Posouzení budoucí GK

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

WILLLESS
Začátečník
Začátečník

Re: Posouzení budoucí GK

Příspěvek od WILLLESS »

Pokud procesor nestíhá počítat dost rychle, sebelepší grafická karta nezvýší plynulost. Zhruba platí, že FPS jsou limitovány tou nejslabší komponentou. Když ta brzdí, ani 100x zrychlit vše ostatní nepomůže. Navic na rozdíl od grafiky se prakticky nevyskytují nastavení, které viditelně sníží nároky na procesor.
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

dekuji :) presne todle jen ten zpusob,kterymu rozumim :)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

kdyz koupis 4jadro, jak ti doporuci, 8800gt dostane novy rozmer, ta grafarna jeste neni do stareho zeleza,trochu ji pretaktujes...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

tak jsem flashnul bios na nejnovejsi ne-beta verzi 2403(asus m4n72-e),kouknu do biosu a divim se,ze dram mi jedou jen na 800mhz,pritom mam 1066 ramky a deska je podporuje,tak nevim kde je problem.
Obrázek
v manualu od mb jsou tabulky ruznych vyrobcu ramek a pod 1066mhz neni vyrobce adata,ten je u 800 a 667...myslite,ze to je tim?koupil jsem tedy spatnyho vyrobce?nebo je to o nastaveni v biosu?
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

nastav v biosu manuálně frekvenci 1066Mhz ;)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

prave,manualne se mi zobrazuje jen 667 a 800 :(
prosimte,dnes sem koupil toho phenoma II x4 955 be,s nejnovejsim biosem by to melo perfektne fachat,ze jo?
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

mno tak to je zajimave...dal jsem tam novy procesor,v biosu se nabizi uz i 1066,tak jsem to zadal,win v poho ale z nasledujiciho obrazku nejsem moc nadsen...ramky jedou na 1066,ale max ukazuji 400x2=800
Obrázek

je to v poho?
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

prave,manualne se mi zobrazuje jen 667 a 800 :(
to bylo kvůli tomu že tam nebyl AM2+ procesro :D
a toho co ukazuje SPD si nevšímej ;) jede to správně jak má :) congratulation :twisted:
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

hej mazec....cod bo na full :D dekujuuuuu
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

pro tebe ne,pro me je to jakoby dnes na zemi pristali mimozemstani 8)
stahuju 3dmark 06,asi to nebude nic svetobornyho,ale to mi neva :) jaka hra je dobra na overeni kvality nejlepsi?
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

to uz jsem zkousel kdysi davno a sralo me tam ovladani jakoby delany na konzole...mrknu na to a zkusim ovladani predelat :) docela se na to tesim,pac je to stejna srdcovka jako cod...(diablo :twisted: )
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

zdravim vas pratele,
po delsi dobe opet zde.
poprosil bych vas o tip na gk okolo 3000.
pc mam porad stejne,tedy phenom 2 x4,ram 4gb 1066mhz,nvidia 8800gt,win 7.
rad bych 2x dvi a hdmi(bud full nebo mini).napada me 550gtx( http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... stipartno= ),ale nevim kterou,popripade,jestli mate v merku neco jinyho,sem s tim.nejlip primo z tsbohemie.mam ji kousek od baraku a na reklamacich dela znama...
dekuji za rady
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nechceš raději GTS450? Ona 550 je totiž jen 450 s OC a ještě má tu nevyváženou sběrnici s různě velkými moduly, atd. A prostě celkově GTS450 je v loadu tišší, studenější a po OC jsou stejnak stejně výkonné. Naopak 550 mi přišla že používá moc vysoké default vcore až na vyjímky ty karty byly uřvané, atd.

Tohle třeba: http://interlink.tsbohemia.cz/graficka- ... 33415.html

Docela fungovalo a mělo to velké rezervy pro OC. Nicméně tohle je zrovna takové eh cena co jsi si zvolil, jde o to že trochu výše jsou mnohem rychlejší karty s lepšim poměrem cena výkon. Teď maj na Tsbohemii v akci tuhle kartu:

http://interlink.tsbohemia.cz/graficka- ... 39562.html

Koukni na tu cenu, to je naprosto bomba koupě za ty prachy. Bejt tebou tu stovku přidám a vezmu tu 6850, je lepší ve všem (citelně) + jde taky super točit.
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

cca 3000,takze kdyz to bude rozumny rozhodnuti 3500 klidne dam...co jsem si ted tak cetl,tak misto 550 gtx spis 460 gtx?no to tvy doporuceni neni marny,myslim tu 6850ku...
jen dulezity,ze gk rozhodne taktovat nebudu,neb nevim jak a moc se mi do toho vrtat nechce...
spis bych rad koupil vykonnou kartu za dobrej peniz...gta4,cod,skirim...to vsechno rozjedu i ted,ale chtel bych to mit hezci a plynulejsi.
jinak s decibely si nelam hlavu,kdyz hraju,pichnu pred otevrenou skrin velkej vetrak a o kompu vubec nevim
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

I kdyby si netaktoval tak ta 6850 je za ta prachy super. 460tku ano (jen se vyhnout modelu SE/LE, nebo 768MB) ale ta má dobrej poměr cena/výkon právě až po taktování. 560 bez TI je mimo tvůj rozpočet.
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

tak pak je to jasny-6850.
ta 460gtx plnohodnotna ma cenovku na 3910...
s 550w fortronem bych ji mel v klidu uzivit,ze?
no pokud nenapadne nekoho jinyho,neco jinyho :) pak jsem rozhodlej...
jen se zeptam jako debil...kdyz prechazim z nvidie na atinu,jendriv vse nvidiacky odinstalovat a pak prehodit karty a nainstalovat,ze?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano ideálně tak, a zdroj je ok.
chachn
Nováček
Nováček

Příspěvek od chachn »

tak uz je tam a max spokojenost.ticha a vykonna.vetsina mnou hranych her na max.dekuji a priste(mb a ramky) mi doufam opet nekdo dobre poradi.preji brzke vydani d3 :evil: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“