pomalé načítání W7

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Marson
Nováček
Nováček

pomalé načítání W7

Příspěvek od Marson »

Dobrý den,
mám v notebooku nainstalovaný win7 a v poslední době se mi počítač dost zpomalil při načítání po přihlášení. Přes msconfig jsem vypnul programy, které nepotřebuji zapínat po spuštění, pročistil počítač CCleanerem, ale nějaké zlepšení se nedostavilo.
Prosím o rady, připomínky jak dál. Na požádání pošlu i log z vámi daného programu.

Předem děkuji za pomoc
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: pomalé načítání W7

Příspěvek od Butch »

Updatnout framework(obcas muze brzdit start pokud mas ATI). Mrknout na kondici disku. Ramky mas predpokladam dost.

Obcas taky zazivam pomale starty W7 u nejakych notesu, ale je to zejmena tim ze se startuje plno utilit vetsina od vyrobce(od manageru na wifi, fingerprint, security sw,.....)

Takze idelani odinstalovat nepotrebne. Pokud mas pomaly disk nebo nejake problemy s tim tak to rychlosti startovani take moc neprida.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Marson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marson »

Na ten framework se podívám. No co se týče disku ... noťas mám cca rok a půl a disk nějaké problémy nedělá, co se týče RAMek tak 4GB snad stačí. Jak na potvoru mám kartu od ATi, mám se podívat na nějaké akrualizace na kartu?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Vim ze catalisty nebo jejich mobilni verze celkem trva nez system nacte a muze byt problem s frameworkem. Kazdopadne "zbenchmarkuj" disk.

Chvili uz resime v praci nestastnou radu NB Lenovo T410si s 1,8" sata diskem co je pomaly jako svine a jakakoliv instace sw nebo start systemu je utrpeni. Zameril bych se tedy nejdrive na disk a pak teprve podniknul dalsi kroky.

Samozrejme cisty reinstall systemu + nainstalovani ovladacu + pouze nejnutnejsich utilit by asi dost pomohlo, jde o to jestli se ti do toho chce. W7 vydrzej celkem dlouho, ale znam kolegy co si ho dokazou rozhasit celkem rychle.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Marson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marson »

Můžu se jenom zeptat, který program na test disku doporučujete?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

V praci pouzivam HD-Tune

Test povrchu pomaly a taky mrknout na SMART
Marson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marson »

tak přes noc jsem udělal ten test povrchu a vyšlo to celé zelené. Předpokládám, že je to dobře.
V záložce Healt píše, že je taky vše v pořádku.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Hm a prubeh benchmarku?
Mozno otestovat v tom HD tune, pripadne HD-tach...
Marson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marson »

tady posílám výsledek benchmarku z HD Tune
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“