vyskusal som model BenQ a bol som ohromeny bola to nadhera
aký 3D monitor by ste doporucili?
Moderátor: maXXmilian
- michalissimo
- Začátečník

-
Re: aký 3D monitor by ste doporucili?
Ako mne je fuk ci to je nvidia alebo neni. Dnes som bol na jednom sklade kde som odtestoval 3D monitor znacky LG DM2350D -PZ a vo filmoch je bajecny ale ked som skusil 3D hry tak to bolo strasne ale strasne spomalene. Spustili test a ukazoval dobu odozvy 26-30 ms a to je uz katastrofa. Skusil som nieco od Aceru s aktivnymi okuliarmi odozva bola tam okamzita, ale bol tam nizsi jas a trosicku blikal monitor(len pri hrani) ale pri filmoch siel super perfektne 
Case: Montech King 95 Pro white, CPU: AMD RYZEN 7 9800X3D 5440mhz, MB: ASUS ROG STRIX B650E-E Wifi, VGA: pravdepodobne RTX5090 COOLER: MSI MAG CORELIQUID E360, MEM: 32GB G. SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30@ 6400MhzCL28PSU: SEASONIC FOCUS GX850 Gold, MYŠ. Raser Basilisk V3 Pro Klávesnica: ASUS ROG STRIX SCOPE II, MONITOR: Dell Alienware AW3225QF, Qled 4K curved 240hz
- Adraj
- Začátečník

Ten Lightboost je u 3D opravdu hodně znát, takže se nedivím, že se ti ten BenQ tolik líbil.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo to je jeste nesvar aktivni technologie, bryle propustej zrhuba jenom 60% svetla tj obraz je strasne tmavej, takze kdyz hrajes nakou hodne tmavou hru nebo koukas na hodne tmavej film skoro nic nevidis. Na tohle si treba dost stezovali lidi co byly v 3D kine na poslendim Harry potterovi a meli 3D aktivni bryle, proste 3D efekt nebyl zadnej a nikdo nic nevidel. Ja jsem doma koukal na ten samy film ve 3D na pasivni technologii a zadny problem vsechno krasne videt. Jinak to blikani je typicke pro aktivni 3D hlavne kdyz mas jeste nekde mimo jinej zdroj svetla ses uplne v haji a blikani je jeste vetsi a po chvili si muzes jit hodit masli. Vsechny tyto neduhy resi prave polarizacni technologie.
- Adraj
- Začátečník

A proto Lightboost monitory blikají do frekvence brýlí a žádné stmavení obrazu se nekoná.
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ber ten benq.
Jinak mensi OT: ten harry potter byl hodne odflaknutej co se tyce 3d 
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na pasivnim 3D ma efekty celkem v pohode, ono hodne tech efektu je prave ve tmavejch scenach a proto z toho lidi co byly na aktivnim 3D z toho skoro nic nemeli
. Bohuzel celej film se odehrava defakto v noci..
Jinak jeste jeden plus pro polarizacni 3D. Bryle jsou opravdu velmi ale velmi lehke a skla mohou byt zaoblena coz ti aktivni 3D neudela proste sou tam maly LCD panely co se zatmavuji tj musej byt rovne coz neni moc idealni a sou hodne tezke. Treba moje 3D bez rameckove 3D klipsy maji jenom 8 gramu ani nevim ze je mam na nose opravdu parada. (moje dioptricke bryle taky nemaj ramecky tj nikde nic nevadi - ono 3D aktivni bryle maji ramecky dost tluste a je to hodne nepohodlne...)
Jinak jeste jeden plus pro polarizacni 3D. Bryle jsou opravdu velmi ale velmi lehke a skla mohou byt zaoblena coz ti aktivni 3D neudela proste sou tam maly LCD panely co se zatmavuji tj musej byt rovne coz neni moc idealni a sou hodne tezke. Treba moje 3D bez rameckove 3D klipsy maji jenom 8 gramu ani nevim ze je mam na nose opravdu parada. (moje dioptricke bryle taky nemaj ramecky tj nikde nic nevadi - ono 3D aktivni bryle maji ramecky dost tluste a je to hodne nepohodlne...)
- Adraj
- Začátečník

