ahoj,uz od zari mame od upc internet v julianove. technik to vsetko instaloval na mojom notebooku a zrejme tam nieco posral,lebo mne jedinemu na byte blbne internet. na byte je 6 bookov,takze nemozem cakat,ze rychlost stahovania,bude skvela. je okolo 2-3MB,co je super. ale co sa tyka nacitania stranok je to katastrofa! zapnem prehliadac a nenacita mi viac ako 3 stranky naraz. na kazdej vyhodi,ze sa nepodarilo naviazat kontakt s DNS serverom. toto mimochodom robi asi 3 ludom na byte,ze ihned po zapnuti pc im nejde net tak 5 minut. nikdy v zivote som sa s tym nestretol. minuly rok sme mali 10Mb upc a toto teda nerobilo. stale musim prepinat v nastaveniach na automaticke ziskavanie adresy z DNS,nikomu inemu na byte toto nerobi. je to neuveritelne otravne. nehovoriac o tom,ze ked stahujem cez torrenty,tak mi takmer ziadnu stranku popri tom nenacita. toto opat robi len mne. nehovoriac teda o tom nacitani stranok. otvorim stranku,kde je 150 obrazkov a mne polovicu nezobrazi. na slovensku mam 10Mb net a nacita mi tam aj 30 stranok naraz. tu mame 65Mb net a nacita mi holy konsky kkt. podpora na linke ma poslala do riti,ze mam zly notebook. je to zaujimave,lebo na 300inych wifi mi net ide,len tento ich mi u nas doma nejde. je mozne,ze mame nahovno router? ale podla mna mi to na mojom pc posral technik.Teraz za mnou bola spolubyvajuca,ze internet jej nejde uz 5 dni. stale jej vyhadzuje v chrome,ze sa nepodarilo naviazat spojenie s dns. skusil som to aj bez routeru,ale neslo jej to. divne,lebo mne zhodou okolnosti teraz ide.
diky
vypadky UPC brno
Moderátor: Don
- robinko
- Nováček

-
- KOFis
- Mírně pokročilý

Re: vypadky UPC brno
mame na hovno router?
tezko rict, kdyz jsi ani nenapsal jaky mate. pokud je to nejaky shit ala TP-link, belkin, zyxel, atd. tak ten urcite 6 lidi stahujici torenty rychlosti 65 Mbit NEzvladne a je potreba koupit vykonejsi.
je chyba v mem PC?
to je jednoduche, pripoj svuj pc/notebook misto jednoho ze spolubydlicich. pokud budes mit stejne problemy, neni to v tvem pc. stejne tak pokud nekdo jiny ma stejne problemy.
vyzkouseni UPC netu bez routeru?
trik je v tom vytahnout UPC modem ze zasuvky aby se resetoval. pamatuje si posledni pripojene zarizeni (router), takze ho musis resetovat aby pripojil notebook. vypoj ho na pul minuty ze zasuvky a pak zapoj znovu s notebookem. Pokud bude net blbnout i bez zapojeneho routeru, je problem v UPC nebo modemu, zadej opravu nebo vymenu modemu.
muj nazor je, ze jestli tam mae 65mbit, 6 pocitacu a vsichni stahuji torrenty, tak je to zatez jak stredne velka univerzitni sit
hodil by se hodne vykony router, pokud uz ho nemate, radove za 2-3 tisice. muze byt ale taky chyba v modemu. me ho UPC menil pul roku zpatky, protoze se nekdy odpojoval od site.
PS: mam UPC v brne, zadne problemy s netem nemam, porad na 99% rychlosti, vcetne torrentu, lagy zadne, ani vypadky, takze je to asi ciste vec u tebe doma.
tezko rict, kdyz jsi ani nenapsal jaky mate. pokud je to nejaky shit ala TP-link, belkin, zyxel, atd. tak ten urcite 6 lidi stahujici torenty rychlosti 65 Mbit NEzvladne a je potreba koupit vykonejsi.
je chyba v mem PC?
to je jednoduche, pripoj svuj pc/notebook misto jednoho ze spolubydlicich. pokud budes mit stejne problemy, neni to v tvem pc. stejne tak pokud nekdo jiny ma stejne problemy.
vyzkouseni UPC netu bez routeru?
trik je v tom vytahnout UPC modem ze zasuvky aby se resetoval. pamatuje si posledni pripojene zarizeni (router), takze ho musis resetovat aby pripojil notebook. vypoj ho na pul minuty ze zasuvky a pak zapoj znovu s notebookem. Pokud bude net blbnout i bez zapojeneho routeru, je problem v UPC nebo modemu, zadej opravu nebo vymenu modemu.
muj nazor je, ze jestli tam mae 65mbit, 6 pocitacu a vsichni stahuji torrenty, tak je to zatez jak stredne velka univerzitni sit
PS: mam UPC v brne, zadne problemy s netem nemam, porad na 99% rychlosti, vcetne torrentu, lagy zadne, ani vypadky, takze je to asi ciste vec u tebe doma.
- Pottyy
- Nováček

-
Napíšu to do tohoto vlákna, protože mám téměř stejný problém, jako robinko.
Bydlím v Brně a mám taky UPC. Rychlost připojení je 10Mb a modem/router Cisco EPC 2425.
V bytě jsme obvykle připojení (přes wi-fi) tak 4 zároveň, ale problémy přetrvávají, ikdyž je připojený jenom jeden. Když zapnu/probudím notebook, tak trvá asi 5-10 min, než jde načíst nějaký web. V Chrome to píše hlášku Error 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED). Potom to jede víceméně ok, jenom občas se nějaký web nenačte napoprvé - musím obnovit + někdy se nenačítají obrázky. Pokud stahuju přes torrent, tak nenačtu žádnou stránku, ani pokud se dívám na stream přes Sopcast.
Tohle se děje na všech PC, bez rozdílu kolik lidí je zároveň připojených. Na lince samozřejmě řekli, že problém není na jejich straně.
Bydlím v Brně a mám taky UPC. Rychlost připojení je 10Mb a modem/router Cisco EPC 2425.
V bytě jsme obvykle připojení (přes wi-fi) tak 4 zároveň, ale problémy přetrvávají, ikdyž je připojený jenom jeden. Když zapnu/probudím notebook, tak trvá asi 5-10 min, než jde načíst nějaký web. V Chrome to píše hlášku Error 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED). Potom to jede víceméně ok, jenom občas se nějaký web nenačte napoprvé - musím obnovit + někdy se nenačítají obrázky. Pokud stahuju přes torrent, tak nenačtu žádnou stránku, ani pokud se dívám na stream přes Sopcast.
Tohle se děje na všech PC, bez rozdílu kolik lidí je zároveň připojených. Na lince samozřejmě řekli, že problém není na jejich straně.
- KOFis
- Mírně pokročilý

- "obvykle pripojeni wifi" znamena ze to dela i pri pripojeni kabelem?
- zkousel jsi wifi router odopojit a pripojit se pocitacem primo k modemu?
- zkousel jsi wifi router odopojit a pripojit se pocitacem primo k modemu?
- Tomus.
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Cisco EPC 2425 dodava primo UPC, jedna se o modem/router, takze tam nic neodpoji, jedine zkusit kabelem namisto wifi.
- Pottyy
- Nováček

-
Přes kabel je to stejný.
- KOFis
- Mírně pokročilý

dik za info, to je asi nejaka novinkaTomus. píše:Cisco EPC 2425 dodava primo UPC, jedna se o modem/router, takze tam nic neodpoji, jedine zkusit kabelem namisto wifi.