Ztlumení zvuku u reklam?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Ztlumení zvuku u reklam?

Příspěvek od robocop »

Mám takový dotaz, který určitě zaujme v dnešní době naprosto každého.
Nejenom Já, ale naprosto všichni ostatní, jsou dosti rozzlobeni, když mají v TV puštěný film, serial... a najednou tam skočí raklama. Stanese to, že nastane ohromný hluk - reklamy jsou minimalně o 50% hlasitější, než film. Co vím, tak nejbrutálnější je TV NOVA - tam to s člověkem naprosto trhne, když tam naskočí reklama. Já tedy okamžitě sahám po ovladači a klikám na - (mínus u ztišení zvuku).
Tam se ty reklamy zesílí naprosto masivně.
Mám doma 3 "nové" TV (2x LED, 1xLCD) a musím říct, že všude je to naprosto stejné. V nastavení není žádná možnost stišení reklam. A i kdyby, tak to stejně nebude nikdy tak dobře fungovat.
Proto se tedy ptám, jestli náhodou neexistuje nějaký jakoby hardware, který se připoji před TV a bude redukovat ty dB, které tam při reklamách narůstají. Mayslim tedy něco jakoby audio filtr.
Pomoste mi tedy prosím, jak se toho hluku zbavit.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Ztlumení zvuku u reklam?

Příspěvek od Butch »

Mel by na to byt nejaky zakon(konecne), ale nevim v jakym je stavu a od kdy bude platit.

Tohle stve kazdyho, urcite v tom nejsi sam :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Butch píše:Mel by na to byt nejaky zakon(konecne), ale nevim v jakym je stavu a od kdy bude platit.

Tohle stve kazdyho, urcite v tom nejsi sam :-)
ZÁKON, ZÁKON, ZÁKON...noo, tak to si asi počkám, když vidím, jak se v ČR "pěkně rychle projednává"
Až tomu sám nevěřím, že se takového zákonu dočkám.
Vždyť ty jednotlivé TV za to mají velké prachy, tak to jen tak zlehka nepujde stím uzákoněním.

Naopak si sám myslím, že na to jistě bude vyvynut, nějaký hardware, který si s tím utišením poradí.

Ještě k tomu audiu mohu podotknout, že mám cca rok starou 102CM LCD TV a to ještě není ta ultratenká, jako se ted vyrábí. No a jde o to, že ta TV má svoje prakticky (ve srovnáním s nynějšími LED) veliké a mohutnější integrované repro a ono to samo o sobě na ten audio vástup má vliv.
1. Zvuk je takový kvalitnější - normálnější (realističtější)
2. Ta zvýšená hlasitost u reklam se u těchto repro neprojevuje tak razantně jako u těch nových LED TV.

Potom mám ty prakticky (2 mesíce staré) ultra tenké LED TV a tam už je ta hlasitost na ucho výreznější.
Ony tam jsou logicky integrované malilinkaté reproduktorky, kterými ten navýšený výkon při reklamách pěkně zahýbe a je to fakt hodně slyšet.
Ono by bylo možná malinkým vysvobozením použití mohutných externích repro, ale to jen proto, že by ten nárus výkonu (zvýšené hlasitosti) nebyl tak razantní, ale přesot by to bylo jistojistě znatelné, že to řve jako kráva.
No už se těším na ten zákon, ale přesto bych to chtěl řešit ted hned, protože jak jsem již psal...kdy se toho zákonu můžeme dočkat...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja na normalni telku defakto nekoukam vubec, toho malo casu co doma mam venuju poslechu hudbe nebo projekci filmu (3D-Telka) (2D - Projektor) Ale kdyz jsem obcas u brachy kde mu bezi televize nonstop taky me to dycky sere jak sou ty reklamy urvany je to hnus
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

http://www.tyden.cz/rubriky/media/telev ... 20046.html

No takze opravdu jen o tom zacali uvazovat, tak uvidime jak dlouhe vedeni maji.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

IMHO to nijak jednoduše zbastlit nepůjde. Pokud bys tam měl jen hlídání hlasitosti, pak by to mrvilo každý akční film, kde se ozve výstřel, nebo horror při zaječení, apod.
Muselo by to porovnávat zvuk s uloženýma znělkama stanic a při nástupu reklamy vypnout zvuk. Ovšem to by znamenalo zpracovávat nějaký časový vzorek a tím by vznikalo zpoždění, o které by bylo nutné posunout i obraz a vysílat s 1-2sec zpožděním.

A zákon v našem banánistánu ? :lol: :lol: :lol:

Jedině si to stáhnout a pouštět bez reklam :angry2:
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Aigor píše:IMHO to nijak jednoduše zbastlit nepůjde. Pokud bys tam měl jen hlídání hlasitosti, pak by to mrvilo každý akční film, kde se ozve výstřel, nebo horror při zaječení, apod.
Muselo by to porovnávat zvuk s uloženýma znělkama stanic a při nástupu reklamy vypnout zvuk. Ovšem to by znamenalo zpracovávat nějaký časový vzorek a tím by vznikalo zpoždění, o které by bylo nutné posunout i obraz a vysílat s 1-2sec zpožděním.

A zákon v našem banánistánu ? :lol: :lol: :lol:

Jedině si to stáhnout a pouštět bez reklam :angry2:
Všechno si nesosneš z netu a nepustíš bez reklam jak si Ty myslíš. A já tady nemluvím jen o sobě. Na reklamy ja nasraný uplně každý koho znám.
A osobně si myslim že by se ty reklamy snimali již z předstihem. Neboli, že by cele vysilani bylo o nejakou sekundu (možná milisekundu) vysíláno opožděně.
Tím by to znamenalo že audio i video by jeli synchonizovaně a nedošlo by tak k posunu audia a videa.
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

Já mám starý CRT Samsung 72cm - CW29M64N a tam je funkce Autohlasitost - Auto volume, kde se píše: každý vysílač má vlastní úroveń signálu, proto není snadné seřídit hlasitost při každé změně kanálu. Tato funkce umožňuje automatic. upravení hlasitosti požadovaného kanálu snížením zvukového výstupu, pokud je modulační signál vysoký, nebo zvýšením, pokud je modulační signál nízký. Ale tento TV nemám připojený na set top box ale na satelit, tak nevím zda to funguje i u DVB-T. Ale u analogu to fungovalo perfektně !!!
Intel i5, GK GF560TI,
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Weber píše:Já mám starý CRT Samsung 72cm - CW29M64N a tam je funkce Autohlasitost - Auto volume, kde se píše: každý vysílač má vlastní úroveń signálu, proto není snadné seřídit hlasitost při každé změně kanálu. Tato funkce umožňuje automatic. upravení hlasitosti požadovaného kanálu snížením zvukového výstupu, pokud je modulační signál vysoký, nebo zvýšením, pokud je modulační signál nízký. Ale tento TV nemám připojený na set top box ale na satelit, tak nevím zda to funguje i u DVB-T. Ale u analogu to fungovalo perfektně !!!
Hmm, tak to bude částečně tím satelitem. Aspon si to myslím.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

klasicka funkce normalizace :)
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Flegy píše:klasicka funkce normalizace :)
Jooo?
A ještě tak takovou funkci na TV najít - když tam není.
Kam jdu, a mají tam LED či LCD TV, tak při reklamě nastane vždy ten kravál a musí se šahat po ovladači a stišovat.
...chudáci uši...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jasny no, taky me to dere. u pc na to existujou filtry :) , proto miluju htpc :inlove:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“