Grafický program pro vyznačení části obrázku

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
joXerus
Začátečník
Začátečník

Grafický program pro vyznačení části obrázku

Příspěvek od joXerus »

Ahoj, měl bych takový dotaz...
V rámci mé diplomové práce, mám porovnat spoustu obrázků, zda-li si vzájemně odpovídají.
Jedná se o to, že svařuji optická vlákna a cíleně je deformuji (tapering). Musím toho udělat hromadu a potřebuji nějak ověřit reprodukovatelnost takového svaru, abych si byl jistý, že ten výsledný svár není produktem náhody.
TADY je náhled obrázku, s kterými pracuji.
V podstatě potřebuji poradit nějaký program, který by mi dejme tomu označil okraje vlákna a vyhodil na mě geometrické proporce svaru, které bych následně porovnal. Takhle bych si to tedy alespoň představoval :roll:
Dokážete někdo poradit, co by pro mě bylo nejvhodnější?
Klidně bych si i nechal porad jinou metodu porovnání reprodukovatelnosti :oops:
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
joXerus
Začátečník
Začátečník

Re: Grafický program pro vyznačení části obrázku

Příspěvek od joXerus »

alespoň nějaký tip na SW sloužící k porovnání stejnosti/rozdílů více obrázků by nebyl ? :oops:
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

Vedoucí mi poradil, abych zkusil něco jako trasování bitmapy v corelu
corel nemám, tak jsem zkusil gimpa a přes něj to převést na vektory, které by se už lépe porovnávaly, ale nějak se mi s tím nedaří :oops:
má někdo s něčím takovým zkušenosti?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

corel to nerobi a to co ti pisal veduci, sluzi na nieco uplne ine.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

U koho to delas? :) (predpokladam dle bydliste VSB?:))

No co jsem tak zkusil googlit: "porovnavani obrazku" tak to vyhodilo par zajimavych veci. Tak to zkus. Jeste se ti pak zkusim poptat kamarada co vyuzival neco podobneho u diplomovky. A dam kdyz tak vedet. :)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

no idea byla taková, získat jen ten obrys + střed, ten pomocí trasování převést na vektory a ty by se daly popsat nějakou funkcí - to už by se dalo snad lépe porovnat :oops:
nechám se rád poučit, protože já z toho zatím dostal jen kontury jádra, ale ne ten obrys :sad:
potřebuji porovnat nějak tu geometrii vlákna :sad:
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

ou tady se obvám, že co si nenaprogramuješ sám, to prostě nebude. tohle je dost sofistikovaná věc.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“