Kingston SSDNow V200 / V+200
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kingston SSDNow V+200 - 120GB
doporučujem to čo by som sám kúpil tak aby som mal čisté svedomie...
mne je v podstate ukradnuté čo a od koho to je a ako vravím je tu spústa dalších SSD takže SF nemusím vôbec riešiť
mne je v podstate ukradnuté čo a od koho to je a ako vravím je tu spústa dalších SSD takže SF nemusím vôbec riešiť
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- holoway
- Začátečník
-
Ok, to je logické a počítám, že to tak mají i ostatní. Ale v tom případě je na místě psát: SandForce bych si nekoupil, protože s ním byly v minulosti problémy. Aktuálně jsou však SSD se SandForce, které přišly na trh po těchto problémech a u nich poradit neumím, protože o nich nemám žádné dobré ani špatné informace. Vím ale, že jsou na trhu SSD, které jsou prověřené a v pohodě, a proto bych doporučil Crucial M4 či Samsung 830, které mají podobný výkon a jsou prověřené. U nich chybu podle mého názoru neuděláš.dexterav píše:doporučujem to čo by som sám kúpil tak aby som mal čisté svedomie...
Jasné ale je, že je rychlejší napsat: SandForce SSD jsou shit, jen problémy s nimi, ty nekupuj.
A právě proto apeluji na ty, kteří zde mají certifikaci pro odborné rady (tedy Hladis jako moderátor či zombux jako odborník PCT), aby nepsali podobné stručné a obecné matoucí štěky a udělali třeba nové hlavní téma (uzamčené například), kde rozeberou aktuální situaci na trhu SSD tak, jak je, aby se na něj dalo odkazovat a nebyly tu zbytečně stále nové a ty samé příspěvky uživatelů.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
povedz mi jediný dôvod prečo by som mal svoj návrh odôvodnovať? nie som recenzent ani ma za to nikto neplatí, bud sa bude podľa mojej rady riadiť alebo nie , ale potom nech sa nesťažuje
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- holoway
- Začátečník
-
Tak si ještě jednou přečti můj příspěvek a pak se zamysli, cos napsal, protože já v něm o tobě nepíšu. Nebo snad jsi moderátor, odborník PCT či jinak kastovaný uživatel, tedy jiný než většina ostatních?dexterav píše:povedz mi jediný dôvod prečo by som mal svoj návrh odôvodnovať? nie som recenzent ani ma za to nikto neplatí, bud sa bude podľa mojej rady riadiť alebo nie , ale potom nech sa nesťažuje
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
myslím že to platí aj o nich
pochybujem že to píšu z dlhej chvíle len tak z brucha
- holoway
- Začátečník
-
Pokud to tak je, tak mají být ale běžní uživatelé bez označení, protože pokud jsi odborník nebo moderátor v něčem (v našem případě SSD), máš mít přehled o situaci na trhu, mít zdravý úsudek a vědět, co má aktuálně jaký výkon/cenu/spolehlivost. Pokud to nevíš, nezjistíš si to a přesto o tom diskutuješ, tak to pak pozbývá smyslu mít výsadu být víc, než ostatní, protože nevíš víc než ostatní. Takže pokud někdo napíše k novému SSD, o které je tento topic, že je to SandForce, a proto nebrat, tak jako sry, ale je to nový produktu na trhu, o kterém nic nevím a už hodnotím? To asi ne...dexterav píše:myslím že to platí aj o nich
Takže zombux: SandForce? Nebrat...; Hladis: Ano, nebrat. - a vědí ti lidé, že o funkčnosti rozhoduje hlavně firmware? (pokud pomineme, že tam na začátku byly u prvních revizí problémy s výrobou, které už samozřejmě po roce nejsou) Že existují SSD se stejnými řadiči a různým výkonem/spolehlivostí/kvalitou? Podle těch reakcí nikoli, protože tenhle model ještě neměl ani rencezi na internetu, když to psali, tak odkud ví, že je to špatný kus? No neví, ale myslí si to, protože to má řadič SandForce, se kterým byly problémy. Ale jak může někdo v jejich roli odsuzovat něco, o čem ví akorát to, jaký to má řadič a to porovnávat s jinými modely v minulosti? To je to, co nechápu.