Kino se nedá s 3D Vision vůbec srovnávat, protože v kině šetří a mají stažený jas klidně na 50%. Nové brýle váží jen 56 gramů, jsou větší, vyrobené z jiného materiálu a daleko pohodlnější. V recenzích to všude co do světelnosti dávají na stejnou úroveň jako polarizační.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak 8g vs 56g je hodne velkej rozdil, nehlede na cenu bryli ktera je u polarizacnich od nekolika stovek kdezto u aktivnich to je v tisicich 
Jinak u polarizacnich nemas defakto zadnej ubyt jasu tj obraz nemusi bejt prepalenej a spotreba neleze rapidne nahoru ani se zbytecne nepremaha Televize/monitor. Aktivni 3D je tu snami vice mene 20 let, pouzival jsem ji v dobe CRT monitorů na 200hz uz pred 8 lety, od te doby to neudelalo zadnej progress ono uz ani neni co vylepsovat, vsak proto vznikla mnohem modernejsi polarizacni technologie ktera vetsinu neduhu aktivni technologie vyresila. DNesni trend je jasny vetsina vyrobcu televizi postupne aktivni 3D opousti a prechazeji na polarizacni i kdyz je to vyrobne drassi proc asi
Jinak u polarizacnich nemas defakto zadnej ubyt jasu tj obraz nemusi bejt prepalenej a spotreba neleze rapidne nahoru ani se zbytecne nepremaha Televize/monitor. Aktivni 3D je tu snami vice mene 20 let, pouzival jsem ji v dobe CRT monitorů na 200hz uz pred 8 lety, od te doby to neudelalo zadnej progress ono uz ani neni co vylepsovat, vsak proto vznikla mnohem modernejsi polarizacni technologie ktera vetsinu neduhu aktivni technologie vyresila. DNesni trend je jasny vetsina vyrobcu televizi postupne aktivni 3D opousti a prechazeji na polarizacni i kdyz je to vyrobne drassi proc asi
- Adraj
- Začátečník

Ty si očividně 3D Vision 2.0 neviděl ani z vlaku, ale pořád tu budeš opakovat to samé.
60g není nic, kvalitní sluneční brýle váží daleko víc. Nějak jsem si nevšiml, že by si miliony lidí stěžovali na to, že jsou moc těžké.
Kdyby byla polarizační technologie dražší, tak nebudou brýle logicky stát pár set vs 1500 pro 3D Vision. Spotřeba neleze rapidně nahoru, když se podsvícení vypíná se zatmavením brýlí...
Celou dobu tu schválně zmiňuješ jen filmy, protože podpora her u 3D Vision nemá konkurenci, ať už se týče kvality nebo podpory.
60g není nic, kvalitní sluneční brýle váží daleko víc. Nějak jsem si nevšiml, že by si miliony lidí stěžovali na to, že jsou moc těžké.
Kdyby byla polarizační technologie dražší, tak nebudou brýle logicky stát pár set vs 1500 pro 3D Vision. Spotřeba neleze rapidně nahoru, když se podsvícení vypíná se zatmavením brýlí...
Celou dobu tu schválně zmiňuješ jen filmy, protože podpora her u 3D Vision nemá konkurenci, ať už se týče kvality nebo podpory.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
60g neni nic? no nevim mit na nose pulku tabulkovy cokolady 2 hodiny neni moc prijemny
8g ani necejtis.
ANo technologie je to drazsi ale bryle jsou naopak levnejsi. u Atktinvi technologie je tomu presne naopak. Tam je technologie velmi levna staci 120hz nic vic vsechna cena pak pada na bryle + dalsi elektroniku co ti sladi obraz s blikanim bryli.
ANo videl sem vsechny mozne technologie aktivniho 3D vcetne nvision 2 coz je jenom prvni verze s malo vylepsenima (o neco vetsi skla, o neco lehci bryle) ktere tu technologii stejne potapi do propadliste dejin a nijak neresi to proc je z toho vetsine lidi blbe a bolej oci nebo hlava, vetsinu lidi co znam to nevydrzi ani 10minut a maj uplne zarudly oci (vsak to ze je to velmi agresivni forma 3D prokazalo uz velmi hodne studii od ocnich lekaru to je znamo jiz dlouho a vyrobci televizi na tohle i upozornuji v manualech).
ANo zminuju protoze 3D nejlip vynikne ve fillmech ktere jsou primo ve 3D nataceny tj 3D efekt neni nijak dopocitany apod, pust si nekdy Bluray Avatar ve 3D
.

