Nový CPU od AMD na hry
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Nový CPU od AMD na hry
Flankere nepiš kraviny.
1. I3 2100 neni fajn protože je defakto out, je nahrazena 2120 která stojí o 100 více a má o 200Mhz více.
2. FX4100 neni rovnocenej soupeř v hrách s I3, žádné AMD (kor v podobné ceně) bohužel neni a většinou prohrává.
3. Když se bavíme o CPU limitu, netrvďže se projevuje jen s vyššíma grafikama, ne, ten je tu vždy, lepší grafika ti dá jen ještě více FPS a umožní vyšší rozlišení a AA takže jí to brzdí ještě více. Ale minimální FPS a propady zaviněné CPU budou vždy stejné.
Já říkám 960T a přetaktovat co se dát (na hry je lepší než cokoliv velice nepovedené FX architektury), nebo ještě lépe I3 2120 a v budoucnu možnost na upgreade do Ivy bridge.
1. I3 2100 neni fajn protože je defakto out, je nahrazena 2120 která stojí o 100 více a má o 200Mhz více.
2. FX4100 neni rovnocenej soupeř v hrách s I3, žádné AMD (kor v podobné ceně) bohužel neni a většinou prohrává.
3. Když se bavíme o CPU limitu, netrvďže se projevuje jen s vyššíma grafikama, ne, ten je tu vždy, lepší grafika ti dá jen ještě více FPS a umožní vyšší rozlišení a AA takže jí to brzdí ještě více. Ale minimální FPS a propady zaviněné CPU budou vždy stejné.
Já říkám 960T a přetaktovat co se dát (na hry je lepší než cokoliv velice nepovedené FX architektury), nebo ještě lépe I3 2120 a v budoucnu možnost na upgreade do Ivy bridge.
- 1Pupik1989
- Začátečník

-
Pomalé na přetaktování, pak zbývá jedině zvedat pouze násobičnothar píše:muzu se zeptat, v cem je problem s DDR3 1333mhz ?1Pupik1989 píše:Hlavně nekupuj DDR3 na 1333Mhz, za to se proklínám ještě teď, i když běží na 1466Mhz.
Naposledy upravil(a) 1Pupik1989 dne stř 29. úno 2012, 19:36, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
- Riku
- Začátečník

No ten 2400 nebo ještě horší verze i5 nevím zda se tolik vyplatí, to už pak rovnou koupit 2500K, protože i 2500k@default má ve většině her +/- stejný výsledky jako i3 2120 a právě 2500k má tu výhodu že když ho přetaktuješ tak je výkon daaaaaleko jinde. Já bych teda bral i3 2120 nebo i5 2500k, nic mezi tim...
PS5 Pro | LG OLED CX55
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
DOC: srry, myslel jsem obecně na i3-21xx. Ale s těmi propady to kupodivu je takto podivně...Věřím, že třeba FX-4170 by se zas choval zcela jinaka byl adekvátním soupeřem. Viz minimální průběhy FPS s různými kartami a rozlišením:

ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Krásná nastavení co, framerate padá až ke 30 a hlavně že 8X MSAA + Adaptive AA (TRAA)! Při tomhle nastavení k dby to stále bylo plynulé tak bude velkej inputlag.
Tímhle způsobem buldozer v marketingovejch plátech v hrách drtil sandy bridge... jaká byla realita to pocejtilo mnoho lidí co si jej koupilo. Flankere tebe by měli najmout....
Měl by jsi spíš linknout na tu recenzi co se tim přímo zabejvala:
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... ,3120.html
Tímhle způsobem buldozer v marketingovejch plátech v hrách drtil sandy bridge... jaká byla realita to pocejtilo mnoho lidí co si jej koupilo. Flankere tebe by měli najmout....
Měl by jsi spíš linknout na tu recenzi co se tim přímo zabejvala:
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... ,3120.html
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
zase....vybereš si tituly, které hraješ a ne ve většině titulech FX propadá, to určitě ne. Někde jsou propady vůči konkurenci i v rámci "chyby měření" (BF3), jinde větší, ale nedá se říci, že by sis nezahrál na FXku. Podívej i na ten můj test http://www.tomshardware.com/reviews/fx- ... 136-9.html, který se zabývá přímo srovnáním 4100 FX s i3-2100. I zde se najdou větší rozdíly, ale je to způsobeno taktem 4100, 4170 by právě byla adekvátním soupeřem i3-21xx.
A co realita tato? http://legitreviews.com/article/1838/1/
Dle mě to v mnoha hrách prostě nepoznáš. Nejsem sice žádnej ultimátní gamer, ale co hraju na FX, neměl jsem problém s neplynulostí nebo s nějakými záseky.
Dle mě to v mnoha hrách prostě nepoznáš. Nejsem sice žádnej ultimátní gamer, ale co hraju na FX, neměl jsem problém s neplynulostí nebo s nějakými záseky.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Maor
- Začátečník

já doporučuju se koukat po bazarech, když si dáš pozor, tak tě nepodrazí a dá se slušně ušetřit, problém je, že sandy bridge nikdo neprodává, ale od dubna s příchodem ivy bridge by se mohli začít objevovat jetý i5-2500k pod 4000,-
na hraní opravdu nemá nic jinýho smysl.
abych řekl Phenom II se na hraní dá taky použít, ale ty propady FPS tam jsou výrazný. já začínám litovat, že jsem šel do AMD, protože při Starcraftu 4vs4 jsou propady při bitvách klidně až na 1FPS a to se pak člověk na**** když se mu to laguje. i5-2500k tyhle extrémy zvládá mnohem líp, ale musí si za to člověk zaplatit
na hraní opravdu nemá nic jinýho smysl.
abych řekl Phenom II se na hraní dá taky použít, ale ty propady FPS tam jsou výrazný. já začínám litovat, že jsem šel do AMD, protože při Starcraftu 4vs4 jsou propady při bitvách klidně až na 1FPS a to se pak člověk na**** když se mu to laguje. i5-2500k tyhle extrémy zvládá mnohem líp, ale musí si za to člověk zaplatit
- Hladis
- Moderátor

