HP ProBook 6460b displayport vs. zvuk a jiné problémy
Moderátor: Don
- Lancelot
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
HP ProBook 6460b displayport vs. zvuk a jiné problémy
Zdravím
Pořídil jsem si tento NB HP ProBook 6460b viz web
A přišel jsem na jeden nešvar a to, že když přes redukci Displayport->HDMI připojím NB k LCD TV, tak zvuk nejde přes TV ale stále přes NB, což mi docela vadí.
Je to vlastnost tohoto NB, nebo chyba SW či redukce?
Jinak jsem s NB zatím spokojený vydrží opravdu dlouho, je tichý a svižný, ale ta záležitost s DP mě štve.
Pořídil jsem si tento NB HP ProBook 6460b viz web
A přišel jsem na jeden nešvar a to, že když přes redukci Displayport->HDMI připojím NB k LCD TV, tak zvuk nejde přes TV ale stále přes NB, což mi docela vadí.
Je to vlastnost tohoto NB, nebo chyba SW či redukce?
Jinak jsem s NB zatím spokojený vydrží opravdu dlouho, je tichý a svižný, ale ta záležitost s DP mě štve.
Naposledy upravil(a) Lancelot dne úte 18. říj 2011, 23:17, celkem upraveno 3 x.
- xkryspin
- Začátečník
-
Re: HP ProBook 6460b displayport->hdmi vs. zvuk
Pravděpodobně to máš blbě nastaveno.
1) Zkontroluj jestli máš nainstalované zvukové ovladače pro HDMI (obvykle jsou součástí balíku ovladače grafické karty)
2) Automatické přepínání zvuku interní / HDMI podle zapojení kabelu NEFUNGUJE prakticky nikde. Musíš to přepínat ručně - tzn. ve zvukových zařízeních musíš zvolit výstup HDMI.
1) Zkontroluj jestli máš nainstalované zvukové ovladače pro HDMI (obvykle jsou součástí balíku ovladače grafické karty)
2) Automatické přepínání zvuku interní / HDMI podle zapojení kabelu NEFUNGUJE prakticky nikde. Musíš to přepínat ručně - tzn. ve zvukových zařízeních musíš zvolit výstup HDMI.
- Lancelot
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Podle všeho tento NB zvuk přes display port nepodporuje.
- Lancelot
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat další téma, ale mám dotaz k tomuto NB co se chlazení týče.
Když jede NB na baterie je schopný v kliu přejít na pasivní chlazení, tj. je až na točení HDD úplně ticho, avšak při připojení na el. síť toto nefunguje, což je při noční práci dost obtěžující, neví někdo co s tím. V možnostech napájení jsem pasiv nastavil, ale podle všeho to NB ignoruje.
Ještě dodám, že toto se děje i když teploty jsou stejné.
Když jede NB na baterie je schopný v kliu přejít na pasivní chlazení, tj. je až na točení HDD úplně ticho, avšak při připojení na el. síť toto nefunguje, což je při noční práci dost obtěžující, neví někdo co s tím. V možnostech napájení jsem pasiv nastavil, ale podle všeho to NB ignoruje.
Ještě dodám, že toto se děje i když teploty jsou stejné.
- radekpuk
- Nováček
-
Re: HP ProBook 6460b displayport vs. zvuk a jiné problémy
moje zkušenost: kabel Rotronic Roline redukující displayport na hdmi = zvuk nejde. originál redukce HP displayport>HDMI+HDMI kabel= zvuk funguje OK. S původním kabelem nepomohly žádné přeinstalace driverů. výstup zvuku přes HDMI byl vždy šedý. S originál redukcí vše šlape. Notebook HP elitebook8460p, TV plazma Panasonic, TV LCD Sharp
- Lancelot
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
HP ProBook 6460b s integrovanou grafikou prostě zvuk přes DP, při použití jakékoliv redukce či kabelu neumí, u NB vybavených dedikovanou grafikou není problém, mám doma 6560b a není problém.
Prostě to v HP ochcali, a na podpoře ani nevěděli o co jde.
Příští NB už budu mít zase s dedikovanou grafikou, ta integrovaná je na prd.
Prostě to v HP ochcali, a na podpoře ani nevěděli o co jde.
Příští NB už budu mít zase s dedikovanou grafikou, ta integrovaná je na prd.