cena cca 2000,-

cena cca 400,-
vidis ten rapidni rozdil v provedeni?
co je pak asi pro uzivatele prijemnejsi lehoucke levne bryle ktere neblikaji a neztmavuji obraz nebo tezkopadne a 4-5x drassi bryle ktere jsou tezke, maji male skla + tluste ramecky a jeste blikaj tak ze ma kazdej druhej po pul hodine zarudly oci jak kralicek
+ jeden zasadni faktor s polarizacnimi brylemi se muzes koukat i kdyz ti v mistnosti sviti lampicka nebo lustr apod bez toho aby ti obraz neprijemne blikal + mnohem prijemnejsi 3D klipsy pro lidi co uz maji svoje diptricke bryle, prece jenom mit na nose 2x bryle z toho jedny tezke jak prase neni moc prijemny a dlouho se to vydrzet neda.
A napsat mi ze se 3D nemam zkusenosti to byl taky hlod ja jsem pouzival 3D bryle v dobe kdy si ty jeste ani nevedel ze neco takovyho existuje
... a jelikoz v te dobe byla polarizacni technologie pro normalnih smrtelnika nedosazitelna v domacich podminkach byla aktivni 3D tehcnologie to jedine co se dalo doma pouzit proto jsem to tehda pouzival a po 2 letech jsem to zas prodal protoze jsem u toho orpavdu nevydrzel dyl jak hodinu a pak sem si musel jit dachnout a nejlip se vyspat a vykapat oci kapkama a to i na tu dobu s nadrpumernyma 200hz tj 100hz na kazde oko.
ANo technologie je to drazsi ale bryle jsou naopak levnejsi. u Atktinvi technologie je tomu presne naopak. Tam je technologie velmi levna staci 120hz nic vic vsechna cena pak pada na bryle + dalsi elektroniku co ti sladi obraz s blikanim bryli.
ANo videl sem vsechny mozne technologie aktivniho 3D vcetne nvision 2 coz je jenom prvni verze s malo vylepsenima (o neco vetsi skla, o neco lehci bryle) ktere tu technologii stejne potapi do propadliste dejin a nijak neresi to proc je z toho vetsine lidi blbe a bolej oci nebo hlava, vetsinu lidi co znam to nevydrzi ani 10minut a maj uplne zarudly oci (vsak to ze je to velmi agresivni forma 3D prokazalo uz velmi hodne studii od ocnich lekaru to je znamo jiz dlouho a vyrobci televizi na tohle i upozornuji v manualech).
ANo zminuju protoze 3D nejlip vynikne ve fillmech ktere jsou primo ve 3D nataceny tj 3D efekt neni nijak dopocitany apod, pust si nekdy Bluray Avatar ve 3D
cena cca 2000,-

