Pomale WiFi - Dlink DIR-825

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

ttx
Začátečník
Začátečník

Re: Pomale WiFi - Dlink DIR-825

Příspěvek od ttx »

Skus este poslednu vec. Zadaj nanovo vsetky konfiguracne volby po upgrade firmware.
Pre istotu ich najprv zmen na nejake rozdielne od tych co tam su nastavene a potom nastav tak akoby to malo byt.
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

To uz jsem udelal nekolikrat. Vzdy kdyz jsem se snazil vlozit original firmware jsem skoncil na tovarnim nastaveni a vse stale nastavoval znovu.
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

Premyslim bud o

Linksys E3200-EE
Linksys E3000-CE
Linksys E4200

nebo

NETGEAR WNDR3700
NETGEAR N600 WNDR3800
NETGEAR N750 WNDR4000
NETGEAR N900 WNDR4500
Naposledy upravil(a) Kravatak dne stř 15. úno 2012, 22:55, celkem upraveno 3 x.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Vzal bych Netgear a myslím, že ti bude klidně stačit WNDR 3700 mám ho a je ok.
Mimochodem v čem je rozdíl mezi WNDR 3700, 3800 a 4000? Může někdo objektivně posoudit? (sry za OT)
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

rozdily jsou predevsim v teoretickych rychlostech wifi, v moznostech pouziti usb a taky ve velikostech flash a ram pameti
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

No nevím
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?c ... GU0VOA1927
U toho USB snad jedině printserver u 3800 i 4000(?)
Otázka jak to mají na alfě přesné.
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

A ty tu 3700 mas a ses spokojenej? jaka je kvalita wifi signalu? Potrebuju neco co bude urcite lepsi nez ten muj DIR-825, abych nevyhazoval dalsi tri litry zbytecne :)
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Mám a spokojený jsem, bohužel ti nejsem schopný říct, jak to běhá na 5Ghz, protože momentálně nemám žádné zařízení s 5Ghz.
Co se týče 2,4Ghz, tak pokrytí je vskutku dobré, mám pokrytý celý dům s 2NP podlažími i s pozemkem (na krajích pozemku už je to slabší) - router je v 2NP podlaží víceméně uprostřed domu.
Přes jednu cihlovou stěnu (Porotherm 25cm) 2m od routeru mám signál -45 db, ve vzdálených koutech zahrady, konkrétně v altánku cca 20 m od routeru přes zeď 40cm, je signál -73 db.
Měl jsem z toho obavy, ale nakonec je to ok.
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

To zni dobre. Pro me je podstatne predevsim to jaka je rychlost kopirovani dat. Jak mezi dvema zarizenimi na WiFi nebo mezi wifi zarizenim a treba NASem pripojenem primo kabelem k routeru.

Ja v tuto chvili dosahuju techto rychlosti max:

2,4 GHz
mezi dvema WiFi - max 2MB/s
mezi WiFi a NAS - max 3MB/s
5 GHz
mezi WiFi a NAS - max 6MB/s
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Nejsem schopný tady rozjet 300N, jelikož je tu přes 20 wifi síti. Ale na 130N mi to chodí následovně:
Mezi Wifi NB a PC na GLanu - 4MB/s
Wifi NB a Wifi NB - 2,5 MB/s
Glan NB a PC na Glanu - 73MB/s
(rychlosti beru z průzkumníka, a je to vždy 1GB soubor)
Je to tedy na 2,4Ghz, jak jsem psal, 5Ghz zatím neprovozuji.
Pokud máš v okolí volné kanály, tj. není tam tolik wifi jako u mě, a dáš to na 300N mělo by to být ještě lepší.
cejny
Nováček
Nováček

Příspěvek od cejny »

Jedine reseni je to obednat na netu a do 14 dnu to vratit. Nikdo ti nezaruci ze ti to tak pojede. 100Mbs je v N limit, kterej jen tak neprekrocis. Je na to potreba odpovidajici zelezo, volne kanaly a prostredi, proste ani to zelezo ti nic nezaruci. Ber to tak ze toho maxima dosahnes mozna ve stejne mistnosti, ale ve druhe uz to nehrozi.