Ty si piš, co chceš, na tebe jako uživatel mohu dát, ale nemusím. Ale pokud tu má někdo výsadu odborníka, tak jeho příspěvek beru jinak, protože tomu nerozumím a radí mi někdo, kdo asi jen tak nebyl nominován zbůhdarma na to, že je odborník, moderátor, cokoli.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to máš síce pravdu ale iba čiastočnú
tak nejak že niečo napíšem hádam logicky to má aj nejaký reálny základ to isté mlatí aj pre zombuxa, poprípade kohokoľvek iného
hádam nebudú v každom príspevku vysvetlovať prečo nie SF, poprípade OCZ
ono sa to pretriaslo už milion krát aj tu len práve nie v tomto vlákne
dalšia vec to že niekto niej mod alebo nemá rank odborník neznamená že o tom nič nevie
ani ty nie si ani mod ani odbornik
ale tvoje príspevky sú niečo čo by si človek mal všimnúť poprípade nebrať to na ľahkú váhu aj bez toho aby si tam niečo zdvôvodňoval na x stranách
a takých je tu viac
tak nejak že niečo napíšem hádam logicky to má aj nejaký reálny základ to isté mlatí aj pre zombuxa, poprípade kohokoľvek iného
hádam nebudú v každom príspevku vysvetlovať prečo nie SF, poprípade OCZ
ono sa to pretriaslo už milion krát aj tu len práve nie v tomto vlákne
dalšia vec to že niekto niej mod alebo nemá rank odborník neznamená že o tom nič nevie
ani ty nie si ani mod ani odbornik
ale tvoje príspevky sú niečo čo by si človek mal všimnúť poprípade nebrať to na ľahkú váhu aj bez toho aby si tam niečo zdvôvodňoval na x stranách
a takých je tu viac
- zombux
- Odborník PCT
jo, já tady rozhodně jsem placenej od toho abych plival na nějakej produkt . a už vůbec nemám žádnou "certifikaci", stejně jako Hladis a ostatní sem přispívám zadarmo ve svém volném čase.
co se týče toho prokletého SF, je to jen prostá selská logika. pokud nějaký výrobce vypustí šmejd díky kterému třetina uživatelů přijde o data a výrobce si nad tím umyje ruce, normální člověk si od něj už příště nic nekoupí. já nejsem tak bohatej abych znovu cpal peníze OCZ a znovu zkoušel jestli už to tentokrát opravdu vyjde, prostě si koupím ověřený produkt od konkurence, tečka. nemám chuť pořád dokola laborovat jestli to teď už funguje nebo ne. nic osobního v tom není, je to úplně normální, racionální chování zákazníka. buď mi někdo prodá kvalitní produkt, koupím si ho zas a budu ho chválit kudy chodím, nebo mi prodá šmejd, tak si ho prostě už nekoupím a ať si výrobce trhne nohou. chtěl bych mít tolik peněz a času jako někteří kterým vyhovuje pořád dokola nabíhat na ty stejné vidle.
co se týče toho prokletého SF, je to jen prostá selská logika. pokud nějaký výrobce vypustí šmejd díky kterému třetina uživatelů přijde o data a výrobce si nad tím umyje ruce, normální člověk si od něj už příště nic nekoupí. já nejsem tak bohatej abych znovu cpal peníze OCZ a znovu zkoušel jestli už to tentokrát opravdu vyjde, prostě si koupím ověřený produkt od konkurence, tečka. nemám chuť pořád dokola laborovat jestli to teď už funguje nebo ne. nic osobního v tom není, je to úplně normální, racionální chování zákazníka. buď mi někdo prodá kvalitní produkt, koupím si ho zas a budu ho chválit kudy chodím, nebo mi prodá šmejd, tak si ho prostě už nekoupím a ať si výrobce trhne nohou. chtěl bych mít tolik peněz a času jako někteří kterým vyhovuje pořád dokola nabíhat na ty stejné vidle.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- holoway
- Začátečník
-
Máš tu, že jsi odborník PCT, což je pro neznalé poměrně vysoká certifikace. Neboj, já znám práci zadarmo a ač ty SSD testuji za nějaké peníze, rozhodně to není v žádném případě adekvátní tomu, kolik na tom trávím času. Takže stejně jako ty tu máš odborník PCT jako koníček, já mám jako koníček přímo ty SSD.
Ale tak i tak je to určitý závazek k něčemu víc, aspoň tak by to mělo být. Ač to člověk dělá zadarmo, měl by být nad věcí a něco pro to dělat. Neříkám, že vím, jak to tu chodí, počítám, že ty hlavní topic nahoře sekce byla honyho iniciativa, aby to nějak fungovalo a stálo to čas, ale tak nějak bych čekal, že se to bude rozvíjet, což se od té doby, co sem v podstatě nepřispívá, neděje.