cena cca 400,-
vidis ten rapidni rozdil v provedeni?
co je pak asi pro uzivatele prijemnejsi lehoucke levne bryle ktere neblikaji a neztmavuji obraz nebo tezkopadne a 4-5x drassi bryle ktere jsou tezke, maji male skla + tluste ramecky a jeste blikaj tak ze ma kazdej druhej po pul hodine zarudly oci jak kralicek
+ jeden zasadni faktor s polarizacnimi brylemi se muzes koukat i kdyz ti v mistnosti sviti lampicka nebo lustr apod bez toho aby ti obraz neprijemne blikal + mnohem prijemnejsi 3D klipsy pro lidi co uz maji svoje diptricke bryle, prece jenom mit na nose 2x bryle z toho jedny tezke jak prase neni moc prijemny a dlouho se to vydrzet neda.
A napsat mi ze se 3D nemam zkusenosti to byl taky hlod ja jsem pouzival 3D bryle v dobe kdy si ty jeste ani nevedel ze neco takovyho existuje
- michalissimo
- Začátečník

-
ja mam uz kupene NVIDIA 3D VISION 2 a poviem tolko: tie okuliare necitit na hlave oci vobec nebolia, vydrzal som pozerat Expendables 2 + 4 hodiny multiplayer na BF BC 2 a ani naznak po tom zeby boli cervene
prepustaju viacej jasu ako predchadzajuca verzia(mal som pozicanu od kamarata). SU ovela lepsie a neblikaju, neboli hlava. To ze niekto tvrdi ze blikaju atd. musel zle nastavit nejake veci. Jasne ze ked nastavi na 60 Hz zak to blika ale na 120 Hz nic . Je tam dobra dynamika v 3D, ostrejsi obraz, lepsi 3D efekt a NECITIT ICH NA HLAVE!!!!! vazil som ich s okuliarmi co nosim kazdy den a aj slnecnymi a vahou sa vyrovnali. Som nadmieru spokojny 
Case: Montech King 95 Pro white, CPU: AMD RYZEN 7 9800X3D 5440mhz, MB: ASUS ROG STRIX B650E-E Wifi, VGA: pravdepodobne RTX5090 COOLER: MSI MAG CORELIQUID E360, MEM: 32GB G. SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30@ 6400MhzCL28PSU: SEASONIC FOCUS GX850 Gold, MYŠ. Raser Basilisk V3 Pro Klávesnica: ASUS ROG STRIX SCOPE II, MONITOR: Dell Alienware AW3225QF, Qled 4K curved 240hz
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
me blika i 200hz u tehle technologii nekdo je na to proste strasne citlivej. Neboj testoval jsem taky tu novejsi verzi a bohuzel zadny pokrok se nekona spise osdtranily jenom nedostatky prvni verze na ktery chteloy vyrejzovat sileny penize a tak to ojebali. Defakto moje stare 3D bryle co sem kupoval pred 8 lety za 1500,- byly lepsi. (akorat nebyly bezdratove ale zas byly lehci - na bezdratove byl priplatek dalsich 700,- a to se stale bavime o dobe pred 8 lety od te doby prece jenom cena vyroby teto technologie dost klesla....) Jak rikam Nvidia pouze ozivila 15-20 let stary koncept dala tomu zlate pozlatko a rejzuje na tom nekrestansky prachy. Kdo chce poradne moderni 3D tak jedine polarizacni technologii diky bohu ze uz to lze bezne koupit jeste pred 3 lety to byla utopie nebo si to mohl dovolit max nekdo kdo mel neomezenej rozpocet...
jinak stale si asi nemel na nose 8g polarizacni 3D klipsy o kterych defakto ani nevis ze je mas prece jenom 8g a 60g je kurva rozdil...
jinak ja mam treba spesl titanovy bryle + odlehceny plastovy skla sou to sice bryle za 20tis (to sou bryle skoro na celej zivot jenom staci menit prubezne skla dle dioptrii) vcetne vseho ale na nose je defakto necejtim. To ze dneska jeste nekdo pouziva levne smejdy tezke dioptricke bryle se celkem divim, mit pak po celodennim noseni otlacenej nos by me asi nebavilo. Proste kazdej je zvyklej na jinej standart, pokud mohu mit 8g 3D bryle za 400,- proc si kupovat tezke s malymi skly a jeste blikaci za 2000,- ? to nedava proste logiku
jinak stale si asi nemel na nose 8g polarizacni 3D klipsy o kterych defakto ani nevis ze je mas prece jenom 8g a 60g je kurva rozdil...
jinak ja mam treba spesl titanovy bryle + odlehceny plastovy skla sou to sice bryle za 20tis (to sou bryle skoro na celej zivot jenom staci menit prubezne skla dle dioptrii) vcetne vseho ale na nose je defakto necejtim. To ze dneska jeste nekdo pouziva levne smejdy tezke dioptricke bryle se celkem divim, mit pak po celodennim noseni otlacenej nos by me asi nebavilo. Proste kazdej je zvyklej na jinej standart, pokud mohu mit 8g 3D bryle za 400,- proc si kupovat tezke s malymi skly a jeste blikaci za 2000,- ? to nedava proste logiku
- michalissimo
- Začátečník

