Zhanam vynimocnu hru

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Logue
Začátečník
Začátečník

Re: Zhanam vynimocnu hru

Příspěvek od Logue »

Sak Planescape som presiel a bolo to super. Silent Hill 2 som tiez presiel a zdalol sa mi to vtedy o nicom, ale mozno som to nepochopil. Hlavna chyba bola kamera.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Assassins Creed od jedničky až po Revelation, imho slušný příběh. Otázkou je jestli by tě bavilo to okolo...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

První a třetí Deus Ex. Minimálně první je stále i dnes vrchol svobody a možností v gameplay. Osobně mě uchvátila atmosféra, která představuje velice uvěřitelnou budoucnost (vytvořena v roce 2000 a přesto tam už chybí WTC, i když to bylo trochu náhoda).

Stealth je dobrý v sérii Thief, hledání ideálního postupu a finesy v hratelnosti dokáže být velice uspokojující.

Z indie plošinovek třeba Braid (originální užití času v puzzlech a vícevrstvý alegorický příběh) nebo LIMBO (noire styl a dobrá atmosféra). Ony indie hry jsou dneska skoro to jediné, co má nějakou originalitu.

Portal je jedna z nejlépe nadesignovaných her, zajímavé puzzly, humor a jeden z nejlepších dabingů.

Můžeš zkusit Baldur's Gate od druhého dílu - ten se neodehrává tolik ve smyslu "cestující hrdina proti zlu".

Pokud se můžu vyjádřit k již řečenému, rozhodně bych za skvělé nebo dospělé neoznačil Darksiders nebo Skyrim.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Pokud ti vyloženě navadí starší hry tak fallout 1 a 2 jsou jasná volba :wink:
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Maranov píše: Pokud se můžu vyjádřit k již řečenému, rozhodně bych za skvělé nebo dospělé neoznačil Darksiders nebo Skyrim.
zrovna skyrim me naprosto "neuspokojil" a rozhodne bych to neoznacil za nejlepsi hru roku 2011

darksiders neni taky nijak svetoborny,at uz gameplay nebo originalitou,ale porad je to lehce nad sedym prumerem
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nezatracoval bych baldurs gate, jednička je taková přímočařejší, ale dvojka je naprosto špičková a "hluboká", obvzlášť propracované jsou ostatní postavy
pokud použiješ "pár" modů do BG tak je z toho opravu epická hra (spojení všech 4 her do jednoho celku, přidání větších modů) s celkovým gameplay časem v řádu několika stovek hodin
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Logue píše:
Still.Lord píše:a co nový TES V?
To nie. Vypada to podla videi na YouTube velmi genericky - obycajne :nervous:

EDIT: MGS som presiel dva-krat.
Když si pohraješ s módama, tak je to pecka. Módů jsou k dispozici stovky, jak grafickejch tak gameplay a já se od toho nemůžu odtrhnout. Takže bych to rozhodně nezatracoval, když jsi to ještě nezkusil. A výpovědní hodnota videí na Youtube je v tomto případě zcela nulová.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1Pupik1989 »

Potvrzuji, že Skyrim stojí za to. Sám mám nahráno přes 87 hodin a pořád mě to baví. Nespočet hlavních i vedlejších úkolů, které zkrátka zabaví. Hlavní linie je sice krátká, ale až na ten začátek dobrá.
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Mne na Skyrime vadi taka naivita tych questov a postav. Koli tomu pozeram tie YouTube videa.
Na grafike mi moc nezalezi. :idea:
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já opět budu hájit barvy Skyrimu. Jasně, že některý questy jsou trapný, některý postavy jsou nevýrazný. Ale tohle je hra pro lidi, který žijou celkovou atmosférou toho světa. Už se to tu rozebíralo v několika threadech. Je to další hra, kde se člověk musí umět těšit z toho, že po hodině a půl v nějaký obrovský jeskyni našel unikátní zbraň, nebo zbroj apod. Leveling postavy je každopádně zajímavej a je to radost sledovat, jak se postava stává silnější a celkově lepší. Odehráno mám 150 hodin a nehodlám s tím skončit. Pořád mě to baví a těch mejch 198 hodin z Falloutu 3 ve Skyrimu stoprocentně padne. Je to hodně imersivní hra a je potřeba se do ní řádně zabrat, při plošnym pohledu se samozřejmě ten efekt vyjímečnosti rychle vytrácí. Možná mě stačí ke štěstí málo, ale já ti prostě doporučuju SKYRIM 8)
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

skyrim jsem dohral za 7 hodin hlavni questovy linie,ktera je mimochodem dost slaba,a uz me to nebavilo...system levelovani nepratel primo umerne mymu lvlu je ten nejdementnejsi system co mohli vymyslet,v morrowindu se uz jednou spalili a ani napodruhy se neponaucili