Na rozdíl od toho se tu pomlouvá SandForce ze shora dolů i u nových modelů, které mají nové firmware, a které si to nezaslouží. SandForce je totiž velmi dobrý řadič a jen člověk bez nadhledu to může v očích ostatních tak shazovat. Kdyby to tak nebylo, nešel by do něj Intel, který mu udělal celý svůj nový firmware.
Ale já vím, jednodušší je nic nedělat a psát, jak je to hrozný řadič a pokud chce někdo vědět proč je to tak obecně hrozný a nepoužitelný řadič, tak mu napsat, že je snad PR OCZ a SandForcu...
Ale tak i tak je to určitý závazek k něčemu víc, aspoň tak by to mělo být. Ač to člověk dělá zadarmo, měl by být nad věcí a něco pro to dělat. Neříkám, že vím, jak to tu chodí, počítám, že ty hlavní topic nahoře sekce byla honyho iniciativa, aby to nějak fungovalo a stálo to čas, ale tak nějak bych čekal, že se to bude rozvíjet, což se od té doby, co sem v podstatě nepřispívá, neděje.
Na rozdíl od toho se tu pomlouvá SandForce ze shora dolů i u nových modelů, které mají nové firmware, a které si to nezaslouží. SandForce je totiž velmi dobrý řadič a jen člověk bez nadhledu to může v očích ostatních tak shazovat. Kdyby to tak nebylo, nešel by do něj Intel, který mu udělal celý svůj nový firmware.
Ale já vím, jednodušší je nic nedělat a psát, jak je to hrozný řadič a pokud chce někdo vědět proč je to tak obecně hrozný a nepoužitelný řadič, tak mu napsat, že je snad PR OCZ a SandForcu...
- Hladis
- Moderátor
Re: Kingston SV200S37A/64G - šnek se zlomenou nohou?
Tohle neni prekvapeni a lidi od koupi odrazuju. V200 bez plusu je proste totalni low-end stejne jako predchudce V100. Jeste v kombinaci AMD ovladacu je to tragedie. Ono i V+200 je klasicky SF s asynchronima pametma ala Agility 3 ,jen trochu kvalitneji udelane. Skoda ze Toshiba neudelala nastupce sveho radic v V+100.holoway píše:Hmm to je dobrej střep. Pokud se kouknete na ten odkaz na forum, co jsem postnul, tak tam nemá týpek o moc lepší výsledky s 128GB verzí, ač na Intelu. Bohužel na špatný výkon se ten SSD asi vrátit nedá, ale asi si ho nechám poslat, protože nechci uvěřit, že se to až tak špatné...
- Hladis
- Moderátor
Proc mi nekdo podsouva co jsem nikdy nerekl ? Ja nikde netvrdim ,ze poruchovost je ted 40%. Ja pouze citoval clanek (pro jistotu jsem tedy post upravil) a dal odkaz pro pripomenuti ,co se vlastne stalo pro lidi ,kteri by nevedeli o cem se tu bavime a co OCZ konkretne delalo. Takze prosim nepodsouvat mi neco co jsem nikdy nenapsal. Dale poruchovost v dobe problemu byla opravdu velka a slo to na RMA masove. Netusim jaky cisla byla v CZ ,ale v Recku to bylo opravdu dost. Kolem 33% to bylo urcite. Dnes je to celkove lepsi ,ale stale se jedna o nejnespolhlivejsi reseni ve stredni tride ,ikdyz procentualni rozdily uz nejsou velky. V low-endu je to jedno tam chcipa vsechno stejne.
Ja nevim proc utocis na kazdeho ,kdo s tebou nesouhlasi a zacnes resit to ,zda je nekdo moderator ? Muj titul neznamena ,ze jsem nekdo vic. Tahle funkce tu neni pro honeni si trika ,ale pro praci na foru (ani nejsem moderatorem tehle sekce).
Dale nam rikas ze nemame argumenty. No ja jsem argumenty jasne vypsal a za nimi si stojim a nejakym zpusobem jsi je ignoroval a jen se oprel do citace jednoho clanku k pripomenuti co se vlastne stalo a stale opakujes ze jen rikame SF je spatny protoze je spatny. Neni to pravda. Opakovat stale dokola ,ze jde hlavne o pomer cena/support/spolehlivost me nebavi a ja lidem budu doporucovat to ,co ma tento pomer nejlepsi. Jasne jsem i rekl ze dnes neni problem poridit si treba prave Kingstone Hyper X........tahle debata proste nema vubec smysl a koncim s ni.
BTW: To ze konkurencni prostredi s radici je spatne neznamena ,ze SF je to nejlepsi. Asi nejlepsi Samsung je pouziva jen sve ve svych produktech, Intel nebyl schopen udelat svuj High-End a jeho radice jsou jen v 320. Marvell nic moc noveho taky nevydal, Toshiba nic, Indilinx ,JMicron skoda mluvit........Ono tem vyrobcum moc radicu k osazeni jaksi nezbyva.