-
ale mal som pasivne 3D okuliare a vadil mi ten hranaty design a nesedeli na nose, ale Nvidia 3D Vision som ani necitil a skvele sa cez nich pozera .........takymi zastupcami pasivnych monitorov je LG a cital som recenzie a v 3D je doba odozvy GTG az zatracenych 29ms a to je uz privela a ma aj zly input lag takze este som to vyskusal v predajni a je to fail. Nvidia ma skor uspokojila 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
polarizacnich bryli mas stovky druhu staci si vybrat v tom nevidim zadny problem... Hele moje LG telka ma odezvu zmerenou kolem 10ms coz je si myslim celkem standart na ten panel co so pouziva, staci si vyladit nastaveni menu + vypnout nektere funkce co sice obraz minre vylepsuji (u 1080p obrazu zcela zbytecne) ale zaroven zvysuji odezvu klidne k 50ms...
- michalissimo
- Začátečník

-
ale rozdiel je ked na telke pozeras film a mas dobu odozvy 10 ms a ked hrajes hry a najviac fps tituly a mas dobu odozvy 29ms tak to je ku*va zle. Dnes mam doma vypozicany LG DM2780D-PZ a je to mierne lepsie ako u lacnejsich LG ale aj tak doba odozvy je namerana zo sivej do sivej 23ms a aj to poriadne je oneskoreny obraz. skusal som dvi aj hdmi 1.4a a nic nepomohlo. Nepomohli ani vypnute setriace funkcie. Pasivne monitory by som nedoporucoval na hry ale na filmy vpohode
. Je rozdiel ci mas aktivne alebo pasivne okuliare lebo pri pasivnom sa musi upravit obraz na monitore a pretransformovat do 3D a to je aj potom zla doba odozvy. Paisvne su len zatienovacie okuliare. Ale na aktivnych je to ze monitor vytvara len stereoskopicke zobrazenie a nasledne okuliare ten obraz upravia a mozes si sam regulovat aj 3d hlbku.
Nemam nic proti 3d tv su skvele aj pasivne aj aktivne ale na hry sa viacej hodi aktivne, teda nvidia 3d vision alebo vision 2
Nemam nic proti 3d tv su skvele aj pasivne aj aktivne ale na hry sa viacej hodi aktivne, teda nvidia 3d vision alebo vision 2
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak mala odezva ale neni vina polarizacni technologie to na to nema zadnej vliv naopak zde zadne spozdeni byt z technologickeho hlediska ani byt nemuze. Ono ja mam zas 47" za 25tis tj neco jineho nez monitor za 4-5tis kde to tolik osolit nemuzou co se tyce elektroniky apod aby se vesly do nejake lepsi ceny. Ja skousel hrat z X-BOXU 360 tj pres HDMI jeste verze 1.3a a odezva taky 10ms a to jak ve 2D tak i ve 3D zde nebyla zadna zmena..
