o desku nebo o nejakou kartu a vyzkratoval si to...
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

No tak ale měl jsem to odpojený od elektřiny, to se může stát i tak? To by se teda mohlo stát i když třeba vezmu nějakou kartu do ruky?
dubak7711
Nováček
Nováček

Příspěvek od dubak7711 »

Skontroluj RAM-ky.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

PC se zásadně nevysává kvůli možnosti vzniku statický elektřiny, takhle to pak dopadá :(
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

ramky mám dvě a zkoušel jsem to spustit jen s (každou) jednou a bylo to pořád stejné.. stačí to jako kontrola ramky nebo mám udělat něco víc? :)
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

Mr Lucas píše:PC se zásadně nevysává kvůli možnosti vzniku statický elektřiny, takhle to pak dopadá :(
to mi nikdo nikdy neřek, je to hodně v prdeli? :oops: já myslím že to bude jen nějaký dílčí problém, nejdřív to totiž po tom vysávání chodilo, až po druhé montáží větráčku se to začlo chovat divně, což nějak nechápu. a taky je divný že se to prostě zasekává pokaždý ve stejnej časovej interval po zapnutí, nějaký dvě minuty.
sill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sill »

skus vyměnit zdroj,
zamrzávání vapadá na zdroj
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

tak zdroj to nebyl.. mám pocit že nezbejvá nic jinýho než základní deska :sad:
sill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sill »

aspon víš že elektronika se zásadně neluxuje ale fouká (třeba kompresorem)
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

a při foukání statická elektřina nevzniká?
opilejpes
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od opilejpes »

odkud jsi?
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

z ústí n.l. .. teď jsem vedle nainstaloval XPčko a nezamrzá to, ještě se pokusím nainstalovat všechen hardware a uvidíme, ale začínám mít pocit že to bude softwarová chyba :?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

To, že ti OS našel xx neznámých zařízení ukazuje na desku, nechápu, jak by se vysátím mohlo něco podělat v SW.
I když je PC věc občas záhadná.
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

Já to taky nechápu, ale asi to tak bude, protože na XPčku se mi už podařilo doinstalovat ovladače ke všemu hardwaru kromě grafiky (ale ta mi fungovala zas na tý vistě) a všechno běží jak má.

Mám teď ale VELKEJ PROBLÉM! Nainstaloval jsem vedle Visty XPčko a mám k Vistě jen recover disk od prodejce, kde není možnost 'opravit systém', což je potřeba udělat, aby mi vistu nabízel bios. Víc je to kdyžtak rozepsaný tady, jsem zaseklej právě na tom 11. bodu a nevím jak se dostat zpátky k vistě! :cry:
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

Tak do visty už jsem se dostal, ale problém stále přetrvává, což je mi záhadou, když v Xpčkách všechno funguje :? Pořád mi to hlásí 3 neznámá zařízení a po dvou minutách to zmrzne.
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

Existuje nějaká možnost jak zjistit který proces nebo která událost zapříčíňuje to zamrznutí po startu? :sad:

Myslím že to bude nějakou souviset s tím, že nefungují sítě, mám to na liště přeškrtlý.. když dám diagnostikovat a opravit, tak mi to napíše tohle: "nelze spustit diagnostiku sítě, protože není spuštěna služba zásady diagnostiky"

a ve správci zařízení v síťových adaptérech mám vykřičník u těchto adaptérů:
Microsoft 6to4 Adapter
Microsoft 6to4 Adapter #2
Microsoft ISATAP Adapter #10
Microsoft ISATAP Adapter #12
Microsoft ISATAP Adapter #4
Microsoft ISATAP Adapter #5
Microsoft ISATAP Adapter #8
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

A co takhle zbavit se příšerných Vist a než vyjdou W8, přežít na XP?
Nebo W7: jsou skvělý, odladěný a není v nich taková spousta hrozných serepetiček jako bude ve W8 :-)
lazan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lazan »

Jak říká Jeltík, pokud na vistách nemáš nic důležitýho, tak je odinstaluj (najlépe zformátuj celý disk) a nahraj tam W7 :)
rihadavid
Nováček
Nováček

Příspěvek od rihadavid »

No právě, mám, dělám na tom OS už hodně dlouho a mám to dost přizpůsobený svým potřebám a nerad bych to všechno vymejšlel znova.. a pak samozřejmě data :!:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“