Ja nevim proc utocis na kazdeho ,kdo s tebou nesouhlasi a zacnes resit to ,zda je nekdo moderator ? Muj titul neznamena ,ze jsem nekdo vic. Tahle funkce tu neni pro honeni si trika ,ale pro praci na foru (ani nejsem moderatorem tehle sekce).
Dale nam rikas ze nemame argumenty. No ja jsem argumenty jasne vypsal a za nimi si stojim a nejakym zpusobem jsi je ignoroval a jen se oprel do citace jednoho clanku k pripomenuti co se vlastne stalo a stale opakujes ze jen rikame SF je spatny protoze je spatny. Neni to pravda. Opakovat stale dokola ,ze jde hlavne o pomer cena/support/spolehlivost me nebavi a ja lidem budu doporucovat to ,co ma tento pomer nejlepsi. Jasne jsem i rekl ze dnes neni problem poridit si treba prave Kingstone Hyper X........tahle debata proste nema vubec smysl a koncim s ni.
BTW: To ze konkurencni prostredi s radici je spatne neznamena ,ze SF je to nejlepsi. Asi nejlepsi Samsung je pouziva jen sve ve svych produktech, Intel nebyl schopen udelat svuj High-End a jeho radice jsou jen v 320. Marvell nic moc noveho taky nevydal, Toshiba nic, Indilinx ,JMicron skoda mluvit........Ono tem vyrobcum moc radicu k osazeni jaksi nezbyva.
- Mani2
- Nováček
-
Před zabalením a vrácením jsem ho ještě připojil na 5 let starou GA-M61P-S3 s čipsetem nForce 430.
SATAII.
Budiž to všem jako odstrašující příklad, že šetřit se fakt nevyplácí.
Cena nebyla nejdůležitější, jen jsem naivně předpokládal, že mi prostě bude stačit.
Už je objednaný náhradník - Intel 520 120GB. Další přehmat už jsem nechtěl připustit.
SATAII.
Budiž to všem jako odstrašující příklad, že šetřit se fakt nevyplácí.
Cena nebyla nejdůležitější, jen jsem naivně předpokládal, že mi prostě bude stačit.
Už je objednaný náhradník - Intel 520 120GB. Další přehmat už jsem nechtěl připustit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Asus M5A99X Evo, AMD FX-8300, CoolerMaster HyperTX, 2x Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition, Intel 520 120GB, Western Digital WD20EARX, MSI GeForce GTX 750 Ti Gaming, Corsair RM 550, Samsung SH-224DB, Microsoft Wireless Laser Mouse 7000, Acer H243H, Win 10
- Jája
- Čestný člen
Je zajímavé že s tím stařičkým nforcem má mnohem kratší přístupovou dobu a to hlavně při zápisu a v podstatě strádá jen díky tomu že nepodporuje AHCI a proto má horší výsledky QD32 a 64.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- holoway
- Začátečník
-
Okey ende. Zase si toho bereš na sebe trochu moc, některé věci nebyly o tobě. Ale v poho. To taky nevím, že nejsi moderátor tady, v tom případě na tuhle sekci není žádný asi. Hlavní je, že sem z vás něco dostal, že není SandForce jako SandForce.
Řadičů je dost, firmware je naprd ve většině případů a SATA 6Gbps tomu nepřispívá. U tohoto standardu to taky skřípe. Indilinx Everest je třeba také výborný řadič, ale opět to zatím končí na firmwaru.
A ještě je tu ta věc, že většina uživatelů kupuje ty nejlevnější modely, takže s tím stejně nic neuděláme. Petrol teď jede docela hodně, Agility 3 po slevě taky...je to škoda, ale na druhou stranu také si každý nekupuje ze všech komponent to nejlepší, ale třeba to nejlevnější a je jasné, že co je levné, nemůže být tak kvalitní. Ale že by to byly nějaké echt shity nefunkční, to se také vůbec říct nedá.
Řadičů je dost, firmware je naprd ve většině případů a SATA 6Gbps tomu nepřispívá. U tohoto standardu to taky skřípe. Indilinx Everest je třeba také výborný řadič, ale opět to zatím končí na firmwaru.
A ještě je tu ta věc, že většina uživatelů kupuje ty nejlevnější modely, takže s tím stejně nic neuděláme. Petrol teď jede docela hodně, Agility 3 po slevě taky...je to škoda, ale na druhou stranu také si každý nekupuje ze všech komponent to nejlepší, ale třeba to nejlevnější a je jasné, že co je levné, nemůže být tak kvalitní. Ale že by to byly nějaké echt shity nefunkční, to se také vůbec říct nedá.
