BF3 - záseky

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
LoCo99
Začátečník
Začátečník

BF3 - záseky

Příspěvek od LoCo99 »

Čau, prvně bych chtěl vypíchnout jednu věc - projel jsem si thready o BF3 i o zásecích, ale radši bych si na to založil tenhle novej topic.

Moje sestava :
AMD Phenom II X4 945 , po dnešku nataktovan na 3,45 GHz
DDR2 2x 1gb 667 mhu + 2x 2gb 800mhz -> 6gb
AMD 6950 2GB
HD501J - 500gb 5400rpm
GA-MA770-UD3 (rev. 1.0)

Problém :

Při hraní BF3 mám krátké záseky v rozestupu asi půl vteřiny, ať hraju na ULTRA nastavení (40fps) nebo na jakýkoliv jiný. Kamarád mi poradil že procesor nestíhá tuhle grafiku, tak mi poradil zkusit aspon nataktovat - dostal jsem se na 3,45 GHz , to je zatim muj stabilní výsledek, chladič mam boxový a muj BIOS moc na taktování asi neni.
Vyzkoušel jsem přeinstalovat ovladače, taktovat procesor, defragmentovat disk, přeinstalovat hru, DirectX, nic mi nepomohlo. Hra je samozřejmě opatchovaná, mam origo.

Nevěděl by někdo co s tim ?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: BF3 - záseky

Příspěvek od Maddogg »

Je to stejné i když snížíš detaily textur a stinu? Procesor by měl být v pohodě, možná ti omezuje trošku fps ale sekat by se to nemělo. Spíš bych v tom viděl disk/ram. Ostatní hry jsou v pohodě?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

ostatní hry jsou asi v pohodě, ubirani čehokoliv nepomůže, ani zapnout/vypnout VSYNC
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tak jsem to pravděpodobně vyřešil, vyndal jsem ten 2x 1 gb A-data DDR2 kit, ramky se asi neměly rády.

//flegy - smazana nabidka, tohle si res za 3 mesice pripadne v bazaru...
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

UPDATE

tak sem to nevyřešil, BF3 má furt záseky a záseky má i BFBC2 (tedy o dost méně náročná hra), naopak TESV : Skyrim mi jede až na pár míst (jedno město, ale tam se to sekalo i s HD4850 na low ale hrát se s ní dalo i na high) bezproblémově

Někdo mi radil at se podívám na aktivitu GPU při hraní - bylo to 98%, takže procesor by měl stíhat grafiku. Jelikož mám momentálně jen 4 Gb ram (které mam v Piriform Speccy 64bit uvedený s 383,3 mhz, nemůže to být tim ? ramky maji mít 800mhz )

a pardon za triple, ale jinak to momentalne nešlo
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

musis si to vynasobit 2x, protoze jsou to DDR (double data rate - informace se prenasi na vzestupne i sestupne amplitude) to ze to neni presne 400MHz je tim, ze mas pretaktovanej cpu a spatne nastavenou delicku pameti
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

nevytěžuje ti třeba nějaký program hodně cpu? zkus mrknout na zatížení ve windows a během hraní...

a koukám, ten disk je docela slabej, 5400 otáček, to je tak na ukládání dat a ne aby z toho beželi windows i hry...
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Na BF3 je prostě 4gb ram málo. 8-)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

ok, seženu další 4 gb ram ...

a ten disk... já si těma 5400rpm nejsem právě jistej, Piriform Speccy 64bit zjistim o disku že má označení - SAMSUNG HD501LJ - to když dám do googlu tak najdu Samusng Spinpoint T HD501LJ 500gb kterej má 7200rpm, a sedělo by to na to protože už se neprodává.. takže asi problem vtom disku nebude, mam udělat ještě nějakou kontrolu disku jestli neni vadnej ?
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

mozna to chce cistou instalaci windows..
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

jn to může být čímkoliv, nějaký bordel ve woknech a hned se dějou takový věci, nejlepší bude čistá instalace a uvidíš
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Suke001 píše:Na BF3 je prostě 4gb ram málo. 8-)
ani ne, me se to neskube a mam taky 4GB, ale jefakt ze to swapovani pri prechodu do woken je udesny :-D
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

No já jsem měl taky 4gb ramek hrál bf3 a měl jsem volné 200mb ram, což už je hodně málo takže si myslím že to nějaké fps přidá.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

flegy : to ja nemam problem přehodit do oken a dělat něco v prohlížeči, občas se to teda kousne, ale většinou to jede...

ted mi z windowsu zmizel záložní disk po reinstalu, takže musim stahnout těch asi 14 gb s hrou
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Tak sem reinstaloval system a zaseky pretrvavaj, ale neni to nijak nehratelny... pockam az prijdou ramky
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

LoCo99 píše:Tak sem reinstaloval system a zaseky pretrvavaj, ale neni to nijak nehratelny... pockam az prijdou ramky
taky bych si vsadil na to, že když přidáš ramky pomůže to...
Obrázek Obrázek
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tak sem pořídil další 4 gb, tudíž jedu na 8 gb, záseky tu furt někde jsou, i na nejnižší detaily kdy by propady FPS neměly bejt snad zásadní, podle afterburneru jede karta na 99% při hraní, jedu i na nový instalačce windowsu před kterou sem formátoval disk
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Ty zeppeliny ti jedou v pohode? Kdyz sem je mel ja, tak mi delaly peknej bordel a na alfe mi rekli, ze prej nejedou v dual kanalu a reklamaci mi neuznali, i kdyz byly obe stejny (lol). Zkus to project nejakym testem, napriklad prime95 na blend nastaveni a nebo bootovacim memtestem, pripadne je zkus vyndat a dat tam jiny ramky.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

pustile sem torture - blend na 20 minut, čistý, zeppeliny jsou nový, přemejšlm jestli ty záseky nejsou nějakou mojí domněnkou...
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

kdyz uz mas 8GB RAM, vyni SWAP file na HDD.
A nemas zaply nejaky program na pozadi co ti logouje? Mne v min. delal problem monitoring RIvaTuneru.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“