Přehřívání notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
šiny
Začátečník
Začátečník

Přehřívání notebooku

Příspěvek od šiny »

Zdravím, při hraní her se mi strašně hřeje ntb (packard bell tj65), bojím se ho rozebrat a vyčistit, abych ho nerozbyl. Mám i podložku za 150 kč z něčeho jako slevomat. Nepomáhá.
Obrázek

Vyrobil jsem si svou z dřevěné desky, doníž jsem dal 8cm větrá na 12V a s ní to funguje ale je moc velká a hnusná :D.
Máte nějakou radu jak to chlazení zlepšit?
MB: Hp eureka-gl8, CPU: core 2 duo 2,8Ghz, grafika ATI HD 4830 512Mb, 4gb ram, no name zdroj (briliant power) 500w, Monitor: Acer P226hqv
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Přehřívání notebooku

Příspěvek od Butch »

No
ja mam historickou chladici podlozku od Cooler Masteru NOTEPAL hlinikovou s 2x 70mm fany.

Chladi vyborne. Dobre chladi i sama kdyz nejsou ventilatory zapnute. Podle me je zaklad mit podlozku z nejakeho materialu ktery odvede teplo. Plastove jsou naprd. Uprimne nechapu kdo si muze koupit plastovou chladici podlozku...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
šiny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od šiny »

po týchle zkušenosti bych se plast už taky nekoupil, ale co stála 150 i s poštovnym
MB: Hp eureka-gl8, CPU: core 2 duo 2,8Ghz, grafika ATI HD 4830 512Mb, 4gb ram, no name zdroj (briliant power) 500w, Monitor: Acer P226hqv
šiny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od šiny »

Obrázek co si o ní myslíte?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

šiny píše:po týchle zkušenosti bych se plast už taky nekoupil, ale co stála 150 i s poštovnym
Jako jasne, za ty prachy je to asi jedno a nema smysl to nejak resit :-D
Ale primarne to chce aby byla z hliniku, mam zkusenost ze neni pak problem na disku mit o 10°C mene a na cpu i treba o 15°C.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

šiny píše:Zdravím, při hraní her se mi strašně hřeje ntb (packard bell tj65), bojím se ho rozebrat a vyčistit, abych ho nerozbyl.
a jak tak koukam, tebe se zase boji ucebnice cestiny, co (no offence) :wink:

muzes se jeste chvili bat a potom si rovnou zajit pro novyho booka. chlazeni by se melo cistit minimalne jednou za 3 mesice a ne to resit koupi chladici podlozky. to plati dvojnasob v pripade tehle plastovejch multimedialu, ktery jsou cilene staveny na zivotnost lehce presahujici zarucni dobu.
Naposledy upravil(a) -- DiL -- dne pát 17. úno 2012, 21:13, celkem upraveno 1 x.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
šiny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od šiny »

nj to nerozbYl mi nějak ulítlo. Jsem to vyčistil a je to v poho. Zatim se nepřehřál...
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

tak je to spravne :thumbsup:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“