Zdravím všechny. Tuhle jsem stavěl komp - nic náročného, a použil jsem desku Gigabyte H61M-D2-B3. Nainstaloval jsem OS, a když jsem projížděl cd s ovladači a softem od výrobce. I povšiml jsem si prográmku, myslím, že se jmenuje Face wizard, který by měl umět z prostředí OS naflashovat jinej obrázek do biosu. No nadchlo mně to, spáchal jsem vlastní logo (a ano, než se na to někdo zeptá, bylo v patřičném rozlišení i barevné hloubce) a nahrál ho tam. Prográmek zahlásil že successfully, a restartoval. Ovšem po restartu vyhlásil bios chybu, docela zásadně. Ještě štěstí, že ta deska má záložní bios, a naflashovala se zpátky....
Tak by mně zajímalo, jestli se to dá dělat nějak jinak, protože tenhle prográmek jsem viděl jen u Gigabytů, a je mi vcelku jasné, že na Asusu (třeba), fungovat nebude....
Máte s tím někdo zkušenosti ?
Změna screenu v biosu
Moderátor: Eddward
- GraafDark
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- tielka
- Středně pokročilý

Re: Změna screenu v biosu
Jo nejlepší zkušenost je mrtvá deska ...
takže rada nad zlato pokud ti je deska drahá, když už něco flashovat tak v DOSu a nejlépe neflashovat upravené BIOSy.... 
- GraafDark
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
OK...dobrá rada.... No ona není mrtvá. Ona si ten bios nahrála zpátky ze záložního. Takže ta deska je v cajku. Ale ten obrázek jsem tam samosebou nenatláknul....
- BabySport
- Začátečník

-
neflashoval upravený bios...chtěl změnit biosovy obrázek za svůj:)asus to má taky.a když bys upravil sám obrázek na požadované hodnoty a zkusil ho nahrát?třeba to keni automatika špatně převedla.
- GraafDark
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Já ho právě měl na těch hodnotách. Na automatiku bych nespoléhal. Spíš ten softík není kopatibilní s daným biosem.....ale hovada na to nikde neupozorní....
Spíš by mě zajímal nějakej soft, kterej by dokázal načíst a zapsat bios. Pokud možno univerzální, ale je mi jasný, že jsem naivní....
Spíš by mě zajímal nějakej soft, kterej by dokázal načíst a zapsat bios. Pokud možno univerzální, ale je mi jasný, že jsem naivní....