- Hladis
- Moderátor
Je jasne ze Hyper X s SF bude nekde jinde nez ADATA se stejnym radicem. SF ma ale i ten neduch ,ze z me neznamych pricin prestane fungovat ,teda vykazovat ruzne chyby. SF dodalo nektere varky vadne ,ale stale dochazi k tomu ze se to zacne chovat nestandartne a jde to na RMA. U levnych modelu odchazi i pameti a spoje na PCB atd....tam se to ztrati. SF je taky dost narocny na pameti ktery ma a bez dobrych pameti mu jde cela ta rychlost do kopru. Dale sermovani s papirovyma hodnotama ,kterych dosahuje tak v laboratori je mateni zakaznika a stale dokola tu lidem vysvetlovat ze je to trochu jinak je unavujici. Kazdel low-end s SF ma pak napsany naprosto prepaleny hodnoty ,kterych nikdy nemuze dosahnout.
No k cemu je jakykoliv HW bez supportu ze. Muzes mit nejlepsi HW reseni ,ale bez podpory si ho muzes tak akorat vystavit.
Ano hodne lidi kouka na penize a pak pri vyberu kupuji rekneme smejdy jako Patriot ,Adata, OCZ Agility bez ohledu na radic a jiny znacky co se ani v CZ neprodavaji. No nekup to kdyz je to tak levny a na krabici na tebe skacou super cisla o rychlosti.....no a pak tu mame na foru lidi kteri se nestaci divit co to vubec koupili. Nechci rici ze by i ten low-end zakonite mel okamzite kleknout ,ale poruchovost je tam i tak vyssi nez u klasickych disku. Jde jen o to se netrefit do % sance poruchovosti. Znam lidi co maji ADATA SSD a funguji uz dlouhou dobu ,ale to neznamena ze ten produkt je dobry.
No k cemu je jakykoliv HW bez supportu ze. Muzes mit nejlepsi HW reseni ,ale bez podpory si ho muzes tak akorat vystavit.
Ano hodne lidi kouka na penize a pak pri vyberu kupuji rekneme smejdy jako Patriot ,Adata, OCZ Agility bez ohledu na radic a jiny znacky co se ani v CZ neprodavaji. No nekup to kdyz je to tak levny a na krabici na tebe skacou super cisla o rychlosti.....no a pak tu mame na foru lidi kteri se nestaci divit co to vubec koupili. Nechci rici ze by i ten low-end zakonite mel okamzite kleknout ,ale poruchovost je tam i tak vyssi nez u klasickych disku. Jde jen o to se netrefit do % sance poruchovosti. Znam lidi co maji ADATA SSD a funguji uz dlouhou dobu ,ale to neznamena ze ten produkt je dobry.
- zombux
- Odborník PCT
zákazníkům je hlavně úplně jedno jestli je problém ve firmwaru nebo v pamětech. jde jen o to jestli to funguje jak má - ANO/NE. všechno ostatní jsou výmluvy výrobců neschopných udělat použitelný produkt.
Pfizer & Moderna inside
- Mani2
- Nováček
-
Tak sláva. Dorazil nový Intel 520 a konečně mám pocit, že mám SSD.
Nepochopím, jak za tu legraci Kingston může chtít polovinu ceny toho Intelu.
Nepochopím, jak za tu legraci Kingston může chtít polovinu ceny toho Intelu.
Asus M5A99X Evo, AMD FX-8300, CoolerMaster HyperTX, 2x Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition, Intel 520 120GB, Western Digital WD20EARX, MSI GeForce GTX 750 Ti Gaming, Corsair RM 550, Samsung SH-224DB, Microsoft Wireless Laser Mouse 7000, Acer H243H, Win 10
- holoway
- Začátečník
-
Na čem je testován ten Intel? Ty hodnoty jsou totiž pořád velmi nízké, alespoň tedy u 4kB souborů. Faktem je, že rychlost u přenosu malých dat je u všech velikostí SSD v podstatě stejná, a přesto hle:
- Jája
- Čestný člen
Zase delší přístupová doba a tím pádem menší iops. Na tom tvém PC bude něco špatně. Máš aktuální bios na desce?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Mani2
- Nováček
-
Je to na AMD - Asus M5A99X-Evo.
Vím, že to není nic extra, ale platformu kvůli tomu měnit nebudu.
Vím, že to není nic extra, ale platformu kvůli tomu měnit nebudu.