Me de hlavne o to ze mam svoje bryle tj nechci na nose dalsi, za druhe nesnasim to blikani a divam se kolikrat na film a vedle v mistnosti se treba sviti apod. Aktivni 3D jsem pouzival temer 2 roky kdysi a to jenom z nutnosti ze nic jineho v te dobe proste nebylo a uplne sem slintal v IMAXU jak jim to tam nadherne slape a nebolej me z toho oci, dokonce jsem uvazoval o reseni 2x projektor + polarizacni platno a vyladit si to sam, ale to by bylo financne neunosne v te dobe kolem 200tis.. DNeska konecne prisli na to jak polarizacni 3D levne vyrobit takze pro me jasna volba, technologicky je to mnohem ale mnohem dal a uzivatelsky prijemnejsi hlavne z hlediska velmi lehkych neblikacich bryli coz rada lidi proste snasi lip nez blikaci, vydrzim fakt max hodinu a pak mam oci jak kralik, kdyz jsem byl na premiere Avatara v Praze na smichove uplne sem trpel az mi slzely oci, o mesic pozdeji jsem sel do Imaxu a zadny problem..
Me de hlavne o to ze mam svoje bryle tj nechci na nose dalsi, za druhe nesnasim to blikani a divam se kolikrat na film a vedle v mistnosti se treba sviti apod. Aktivni 3D jsem pouzival temer 2 roky kdysi a to jenom z nutnosti ze nic jineho v te dobe proste nebylo a uplne sem slintal v IMAXU jak jim to tam nadherne slape a nebolej me z toho oci, dokonce jsem uvazoval o reseni 2x projektor + polarizacni platno a vyladit si to sam, ale to by bylo financne neunosne v te dobe kolem 200tis.. DNeska konecne prisli na to jak polarizacni 3D levne vyrobit takze pro me jasna volba, technologicky je to mnohem ale mnohem dal a uzivatelsky prijemnejsi hlavne z hlediska velmi lehkych neblikacich bryli coz rada lidi proste snasi lip nez blikaci, vydrzim fakt max hodinu a pak mam oci jak kralik, kdyz jsem byl na premiere Avatara v Praze na smichove uplne sem trpel az mi slzely oci, o mesic pozdeji jsem sel do Imaxu a zadny problem..
- michalissimo
- Začátečník

-
ten monitor LG stoji priblizne 360€ co je 10800 SK a to je uz dost. Ja taktiez pouzivam aktivne okuliare a vobec ma nebolia oci ani po troch hodinach sledovania filmov . Ale bolo dost hadania sa ved aj tak s nicim a nikde nedospejeme. KAzda technologia ma svoje plus a minus a kazdy si kupi to co mu najviac vyhovuje 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak statisticky mnohem vice vadi lidem aktivni nez pasivni to je jasne dokazany. Taky aktivni nici zrak vice nez pasivni coz je taky dokazany. Nekdo kdo ma silnejsi zdravejsi oci tak to vadi mene. ale za par let se ti to muze pekne vymstit az zjistis ze sis na tom ty oci odrovnal...
kdyz to tak vemu skoro vsichni vyrbci prechazeji postupne na polarizacni technologii prave z duvodu ze to mene lidem vadi tj ve vysledku si to koupi vice lidi kvuli pohodlnosti a lehcim brylim apod..
//e maXX... opravdu neni treba DONEKONECNA opakovat to same, shody se stejne nedoberete. Dalsi podobne posty budou za postihy....
kdyz to tak vemu skoro vsichni vyrbci prechazeji postupne na polarizacni technologii prave z duvodu ze to mene lidem vadi tj ve vysledku si to koupi vice lidi kvuli pohodlnosti a lehcim brylim apod..
//e maXX... opravdu neni treba DONEKONECNA opakovat to same, shody se stejne nedoberete. Dalsi podobne posty budou za postihy....