skyrim tak 7 z 10 a to mu jeste nadrzuju...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Swat píše:Já opět budu hájit barvy Skyrimu. Jasně, že některý questy jsou trapný, některý postavy jsou nevýrazný. Ale tohle je hra pro lidi, který žijou celkovou atmosférou toho světa. Už se to tu rozebíralo v několika threadech. Je to další hra, kde se člověk musí umět těšit z toho, že po hodině a půl v nějaký obrovský jeskyni našel unikátní zbraň, nebo zbroj apod. Leveling postavy je každopádně zajímavej a je to radost sledovat, jak se postava stává silnější a celkově lepší. Odehráno mám 150 hodin a nehodlám s tím skončit. Pořád mě to baví a těch mejch 198 hodin z Falloutu 3 ve Skyrimu stoprocentně padne. Je to hodně imersivní hra a je potřeba se do ní řádně zabrat, při plošnym pohledu se samozřejmě ten efekt vyjímečnosti rychle vytrácí. Možná mě stačí ke štěstí málo, ale já ti prostě doporučuju SKYRIM 8)
Ja viem, Kazdy je na ine hry. Mna velmi bavil Morrowind a prvy Gothic. Potom uz ma tento styl prestal bavit a potrebujem aby to aj davalo nejaky zmysel. Taky je vyvoj cloveka Mna uz nebavia ani klasicke FPSky, ale takticke akcie typu Ghost Recon ma bavia.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Swat píše:...Možná mě stačí ke štěstí málo, ale já ti prostě doporučuju SKYRIM...
Len tak zo srandy, napis, ake ine RPG si este hral. To by mohlo vysvetlit tvoje nadsenie zo Skyrimu, lebo podla mna je Skyrim slabucka hra, ale take proste teraz vychadzaju, pekne a jednoduche.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Stranger#
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stranger# »

Já bych jen poznamenal, že výjimečné hry v poslední době seženeš těžko, většinou to jsou budgetovky na odreagování, které jsou dělány pro širší veřejnost. Společnosti se zaměřují na grafiku, která lidi oslní, ale aby se sešel děj, propracovanost a větší nárok na IQ je docela problém... Krásnou ukázkou jsou novodobé remaky starých her viz Stronghold 3 a Jagged alliance: Back in action, kde zlepší grafiku, ale polovinu zajetých herních vlastností zruší (hlavně JA). Opravdu jsem velice otráven tímto vývojem...

Nicméně se najde pořád něco novodobého co bych ti mohl doporučit.
Série Men of war - Skvěle propracovaná RTS z druhé světové s prvky RPG (výzbroj vojákům, technice atd.)
Série Total war - Strategie s důraznými prvky na taktiku
ARMA 2 - Bezkonkurenční simulace války
TES Oblivion/Skyrim je taky fajn, úžasná volnost ve světě/vývoj postavy/questy, ale je až příliš jednoduchý. Protivníci podle lvlu postavy.. to je chyba, jak už někdo výše psal. Na vyšších lvlech je už hráč moc imba a v těchto chvílích mě to přestává bavit.

Těžko posoudit jaké hry se ti přesně líbí a na co dáváš důraz, ale najít v dnešní době nějakou legendární hru se vším všudy je vzácnost.Mnoho lidi je udělaných z COD xx, které je furt to samé, ale pořád si to kupují a pak proč by měli vývojáři dělat propracované hry, když stačí jen nějaký populistický základ a pak už jen měnit číslovky na obalech CD...
No zakončím to trochu pozitivně
Pro ostatní bych zmínil Trine 2 - pohádková 2D adventura s důrazem na logiku, spíše sice pro mladší, ale je příjemně promakaná, na současnost, jsem překvapen.

EDIT:

Keď chceš taktickou FPS, tak bych snad doporučil jen postarší SWAT 4 nebo Project IGI 2 dál jinak snad nic není...
Základní deska ASUS P5N-D 750i,procesor Intel core duo E8400 3Ghz,RAM 4GB 866Mhz 866mhz,grafikaATi Hd 4670, hadr 500gb,Zdroj Chieftec GPS-550AB-A 550W 22' LCD monitor Samsung syncmaster 2243nw
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Wuuduu: No je to tak, nejsem vyhraněnej rpg hráč. Hrál jsem prvního Zaklínače, první Mass Effect, Fallout 3 a New Vegas, teď mě baví Skyrim. Já vím, že zrovna rpg od Bethesdy asi nepatřej do rpg Síně Slávy, ale mě na tom prostě baví ta atmosféra. Jde mi víc o atmosféru, než o hardcore rpg. Bavěj mě stealth akce-hlavně Splinter Cell-toho bych v zábavnosti seřadil 3,5,4,2,1. Baví mě Assassin's Creed, Far Cry 2. Ve všech těchto hrách jsem si užíval hlavně atmosféru, především atmosféru z prostředí jako takovýho, příběh a rpg prvky (u rpg her samozřejmě) jsou u mě na druhý koleji. Nejlepší věc, co jsem kdy hrál, je série Silent Hunter. Čtyřku v Pacifiku jsem dohrál, trojku mám rozjetou od doby, kdy vyšla, pětku se snažím namódovat podle svých představ a snad jí jednou dám. Nicméně to tady Logueovi ani nenabízim, protože po tomhle zcela jistě nepátrá. Jako sedět u compu pět hodin, kdy se v severním Atlantiku neděje absolutně nic, to nezabaví hned tak někoho. V tu chvíli pouštim desku Edith Piaf (do gramofonu na ponorce). Kdo nehrál, tak nepochopí. Nejdřív je třeba vidět Das Boot a pak teprve instalovat Silent Huntera. Nejsem vyhraněnej a jsem si vědom toho, že v rpg mě ke štěstí stačí málo.
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Ved to je vyborny napad ten Silent Hunter. 3-ku som kedysi hraval ale daleko som sa nedostal.
Ktory je najlepsi diel ?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Aha, no tak jo. No podle mě je nejlepší trojka. Je to klasika, dostupný jsou všechny typy ponorek (podle roku uvedení do služby) a kampaň začíná v září 1939, končí v květnu 1945. Je to starší hra, na kterou jsou stovky módů-engine hry umožňuje masivní modding, kterej je pro maximální požitek nezbytnej. Naprosto zásadní modpack je komunitou vyvinutej GWX Mod, kterej nejen že opravuje chyby, který neopravily patche, ale zásadně vylepšuje hru po stránkách gameplaye i grafiky. To je opravdu megamod, kterej celou hru zpřesňuje v rámci historickejch událostí. Tam kolikrát jdou tak daleko, že např. když se ví, že tehdy a tehdy byla v přístavu XY zakotvená letadlová loď YZ, tak jí tam fakt najdeš apod. Tam odvedli doslova mravenčí práci. Celou tu hru to oživuje, v přístavech je větší provoz, vymodelovali tam i Kiel Kanal, takže když se potřebuješ dostat do Severního moře, tak nemusíš obeplouvat celý Dánsko atd. atd. GWX Mod je naprosto zásadní. Pak už tam nemusíš dávat prakticky nic, snad si to jenom "dochutit" texturama lodí/ponorek apod.

Čtyřka je taky dobrá. Je v lepší grafice (i když trojka s GWX je i dneska koukatelná), na druhou stranu ve čtyřce se ujímáš americký ponorky a naháníš japonce v Pacifiku (trojka je ten známější konflikt-Kriegsmarine vs Royal Navy v Atlantiku). Čtyřku jsem dohrál, protože víc odsejpá, japonci nejsou tak tvrdý jako němci. Ve trojce mám save v prosinci roku 1941 a už je to tuhý, do La Manche průlivu se už vůbec nemůžu pustit. Na čtyřku jsou taky mraky módů.

A pětka-s tou si zatím jen tak pohrávám, ale zatím podle všeho je to hodně nedotažená hra. Nicméně opět na Subsim.com jsou už k sehnání mody, kterejma se to dá uvést do hratelnýho stavu (např.po čistý instalaci tam třeba chyběla žádost navigátorovi na hloubku pod kýlem, příkaz návrat na původní kurz atd. naprosto zásadní věci, který tam byly dodány až moddingem). O pětce ti toho moc říct nemůžu, protože jak říkám-spíš se to snažím namodit do podobnýho stavu,jako byla trojka, ale momentálně nemám pětku ani nainstalovanou. Kampaň v pětce je dynamická, ale snad už s určitejma "berličkama", kdy ti ta hra napovídá, co bys asi tak měl dělat apod. zatímco trojka a čtyřka jsou čistě dynamický a po splnění hlavního úkolu (zpravidla 24h patrola ve velitelstvím zadanym sektoru) si dělej co chceš. Můžeš potkat celej konvoj, můžeš se přiblížit k pobřeží a napadnout přístav, půjdou po tobě hlídkovací letadla, doprovodný lodě, hlubinný nálože-všechno tam je. Na SH nedám dopustit a opravdu doporučuju shlídnout kultovní film Das Boot. Na tuhle hru tě prostě musí zajímat válka (to tě asi zajímá, když tě bavěj válečný simulace) a musej tě chytnout ponorky, pak se tahle hra stává interaktivním průvodcem bojů v Atlantiku a Pacifiku-v případě čtyřky.

Tady máš jeden screen z trojky a dva ze čtyřky

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Urcite sa nato dam ked bude cas, len sa asi treba najprv naucit zaklady ponorkoveho boja, nie ?
Aby z toho nebola komedia, pokus-omyl. Dufam ze tam je tutorial...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jsou tam tutoriály u obou. Hlavně u trojky, tam je dobrej. Tam to začíná ovládáním ponorky a končí to útokem na menší konvoj. Ono to není nic složitýho, ale chce se to naučit, jak, kdy a co použít. Zaměřování torpéd si můžeš dát od naprostý arkády tzn. nastavíš periskop a pálíš až po totální simulaci, kdy budeš muset údaje pro odpal zadávat ručně. Je tam výcvik palby z palubního děla i z flaku. Je to dost promakaný.
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Uz som zistil preco ma niektore hry bavia a ine vobec. Je to preto lebo ja mam rad charizmatickych a normalnych hrdinov a nemam rad obycajnych trapnych hrdinov. Mass Effect sa mi zda uplne obycajny. Tiez Dragon Age je klasika. Ale novy Riddick vypada zaujimavo.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“