Flanker: Podpis ti nesplnuje pravidla
Maor: Nejak si nemyslim ze se lidi budou SB zbavovat. Prechod z SB na IB moc smyslu nema.
i5-2400 je taky v pohode. Da se na dobrych deskach nastavit pro vsechna jadra nejvyssi nasobic turba. Samozrejme primo 2500K je nejlepsi volba. Desky nejlepe ASUS P8P67-M PRO nebo MSI P67A C45/G45/GD55
Maor: Nejak si nemyslim ze se lidi budou SB zbavovat. Prechod z SB na IB moc smyslu nema.
i5-2400 je taky v pohode. Da se na dobrych deskach nastavit pro vsechna jadra nejvyssi nasobic turba. Samozrejme primo 2500K je nejlepsi volba. Desky nejlepe ASUS P8P67-M PRO nebo MSI P67A C45/G45/GD55
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
problém je že ti ale nikdy nič nedá navyše, ked je brzda grafika drží krok to je všetko...flanker píše:zase....vybereš si tituly, které hraješ a ne ve většině titulech FX propadá, to určitě ne. Někde jsou propady vůči konkurenci i v rámci "chyby měření" (BF3), jinde větší, ale nedá se říci, že by sis nezahrál na FXku. Podívej i na ten můj test http://www.tomshardware.com/reviews/fx- ... 136-9.html, který se zabývá přímo srovnáním 4100 FX s i3-2100. I zde se najdou větší rozdíly, ale je to způsobeno taktem 4100, 4170 by právě byla adekvátním soupeřem i3-21xx.
proste žiadna pridaná hodnota
bol by riadny fail keby sa na tom nedalo vôbec hrať
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- zumpar1234
-
BD na hry...
BD konkuruje tam kde je GPU limited hra... Hram dosť intenzivne a možem povedať že čo som mal možnosť vidieť tak BD nemá nárok byť v hernom PC. Hry to je parketa Intelu. Hry to nie su kdejake specializovane benchmarky co vyuziju každe jadro, každe vlákno. Najdolezitejsia vec je výkon na jadro. A že procesor brzdi len výkonné GPU? Narocnu hru na CPU bude CPU brzdit aj na slabučkej GK.
Flanker: Aku hry si naposledy prešiel? Ten posledny odkaz mi pripomina trapne slajdy AMD marketingu pred uvedenim FX. Skutočne na hry v sucasnej dobe neexistuje AMD FX alternativa ktora by bola konkurencieschopná. Stale je to len o tom: " Ale jo no ono to na GPU limited hrách skoro nepoznáš a na tych ostatných jo to zas až taký rozdiel snad nebude jo nebude to nehratelné."
Flanker: Aku hry si naposledy prešiel? Ten posledny odkaz mi pripomina trapne slajdy AMD marketingu pred uvedenim FX. Skutočne na hry v sucasnej dobe neexistuje AMD FX alternativa ktora by bola konkurencieschopná. Stale je to len o tom: " Ale jo no ono to na GPU limited hrách skoro nepoznáš a na tych ostatných jo to zas až taký rozdiel snad nebude jo nebude to nehratelné."
Naposledy upravil(a) zumpar1234 dne úte 28. úno 2012, 18:45, celkem upraveno 1 x.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
SII občas hrávám po netu, aktuálně BF3 singl a Skyrim singl. Nechme OT, každý máme svůj názor na věc (neříkám, že BD je lepší než Intel v hrách, to ne, ale zároveň jej lze považovat za levnou alternativu k core i3 procesorům a v některých titulech nevypadá zle. Zahraješ si i na Phenomech II nebo FX, toť tím jen říkám)
- Riku
- Začátečník

Jasně zahraješ si, to je jasný.. spíš jde o to že když si bude kupovat novou desku + cpu na hry, tak kupovat dnes cokoliv od AMD je prostě blbost, když za stejný peníze může mít lepší intel kterej má daleko lepší budoucnost upgradu...
PS5 Pro | LG OLED CX55
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jen pro pobaveni co sem nasel v komentari na czc
http://www.czc.cz/sapphire-hd-7770-ghz- ... a8/diskuse
Na czc je to lepsi jak na ddworldu.Ty komentare me nicej jeste vic.
Fakt by to tam meli zacit moderovat, protoze to je fakt az neskutecny co tam lidi pisou a jen blbnou ostatni lidi co tomu nerozumej.
Brzdit nic nebude , tyhle nové karty nejsou tak náročné na CPU jako minulá generace .
Sám jsem měnil HD3870X2 na C2D 3GHz za HD7970 a dává jednou tolik FPS ve hrách a odběr PC v idle na netu klesl o 40W cž je paráda.
http://www.czc.cz/sapphire-hd-7770-ghz- ... a8/diskuse
Na czc je to lepsi jak na ddworldu.Ty komentare me nicej jeste vic.
Fakt by to tam meli zacit moderovat, protoze to je fakt az neskutecny co tam lidi pisou a jen blbnou ostatni lidi co tomu nerozumej.
- GaGy
- Začátečník

Nevím pánové ... intel je určitě super a je to technologický leader ,ale když se třeba podívu tady tak raději koupím FX 4100 a FPS budu mít stejné jako na intelu a ještě ušetřím dva a půl tisíce korun.
Je sice pěkné že dnes jsou tak výkonné CPU ,ale myslím že i dnešní a slabší AMD cpu mají toho výkonu více než dost.
Tím myslím srovnání FX 4100 a 2500K
http://www.techspot.com/review/458-batt ... page7.html
Je sice pěkné že dnes jsou tak výkonné CPU ,ale myslím že i dnešní a slabší AMD cpu mají toho výkonu více než dost.
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jednoduchá odpověď:GaGy píše:Nevím pánové ... intel je určitě super a je to technologický leader ,ale když se třeba podívu tady tak raději koupím FX 4100 a FPS budu mít stejné jako na intelu a ještě ušetřím dva a půl tisíce korun.
TAK SI HO KUP!!!
- Iwosh
- Nováček

