Nejde zvuk do HDMI

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
LukášST
Začátečník
Začátečník

Nejde zvuk do HDMI

Příspěvek od LukášST »

Zdravím,
sestava viz. podpis
MB: MSI H67MS-E33 | CPU: G620T | RAM: KINGSTON 8GB | HDD: WD 2TB "20EADS" | PSU: FSP BlueStorm II 400W - NAS - HTPC
Potýkám se s následujícím problémem. Propojil jsem PC s TV HDMI kabelem, obraz šlape bezproblému, ale zvuk nehraje. Výstup zvuku se automaticky nastavil na digital output, ale v televizi nic neslyším. Používám integrovanou grafiku v CPU.

Proč to tedy nejde ? Je nutné něco na desce propojovat, protože se zkušeností s přenosem zvuku zkrz grafiku bylo nutný propojení se základní deskou.
Ehm, kabel mám dobrej, zvuk hraje z PS3 i ze setboxu :)

Díky za odpovědi :)
kadaboy
Nováček
Nováček

Re: Nejde zvuk do HDMI

Příspěvek od kadaboy »

Nemas tam nahodou i jinou nez int VGA? Cetl jsem jedno vlakno a muselo se v BIOSu nastavit primarni intergrovana VGA.
Predpokladam, ze mas posledni ovladace. Mas ve zvukovych zarizeni jeste neco jineho nez digital output?
Games PC: HP Virtus/X48 DQ6/E8400+ScytheNinja2/3x1GB OCZ GOLD/GTX560 TI/2x500GB RAID0+500GB+750GB/DVD-RW/
HTPC: AMD 780G/Athlon 4450E/HD 3200/1TB/DVB-S+DVT-T tuner Pinnacle/X-Fi Extreme Music
NTB: HP Centrino 1,6/Ati Radeon 9200 64MB/80GB/DVD-RW/Wifi/BT/
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Zkus zapnout nějakou hudbu a rozklikni si dole u hodin "zařízení pro přehrávání" jestli ten proužek indikuje, že se tam něco pouští. Případně zkus výstup otestovat.
Jinak nedávno jsem připojoval doma telku přes HDMI a ještě sem musel cosi štelovat přímo v nastavení TV, hned mi to nešlo...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

kadaboy: je tam grafika z CPU ;) nic jinýho.. BIOS vůbec nevím jak je nastavenej, tam jsem nelezl - neměl jsem důvod.. Ovladače poslední nevím jestli jsou, ale mám tam ještě klasickej výstup na repra a u toho mi to píše, že to není připojeno - což je pravda, jelikož je připojeno jen HDMI :)

SpeedyGT (neznám Tě z ST-fóra ?) : jo leze do toho, proto je mi to divný a založil jsem topic :)
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Vyřešil jsi to nějak? Zrovna jsem domu přitáh 10 metrů HDMI kabelu 1.4 a jede mi jen obraz. Zvuk jen v PC a v zařízeních pro přehrávání HDMI výstup vůbec není vidět. Drivery na grafiku jsou aktuální. Desku mám stjenou, grafikua Intel HD 2000 v CPU.
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Vyřešil tak, že jsem to propojil jack->cinch ... nedostal jsem s k tomu abych poladil BIOS.. tam to je údajně zakázané :)
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Tak jsem to vyřešil. Nahrál jsem novej BIOS. Starší drivery a nastavil jsem tam ěnco jako Display IPG nebo tak něco a už to jede. Ale trápil jsem se s tím asi hodinku. Pak se konečně zobrazilo i zařízení připojený přes HDMI.
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

No vidíš, já dokonce vidím i typ TV jako zobrazovací zařízení.. :(
Dneska to ale zkusím taky updatovat a mrknou na bios :)
maTTew
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od maTTew »

Musíte v ovladačích zvuku zvolit tu telku jako výchozí zařízení pro přehrávání.
_eF_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _eF_ »

Nevim jak funguje digital output, ale abych dostal zvuk po hdmi do tv (a zajima me jen stereo teda, nemam zadny extra repro okolo, aspon zatim), tak jsem musel mit pro tu grafiku i jeji audio driver. Nevim jak u integrovanych, ale geforce se mi hlasi jako nvidia high definition audio, radeony se hlasily nejak podobne... a na tohle zarizeni jsem smeroval audio vystup. Bohuzel bez receiveru si nedokazu overit, jak by se mohl nastavit pripadnej passthrough ciste digitalniho streamu - muj monitor chteji svoje stereo a vic mi s nima karta nedovoli. Ocekaval bych, ze zarizeni na druhy strane si rekne, co umi zpracovat a pokud to bude umet i grafika, tak se to necha nastavit nekde v nastaveni vystupu zvuku z grafiky.
lukimir
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukimir »

Zdravím mám podobný problém. Taky mi nejde zvuk skrz hdmi na grafické kartě. Zvukovka mi nevykazuje, možnost přepnutí na hdmi výstup, jen optický nebo repro. Mám grafiku sapphire hd 6670 a desku GIGABYTE GA-MA770-DS3 a win7 32bit. Zkoušel jsem ovládače,ale nepomohlo. Zvukovka hdmi není ani ve správci zařízení.Prosím poraďte. Díky
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Jedině drivery na grafiku a zkoušet a zkoušet. Občas jsou věci mezi nebem a zemí... :(
lukimir
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukimir »

mir77 píše:Jedině drivery na grafiku a zkoušet a zkoušet. Občas jsou věci mezi nebem a zemí... :(
Sem tam se mi teď stane, že mi tam ta možnost naskočí, ovšem jenom stereo s nemožností změny na DD nebo DTS. A třeba když pustím film a přetáhnu ho na televizi tak se mi to kousne třeba na minutu a pak to jede. Změním zvuk na anglický zase mi to kousne. Přidám titulky tak taky. Tak nevím.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“