Připojení ke vzdálené ploše

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
PS3master
Začátečník
Začátečník

Připojení ke vzdálené ploše

Příspěvek od PS3master »

Mám na vás takovou otázku. Jak mám připojit ke vzdálené ploše dva počítače v domácnosti, když oba jsou připojeny ke stejné wifi a mají stejnou IP? Chci na každém z nich mít přístup k ploše toho druhého. Můžete mi pomoct? Z návodů na internetu moc chytrej nejsem...Děkuju všem za radu
Probook 430G2
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Re: Připojení ke vzdálené ploše

Příspěvek od Kyselinka »

Rovnaku IP (internu) urcite nemaju :wink:
Musis si najprv na obidvoch nastavit povolenie pristupu cez vzdialenu plochu:

Obrázek

Potom cez IP daneho PC (na ktory sa chces napajat) sa pripojis cez vzdialenu plochu:

Obrázek

...najlepsie je mat na obidvoch PC nastavene manualne IPcky, nie cez DHCP :wink:
//edit: este som zabudol, ze na obidvoch PC je najlepsie mat zadane heslo pre pouzivatela. Prave to je potrebne pre prihlasenie do PC cez vzd. plochu, osobne sa bez zadania hesla na PC napojit nedokazem.
Naposledy upravil(a) Kyselinka dne pon 27. úno 2012, 17:10, celkem upraveno 1 x.
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

No mě jde o to IP toho PC, protože opravdu má každé PC stejnou IP, kde ji ve win7 najdu?
Probook 430G2
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ovládací panel\Centrum sietí\Lokalne pripojenie\Podrobnosti
..a je to pod nazvom Adresa IPv4

Rovnaku mas iba externu IP...internu/lokalnu musis mat na kazdom PC inu:
Co je to IP adresa?
IP adresa je jedinečná adresa počítače v internetu. Udává se ve tvaru yyy.yyy.yyy.yyy, kde yyy je číslo v rozsahu 0 až 255. Může vypadat například takto: 93.112.07.247 .

Co je to interní IP adresa?
Interní nebo i lokální IP adresa je provozována v Local Area Network (taky LAN, lokální síť, místní síť). Lokální adresy se používají pouze v těchto malých sítích, které jsou převážně používany v domáctnostech, školách či malých a středních firmách.
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

http://imageshack.us/f/109/clipboard01ge.jpg
Dostal jsem se sem, nějak tam tu položku lokální sítě nevidím. Ach jo, si připadám jak blbec, ale nemůžu na to prostě přijít
Probook 430G2
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Nikto uceny z neba nespadol, to neries.
No kedze mas notebook napojeny cez wifi, tak musis pozriet v "Bezdratove pripojeni k siti"..otvori sa ti tabulka a tam daj Podrobnosti. A tam je to pod nazvom Adresa IPv4.
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Tak už se mi povedlo na PC s XP připojit na win7,ale opačně mi to nejde, protože nemůžu najít na XP, kde se povoluje přístup ke vzdálené ploše. IP už mám obou, jenom to v XP nemůžu najít.
Jinak ti moc děkuju za rady ;-)
Probook 430G2
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Malo by to byt vo vlastnostiach systemu:

Obrázek

..no neviem takto presne z hlavy, lebo XP momentalne nemam doma na ziadnom PC.
Klikni pravym na Tento pocitac a daj Vlastnosti...tam by mala byt podpolozka Vzdialene pripojenie, alebo nieco podobne (ako na obrazku) :wink:

P.S: som ti zabudol napisat, ze asi najjednoduchsie zistenie lokalnej IP adresy je cez prikaz a to nasledovne: cez Start kliknes na "Spustit" (alebo win tlacitko + R), otvori sa ti tabulka a tam napises "cmd"...potom sa ti otvori command line, kde napises "ipconfig all" (vsade bez uvodzoviek) a vypise ti IP adresy vsetkych pripojeni v aktualnom PC :)
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

No tohle jsem taky našel, ale jde o to, že já tam mám jenom ten remote assistance a pod tím nic,šedo. Ten remote desktop tam vůbec nemám.
Probook 430G2
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“