-
Panove, jak je to s pretaktovanim 2500K ? Jak se pri vyssim taktu snizuje zivotnost CPU? Ma to vliv za zivotnost?
Jo, a nerad bych aby se to tady zvrhlo na AMD vs. Intel war
Jo, a nerad bych aby se to tady zvrhlo na AMD vs. Intel war
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To se vždy zvrhne protože je easy si najít benchmark kde je to čistě gpu limited a začít na bázi toho obhajovat FX což je nejhorší architektura na hry co AMD vydalo ever.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
to zas se z toho stal klasický warflame AMD vs Intel
. Proč proboha? Gagy tím necche říci, co ostatní vidí jako fail.
Procesory od jisté doby mají výkonu nadbytek. Nebudeme se zabývat speciálními výjimkami, ale berme to jako pohled běžných uživatelů, kterých je drtivá většina. Není to jako za doby Pentia I, kdy za jeden rok pomalu "nestíhalo" vůči novinkám. Dnes to brzdí spíš software a tam to stagbuje. Kdo má dnes "blbý" Athlon x3 a nebo core i3 (klidně první generace) tak je stále na tom procesorově dobře.
Pochopitelně, kdo se zaměřuje na hry, dosáhne lepší efektivity výkonu na Intelu, ale zahrajeme si i na AMD. Je to o kompromisech. Nic víc v tom nehledejme a nekamenujme lidi, co chtějí být modří a nebo zelení (červení). Nikdy jsem nezastíral, že patřím do tábora slabší strany, ale nikdy jsem také neplival a nesnažil se ničit fórum modrých nějakými hnusy a zbytečnými flamy. Uznávám a respektuji a také když píši recenzi, snažím se ji napsat objektivně ať se jedná o AMD a nebo Intel (a chystaná recenze je na Intelu
)
Procesory od jisté doby mají výkonu nadbytek. Nebudeme se zabývat speciálními výjimkami, ale berme to jako pohled běžných uživatelů, kterých je drtivá většina. Není to jako za doby Pentia I, kdy za jeden rok pomalu "nestíhalo" vůči novinkám. Dnes to brzdí spíš software a tam to stagbuje. Kdo má dnes "blbý" Athlon x3 a nebo core i3 (klidně první generace) tak je stále na tom procesorově dobře.
Pochopitelně, kdo se zaměřuje na hry, dosáhne lepší efektivity výkonu na Intelu, ale zahrajeme si i na AMD. Je to o kompromisech. Nic víc v tom nehledejme a nekamenujme lidi, co chtějí být modří a nebo zelení (červení). Nikdy jsem nezastíral, že patřím do tábora slabší strany, ale nikdy jsem také neplival a nesnažil se ničit fórum modrých nějakými hnusy a zbytečnými flamy. Uznávám a respektuji a také když píši recenzi, snažím se ji napsat objektivně ať se jedná o AMD a nebo Intel (a chystaná recenze je na Intelu
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
prečo by malo byť flame ked niekto napíše že intel je lepší ako AMD na hry?
ved je to fakt
ved je to fakt
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Flankere nevim jestli jsi to byl ty, ale prosím needituj moje posty aniž by bylo jasné že jsi to udělal aby to pak vapadalo skoro jako že jsem si tam ten text dal sám. Díky. I když se asi jednalo o edit místo "quote", i mě se toto občas stalo když jsem dělal moda, je easy kliknout o ikonu vedle.