- maklerno1
- Nováček
-
Plácáte blbosti, display port zde samozřejmně podporuje zvuk, HDMO také ale ta redukce umí pouze obraz, zvuk již nikoliv
- Lancelot
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Možná to bude pravda.
Zkoušel jsem připojit HP Probook 6560b, přes tu samou redukci a přímo ten NB napsal, že je třeba připojit zvuk samostatně. Takže zvuk pojede patrně jen DP->DP, ale DP->redukce->HDMI asi ne.
Nebo je snad nějaká redukce, která to umožňuje?
Zkoušel jsem připojit HP Probook 6560b, přes tu samou redukci a přímo ten NB napsal, že je třeba připojit zvuk samostatně. Takže zvuk pojede patrně jen DP->DP, ale DP->redukce->HDMI asi ne.
Nebo je snad nějaká redukce, která to umožňuje?
- Jirka1932
- Nováček
-
Zdravím.Mám také ProBook 6560b a chtěl bych si také pořídit kabel DP->Hdmi do TV,ale co se zde píše,tak mě docela štve,když to nevede zvuk.Já jsem četl zase něco na této tránce http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-H ... d-p/839241
že kabel od HAMA je bez problému a rolline ne.Tak teda nevím,když Vám zvuk nejede.Jak to teda vyřešit?Přeci jen kupovat kabel za 500 a pak zjistit,že zvuk nejde je blbost.Jinde zase psali že u určitého typu Lenova to zvuk také neumí,ale u jiného zase jo.To samé i u DELL E6400,tam prý zvuk také nešel,až po aktualizaci ovladačů už zvuk šel.
že kabel od HAMA je bez problému a rolline ne.Tak teda nevím,když Vám zvuk nejede.Jak to teda vyřešit?Přeci jen kupovat kabel za 500 a pak zjistit,že zvuk nejde je blbost.Jinde zase psali že u určitého typu Lenova to zvuk také neumí,ale u jiného zase jo.To samé i u DELL E6400,tam prý zvuk také nešel,až po aktualizaci ovladačů už zvuk šel.
- orgasmic
- Začátečník
-
Nezbyde, nez to vyzkouset.
Objednat pres net na Alze a kdyz nepujde, tak vratit do 14 dnu a vyzkouset jiny.
Kazdopadne to jit musi, protoze to neni zalezitost HP, ale samotne technologie HDMI/DP.
Objednat pres net na Alze a kdyz nepujde, tak vratit do 14 dnu a vyzkouset jiny.
Kazdopadne to jit musi, protoze to neni zalezitost HP, ale samotne technologie HDMI/DP.
Asus Rog Strix G18
- Jirka1932
- Nováček
-
Tak na telefonické podpoře mi řekli,že pokud můj notebook 6560b má grafickou kartu AMD,nebo Nvidia,tak zvuk i obraz půjde přes DP,ale pokud to má INTEL tak ne.Já mám AMD.Takže zkusím obědnat kabel a snad to vyjde.
- Lancelot
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
maklerno1 píše:Plácáte blbosti, display port zde samozřejmně podporuje zvuk, HDMO také ale ta redukce umí pouze obraz, zvuk již nikoliv
Takže jsem měl pravdu, když jsem zde uváděl, že 6460b s Intel HD zvuk via DP (HDMI) NEPODPORUJE.Jirka1932 píše:Tak na telefonické podpoře mi řekli,že pokud můj notebook 6560b má grafickou kartu AMD,nebo Nvidia,tak zvuk i obraz půjde přes DP,ale pokud to má INTEL tak ne.Já mám AMD.Takže zkusím obědnat kabel a snad to vyjde.
HP na to ale nikde neupozorňuje, ale co taky čekat od HP, že.
- Jirka1932
- Nováček
-
Tak kabel DP->HDMI (Delock) jsem vyzkoušel.Stačilo akorát přepnout v nastavení zvuku AMD HDMI Output jako výchozí zařízení a zvuk šel v poho,takže to asi bude těmi grafikami,co jsem psal,že zvuk nepůjde pouze u INTEL,ale u ostatních ano.Co mě ale zarazilo a nevím čím to je,že film ve Full HD (Notebook přetaktován na vysoký výkon) šel na LCD TV bez sekání,ale při zavření víka notebooku se obraz najednou začal zasekávat a nebyl plynulý.Při otevření víka se to přeplo opět do normálního módu a obraz se zas nesekal.Čím to může být?