Tady mas nejake testy
http://www.smallnetbuilder.com/wireless ... l=&start=1
http://www.smallnetbuilder.com/wireless ... l=&start=1

Ale pokud vemes u uvahu, ze mam dir-825 i dwa-160, pod openwrt to melo snahu z nasu na lan routru tahat max 5,5MBs, s tim ze to kleslo na 4,5MBs, tak netusim co vybrat. Mel jsem to od sebe neco pres metr, skousel jsem i nizsi vykon na routru a bylo to k nicemu, mne se zdalo ze to ubrani trochu pomohlo (driv dojem). Jinak si nepamatuji ze by me to driv na originalnim firmware jelo rychlejc z vedlejsi mistnosti.

PS: To ze nevidis 5g site jeste neznamena ze tam nejsou, jsou tam 100%, jen ti je to vyhodnoti tak slabe, ze je to neresi a nezobrazi. Jak se to promitne na rychlosti spoje tezko rict. Taky bych rekl ze klasicke USB stick neni zrovna nej zelezo.
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

No tak jak koukam na ty rychlosti tak si asi moc nepomuzu :( ja mam volne kanaly. Obcas se objevi v okoli max 1-3 site 2,4 a pouzivaji jine kanaly.

Takze vic nez 3MB/s na 2,4 GHz a vic nez 6MB/s na 5GHz z toho nedostanu? Jedna se o jednu zed v panelaku, cca 5metru max. Vsechna wifi zarizeni jsou v jednom pokoji a router v druhym.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Záleží jestli máš prostor na 300N.
Podle mě kdyby jsi z toho vykřesal reálných 80Mbit, tak by to bylo ok. Na těch 300N, dáš určitě víc než co jsem psal.
Otázka je, jestli ti to stojí za to a hlavně co se sílou signálu udělá ta panelová zeď.
I když někde jsem četl, že duté cihly (porotherm, citherm atd.) jsou horší než panelová zeď, hlavně co se odrazů týče.
Asi to chce fakt vyzkoušet jak píše cejny.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

tolik drbani s wifi a pri tom by stacilo pujcit vrtacku a protahnout kabel zdi. hlavne resit NAS server na wifi je s prominutim napad ... historky ze to nejde neberu. sam mam v dome provrtane patro, dvere v prahu a 3 x zed. hold ve starych domech se s UTP zasuvkama nepocitalo :-)

jestli resit pripojeni nasu bez delani der, tak to bych radci ten UTP protahl oknem, nez kupovat router za X tisic, na kterem to stejne pojede o 10% rychlej nez na tom co to nejede vubec. :evil:
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Ber to tak, ze pokial nezistis skutocnu pricinu preco ti to nejde vyssou rychlostou, je tazke polemiozovat nat tym, ci bude lepsie zariadeni A, alebo zariadenie B.
Pasmo 5G je momentalne este pouzitelne, hlavne vo vnutornych priestoroch, ale nebude to tak navzdy. Tento rok pridu na trh nove wifi zariadenia, ktore umoznia dosiahnut cez wifi prenosve rychlosti od 860Mbps az do 7Gbit. Prave tato vec ma jednu negativnu vec pre zariadenia podla sucastnej specifikacie 802.11n a tou je, ze firmy nerobia upgrade na poslednu reviziu specifikacie, preto su v predaji zariadenia len 802.11n Draft.
Nikto nebude investovat do zastaralej technologie, ktora sa uz len dopredava.
Ak tie nove zariadenia pridu, tak to bude vyzerat na 5G pasme velmi zaujimavo a povedal by som az celkom chaoticky. Historia sa opakuje, rovnako ako v pripade zariadeni N, ktore nemali byt na 2.4G pasme, tak rovnako aj tieto nove zariadenia budu koexistovat (hadat sa) so strasimi zariadeniami a bude o problemy postarane na hodne dlhu dobu.
Nove zariadenia budu pouzivat viac kanalov sucastne na 5G pasme, takze problem s nedostatkom kanalov bude aj tam.
Ako hovori KoFis, je lepsie natiahnut kabel ak treba prenasat vacsie mnozstvo dat. Wifi je a bolo vzdy urcene len na pripojenie Inetu bezdratovo.
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

V pronajatem byte, kde je router u vchodovych dveri a na podlaze kachlicky a kolem cele zdi vestavena skrin opravdu ten kabel nemam kudy vest. To je proste nerealna zalezitost a uz jsem to psal.

Na 5 MHz siti mi ta rychlost max 6MB/s z NASu zas takovy vrasky nedela. Problem mam nejvic s multimedialnim centrem, ktere ma v sobe disk a ktere ma jen WiFi N a to max tech 150mbps. Tam ty rychlosti presunu dat mezi PC(5GHz) a timto zarizenim(2,4GHz) jsou max 2MB/s a to uz mi prijde malo...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“