PC prestalo bootovat - GPU se nerozjede

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
petrajs
Začátečník
Začátečník

PC prestalo bootovat - GPU se nerozjede

Příspěvek od petrajs »

Nevim, kam to tady hodit, tak zkusim tady. Potreboval bych poradit.
moje sestava:
i5 2500k
GA P67A-D3-B3
HD 6850
PSU: Blue Storm II 500w

Uz posledni dobou jsem mel problem s obcasnym double startem pri cool startu PC, PC zacalo bootovat, po par sec se samo vyplo a zase pustilo, a nabehlo to treba az napodruhe nebo napotreti, nekdy se PC rozjelo, ale nic nedelalo, az po vypnuti natvrdo a znovu spusteni teprve nabehlo. Mel jsem za to, ze je to klasickej problem s double startem, kterej maj nektery desky. Dneska rano ale uz nechce nabehnout vubec, kdyz ho pustim, tak se rozbehne vse krome GPU, vetraky na GPU nejedou, obrazovka vubec nenabehne, zkousel jsem clear cmos, vytahnout a znova zastrcit grafiku, ale nic nepomohlo.

Moje otazka zni, odkud zacit hledat problem ? Chcipla grafika, nebo to muze byt i deskou/psu ?

Diky za kazdou radu.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: PC prestalo bootovat - GPU se nerozjede

Příspěvek od tielka »

Vypadá to na grafiku chtělo by to zajít za kámošem a proházet komponenty a hned bude jasné co odešlo do křemíkového nebe. :)
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

A je mozny, ze GPU mohla tohle delat pro studenych startech ? Protoze co jsem cetl, tak to je spis zalezitost MB.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Měl jsem stejný problém, na vině byla deska. Po spuštění cyklus několika restartů, napoprvé pomohl reset CMOS, napodruhé až reflash BIOSu ze záložní EEPROM. Nakonec jsem zjistil, že na vině je řadič disků v čipsetu P67 (stepping B2), který házel chyby a haltoval POST.

Svou kartu pro jistotu zkus v jiném PC jak psal tielka a v desce zkus nějakou jinou kartu.
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

Krteq píše:Měl jsem stejný problém, na vině byla deska. Po spuštění cyklus několika restartů, napoprvé pomohl reset CMOS, napodruhé až reflash BIOSu ze záložní EEPROM. Nakonec jsem zjistil, že na vině je řadič disků v čipsetu P67 (stepping B2), který házel chyby a haltoval POST.

Svou kartu pro jistotu zkus v jiném PC jak psal tielka a v desce zkus nějakou jinou kartu.
Ale tohle je B3 revize. Myslis, ze by problem se sata radicem zpusobil to, ze se to vubec nerozbehne ?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Když vidím ten zdroj, nemám úplně hrůzu v očích, ale zkusil bych nějaký kvalitnější.
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

No, vlastne je fakt, ze pred par rokama se mi u starsiho PC stalo neco podobnyho, akorat ze tenkrat zdroj teda odesel i jasne slysitelne :D pak taky nastarovalo jen par veci ale PC nenabehlo vubec.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Hádám zdroj 2-3 roky starej a ještě mu takhle naložíš :-)
Kámošovi před tejdnem umřel částečně zdroj, 3 a 5V fungovaly, ale 12V byl mrtvej, proto se ptám...
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

Zdroj by mel byt starej asi 2 roky, ale nemuzu rict, ale tim spis je to pravdepodobny, protoze sem ho kupoval jako bazarovej, kdyz sem skladal PC, a tohle to udelalo uz hned u prvniho startu a dela to od te doby, takze je mozny, ze tam fakt neco definitivne odeslo, ale zadnej zvukovej ani svetelnej efekt to neprovazelo, takze tezko rict, v patek jsem jeste PC normalne vypnul, dnes rano ho zapnul, prvne se to zase rozjelo, po 5 sec vyplo, rzjelo, ale uz nenabootovalo od te doby a grafika se nerozjede
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

Jeltík píše:Hádám zdroj 2-3 roky starej a ještě mu takhle naložíš :-)
Kámošovi před tejdnem umřel částečně zdroj, 3 a 5V fungovaly, ale 12V byl mrtvej, proto se ptám...
Ale zase nadruhou stranu, s tim nakladanim bych to nevidel az tak tragicky, i5 a 6850 nejsou buhvijaka naloz, cela sestava ma v max zatezi odber max nakych 300w
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Kvalitní zdroje neodcházej s rachejtlema jako Eurocase nebo KME atd.
Aspoň, že tak, vyzkoušej jinej a uvidíš.
Jde o specifický zatížení, zdroj může mít max. odběr nějakých 500W, ale jde hlavně o 12 větev.
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

Za chvili jdu s grafikou ke znamymu, tak se uvidi.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Good Luck
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

Takze grafika otestovana v jinem PC, funguje, takze zbyva zdroj a deska, ted to mozna bude noob dotaz, ale myslite, ze je doby napad zkusit grafiku na zdroj pripojit pres redukci 2x molex > 6pin pci-e ? Potrebuju zjistit, zda je to deskou nebo zdrojem, a nemam momentalne jinou desku ani zdroj na otestovani.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

petrajs píše:Takze grafika otestovana v jinem PC, funguje, takze zbyva zdroj a deska, ted to mozna bude noob dotaz, ale myslite, ze je doby napad zkusit grafiku na zdroj pripojit pres redukci 2x molex > 6pin pci-e ? Potrebuju zjistit, zda je to deskou nebo zdrojem, a nemam momentalne jinou desku ani zdroj na otestovani.
Tohle moc nechápu, ničeho tím nedocílíš. Jestli zdechnul zdroj, tak to stejnak nepojede. A jestli deska, tak to taky nepojede.

Jinak Jeltík zase přehání. Ten Fortron není žádný terno, to souhlasím, ale aby se přetěžoval s i5 2500k a HD 6850 (spotřeba kolem 170W), to zas ne.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

Tak ted uz tomu vubec nerozumim, Pc jsem rozebral, odpojil vsechno co se odpojit dalo a zase slozil do kupy, a najednou to najelo hned napoprve. Takze jak a kde ted hledat zavadu ?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Pokud to funguje, nech to být. Pokud se to projeví znovu, budeme to řešit dál.
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

No, takze asi takhle, po tom rozdelani a slozeni jsem to napoprve pustil jen se zakladnima vecma, tj cpu, deska, grafika, jelikoz jsem predtim resetoval cmos, tak to vyhodilo tabulku, restart a uz to normalne ¨najizdelo, vypnul jsem PC, pripojil vse ostatni, tj disky, dvd, zvukovku, a pri prvnim startu zase to same, grafika mrtva, vypnul jsem pc a znova zapnul a uz to najelo....
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

No, tak dneska uz zase PC nestartuje, uplne to stejny jako vcera, pustim PC, po 5 sec se samo vyplo a zase zaplo a najelo uz bez grafiky a od te doby uz najede vzdy zase rovnou bez grafiky. Vim, ze nejpravdepodobnejsi pricina je zdroj, ale zase na druhou stranu, kdyby to bylo zdrojem, tak by to proste jednou chciplo a hotovo, a ne ze obcas to najede, a nekdy zas ne ? Ja nemam bohuzel momenalnte moznost pucit si jinej zdroj, a nechce se mi kupovat novej, abych zjistil, ze tim to neni. Nicmene, dnes budu vymenovat desku, coz sem mel tak jako tak v planu. tak se uvidi.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“