PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Strady
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Strady »

Tak pro ukázku moje flíčky ;-)
Obrázek
Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tohle sem teda jeste u zadneho projektoru nevidel :) Jinak jak casto cistite filtry? ja kazdy 1-2 mesice a to opravud silnym kompresorem tj asi to opravdu chce tuto ocistu dodrzovat...
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Jedná se o projektor Mitsubishi HC910 DLP starý pán :wink: . Ale má nasvíceno tak do 1000h na ECO.
Prachový filtr čistím pravidelně. Ze začátku jsem si myslel, že je to prách ale hned mi bylo divný, že na bílem pozadí není nic vidět, pouze na černém. Plus fleky nad obrazem (viz obr2).

Takže šetřím na nový. Jaký projektor doporučíte? 8-)
Vím, že je tady všemi doporučován Epson EHTW3200. Jiná varianta?
Požadavky jsou:
- Full HD
- promítání na zeď (možná časem plátno)
- zavěšení u stropu
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

sel bych do TW3200 nic lepsiho v teto cene nesezenes, hlavne ma lens shift a to se v teto cenove hladine opravdu moc nevidi
RadekFM
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekFM »

Tady je dobre videt ten prach

Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj kdo necisti nebo nemeni prachove filtry a pritom se mu doma prasi jak o zavod se nemuze divit ze to pak udela toto. nastesti TW3/4/5 rada ma velmi dobre filtry staci to opravdu jednou za 1-3 mesice poradne profouknout idealne pres kompresor nebo pres stlacenej vzduch ve spreji a je po problemu. Mam doma TW5000 temer 2 roky a zadny prach v tom nemam (soudim podle bezchybneho obrazu)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Cus

Mame v praci Kindermann KDX 2350

Jiz po zaruce.

Kdyz ho zapnu, jede asi minutu(mozna jeste kratsi cas), pak zhasne obraz a uz jen blika cervene tlacitko power.
Po chvili pak vypne uplne sam. Singnal do nej jede z compu neustale.
Kdyz ho vypnu vypinacem z boku on/off a znovu zapnu tlacitkem na vrchu tak zase treba na 30 sekund najede a pak to same. Vzdy se musi znovu zapnout a vypnout hlavni vypinac(kolebka)

Cim to je? Pocitadlo v systemu rika 90 hodin na lampe ale nemuzu overit zda-li bylo mezitim resetovano. Spis nez lampou to ale bude asi necim jinym ne?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

a rosviti se lampa? na projektoru by mela byt i dioda ktera signalizuje vymenu lampy a projektor se proto okamzite vypne.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jo lampa se rozsviti, normalne vidim i plochu windows, asi 20 sekund, muzu vjet i do menu projektoru na chvilku nez se to vypne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

skusil bych lampu vyndat a zas zandat a cely to vycistit vevnitr. Vydava projektor nejake zvuky nez se zacne vypinat?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nn proste zhasne obraz, tedy i lampa a jen blika cervene power a jedou vetraky. Po chvili se uplne vypne. Vyndat a nandat lampu jsem zkousel. Cistit moc neni co, vypada to ciste vsechno.
Mozna to bude nejaky problem s elektronikou, ale v zaruce to neni, takze netusim kolik muze stat diagnostika a pak pripadna oprava. Podle me kdyby byla v haji lampa, ani bych nevidel plochu.
Nekdy to vydrzi jet minutu, nekdy 20 sekund.
Naposledy upravil(a) Butch dne čtv 16. úno 2012, 22:09, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

bud skusit novou lampu nekde pucit nebo je v haji elektronika. Skousel si z dalkovyho ovladace vyndat baterky?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Stratos píše:bud skusit novou lampu nekde pucit nebo je v haji elektronika. Skousel si z dalkovyho ovladace vyndat baterky?
Zapinam to primo na projektoru tim kulatym cudlikem, dalkovej ovladac je buhvikde.
Jestli se nepodari opravit tak se nic nedeje, je stejne vyrazenej, spis jsem si rikal ho zkusit rozjet.
Ale prachy dalsi do toho vrazet nechci. Koukal jsem ze lampa stoji do toho asi 10-14tisic, to je celkem maso. Nechci tu moc zanaset forum jen timto, kdyztak pisnu zitra na icq pokud budes mit cas :-)

BTW jak jsou na tom dnesni micro led projektory? Napadlo me v loznici promitat na strop :-D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

co se tyce LED projektoru je tedka na trhu super 720p novinka.
videl sem ho nazivo a brzy na nej budu delat recenzi a je opravdu luxusni
http://www.czc.cz/benq-joybee-gp2/100938/produkt
Obrázek

kdyz uz jsem u tech recenzi budu nejspise delat test na FULL LED 55" telku od samsungu za 70-80tis tak jsem na to zvedavej, protoze za tuhle cenu by se mela prodavat AMOLED 55" od LG na konci roku.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Hm tak ted jsem projektor odpojil od proudu a zapnul hlavni vypinac, tj porad jeste vypnuty jen sviti cervena ledka. Nechal jsem ho takto asi 5 minut namiril na strop a jede mi asi 20 minut v kuse bez problemu....tak to nechapu, mozna studenej spoj na el....
Nebo je mozne, ze musi byt delsi dobu ve standby nez se zapne? To mi prijde blbost.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj asi naka sekla elektronika a timto si to odseknul :)
p0l0us
Nováček
Nováček

Příspěvek od p0l0us »

tak sem byl dneska v Alze vymenit TW 3200 za jiny.... vymena bez problem. Jenze konvergence je horsi nez byla u toho prvniho. Tam to byl zrejmy posun jedne barvy o pixel po cele plose, pixely byly zrejme a ostre. Bohuzel u tohodle kusu je opet jedna barva ujeta, sice trosku min, Ale je to horsi o to, ze kdyz dam na cernou plochu jeden bily pixel, tvori se kolem nej bily kruh o velikosti 3-5x nez je pixel samotny. Takze je to navic jeste rozmazane :-/ Cela cara je pak rozmazla do strany.

Priblizne takhle vypada pixel (kresleny): Obrázek

To maji vsechny TW 3200 takovy problemy nebo mam fakt smulu ? Nebo proste tenhle projektor nemuze mit presnou konvergenci a ostrost nikdy a honim se za preludem ? :-)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja bych to rekl asi takto.
Ja kdyz vyreklamoval TW5000 (byla naka nakopnuta optika a konvergenci sem tam mel taky v doni polovine obrazu i kdyz jsem to ciste kvuli ni nereklamoval ale do reklamacniho listu jsem ji zahrnul taky) a byla mi vymenena optika neni tak konvegence zadna nebo uplne minimalni. ono vyladit 3LCD opravdu dokonale asi neni zadna prdel... Kazdopadne TW3200 je defakto nejlevnejsi model z cele serie a nekde se ty penize pri vyrobe/vyladeni usetrit museji. Tj vubec by me neprekvapilo kdyby se vyladenejsi optiky nebo vice usili venovalo tem drassim modelum kde se to finance vice vrati :). Kazdopadne pokud ti to opravdu vadi poslal bych to do Epsonu at ti to proste srovnaj...
p0l0us
Nováček
Nováček

Příspěvek od p0l0us »

no, vadi, protoze na tom potrebuju nejen cumet na filmy a i cist nejaky texty a tak. A tam to pak mam rozostreny :-(

Hodil sem to do alzy a prekvapuje mne celkem pozitivni pristup. Vratili prachy a nic neresili. Akorat sem ted bez projektoru zase :-(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

asi jedine si projektor nechat predvezt na prodejne nez ho koupis a vybrat si ten nejlepsi kus.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“