Lenovo X61s vs. Dell D430 ???

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Malbur
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Lenovo X61s vs. Dell D430 ???

Příspěvek od Malbur »

Lenovo X61s vs. Dell D430

Zdravím, sháním nějaký starší přenosný notebook s 12" obrazovkou. Momentálně váhám mezi těmito dvěma. Nechci to na hry, ale svižný systém potěší. Chtěl bych k tomu občas připojit 17" lcd, takže by mě zajímaly zkušenosti s grafikou, X61s má Intel GMA965, E430 má Intel GMA950

případně by mě zajímaly i nějaké postřehy k porovnání Lenovo vs. Dell obecně

Díky za každé info
Come To The Dark Side, We Have Cookies!
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo X61s vs. Dell D430 ???

Příspěvek od petr_ »

Já mám x61 (ve verzi tabletu) a asi bych neměnil. Notebook je spolehlivý, konstrukčně dobře vyřešený, na žádný problém jsem během skoro pětiletého používání nenarazil. Jediné, co bych možná vytknul, je mérně poddimenzované chlazení.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo X61s vs. Dell D430 ???

Příspěvek od -- DiL -- »

jen pro info, zadna grafika "GMA965" neexistuje. integrovane graficke jadro v chipsetu i965GM se nazyva "IGMA X3100" :wink: . to jen pro upresneni.

pokud bych si ja mel zvolit nejaky starsi 12" ultra-portable, sel bych do HP 2510p. 2510p ma ze vsech ultra-portable booku nejlepevnejsi chassis, ktery by snad zastavilo i kulku z pistole :lol: . navic disponuje plnohodnotnou DVD±RW mechanikou, misto ktery je mozno dat (podle potreby) dalsi baterii nebo druhy 2,5" HDD. bohuzel ma ale i dve nevyhody. v prvni rade je to pomaly 1,8" ZIF HDD, ktery je v porovnani se standartnim 2,5" SATA skutecnej lenochod. druhou nevyhodou (coz je ale dan za pevnost a mechaniku) je trochu vyssi hmotnost. co se tyce vydrze, na standartni baterii mi bezel pres 7 hod.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“